polisten kaçmak heyecanlı gözükebilir, ama polis yetkisi dahilinde dur ihtarına uymayanı kötü bir şekilde durdurmuş.. :farao:
ogs/kgs den kaçıp da arkanıza polisi takarsanız lütfen kenara çekin ve durun..Basit bir ceza yemek varken , potansiyel terörist veya suölu muamelesi görüp ölmenizden çok daha iyidir..
Küçükken ehliyetsiz araç kullanmıştım ve kaçmakla kaçmamak arasında çok kaldım. Belki kaçsaydım polis beni ateş ederek durdurmaya çalışabilirdi... ya da kaçarken polis ara sokağa dalıp aniden önüme çıkarak yolu bloke etme vastıtasıyla da durdurabilirdi.
Kenara çektim, ailemi çağırdılar yalvar yakar polis beni affetti. o günden sonra bir daha ehliyetsiz matkap bile kullanmadım
Diyeceğim o ki;
Sorumluluk sahibi olun, bu işler oyuncak değildir. Büyük güç büyük sorumluluk ister. Polis yetkisi dahilinde güç kullanabilir, önemli olan kendinizi bu konuma düşürmemek..
Aynı şekilde antalya'daki gencecik kardeşim yaşındaki çocuk da kenara çekip dursaydı belki bunlar başına gelmeyecekti...İnanın çok üzşlüyorum böyle haberleri görünce..
Polis kaçan kişinin yaşının küçüklüğüne, huyuna suyuna göre hareket etmez. Dur ihtarına uymayan kişi sonuçlarına maalesef katlanıyor..