Ben yaklaşık 16 yaşımdan beri motor kullanırım. 17 Yaşında ankara motokros şampiyonu olmuştum. O zamanlar Enduro, vs motorlar yoktu... Biz Kendimiz ustalara yaptırıyorduk. O zaman planet motorlar gibi motorlar kullanılırdı...Bir dönemlerde Ankara Trafik Şube elemanları benden çok çekmiştiler... Onları peşime takar gezdirirdim... Tabii ilk gençlik dönemleri... Sonra Hız tutkusu vardı... Filmlerde görüp özenirdik o zamanlar... Şimdi ise yaş 48 ve halen motor tutkusu var ama motor kültürüne ve felsefesine uygun bir yaklaşımla biniyorum... Çevirmelerde beni de durdurmadılar Hiç... Bir kere durdurdular Kontrol için. Ehliyetim yoktu ama kurs belgesi vardı... " kursu yazıldım alacağım memurbey dedim..." Memur " Tamam beyefendi... Dikkat edin ama Hayırlı günler" dedi. Durdurmuş olduğu diğer bir motorlu itiraz etti " Onunda ehliyeti yok onu niye bırakıyorsun? dedi. O bana kibar davranan memur çünkü bende kibar davrandım. Ona " Ulan pisikopat bir motora binmişsin...Eksozun zort zort ötüyor... Ayaklarını da evinde oturur gibi koymuşsun... O adam insan gibi kaskını takmış ışığını yakmış, sinyal lambası kullanmayı biliyor... Motoru da tadilatsız... Adam gibi hemde ehliyet alma girişimini yapmış... Sende bana kurs belgesi göster senide bırakayım...Bağlıycam ulan Psikopat motorunu..." yani anlıyacağınız, Motora neon acayip çıkartmalar, bağıran egzos takanların, Motorlarda modifiye yapanların, Birde kural tanımadan binenlerin, kask takmayanların, Lambalarını yakmayanların çevrilme olasılığı her zaman var. Müsamaha yok... Ama diğer kuralları uygulayanlara toleranslı davranıyorlar... Yani abartmaya gerek yok... Ama en iyisi ehliyet ruhsat ve sigortanızı ihmal etmeyin... Problem yaşamazsınız.