ben de polis olmayı düşnüyorm inş.ben hepimizi sevip kollayacam elimden geldiğii kadar.ama kasksız görmeyim alırım anhtarını
Bence bunda sıkılacak bir yan yok.
Bilakis Polisin görevini yapmasından daha doğal bir şey olamaz.
Evrakların tamam,kask var...Memur merkezden sorgulamış..sorun yok ve göndermiş. Daha ne bekliyorsun kardeşim?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:01 ----------
Super bir karsilastirma olmus Remzi:cat:
18 yil Amanya da yasadim ve bir cok kez Polisin rutin kontroluna girdim ancak asla gorevliye ne yaptigini sormayi ya da gulmeyi birak, yan bile bakmadim...
Sikar biraz..dedigin gibi.
Türk polisi baska ulkaler ile karsilastitrdiginda cok iyi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:06 ----------
Polisimize bakış açınız ve yaklaşımınız hem ön yargılı hem de çok olumsuz:farao:
Her hangi bir ihtiyaç anında onlardan başkasından yardım ve çözüm alabiliyormuyuz?
Münferit olayları genelleyerek tüm Polisler kötü deiyemeyiz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:14 ----------
Polis öncelikle toplumun düzen ve huzurundan daha sonrada düzenlemelerin uygulanmasın sağlamaktan sorumlu... elindeki bir tomar makbuz ne işe yarıyor peki? hata yapan ceza yemeyi de göze almalı:wiinkk:
son yirmi yılda 2 kez ( on yıl ara ile ) hız limitini aşmadan dolayı ceza yedim....ama yüzlerce kez kontrola girdim ve sorunsuzca çıktım...sıkıntı nerede?
Bugün 150 km/h ile radara girdim275 TL ceza yedim
iNadına inadına polise sorun değil dedim Güldüm
acaip deli oluyorlar
![]()
Tamam onların yerine kendimizi koyalım.Verilen emirlere itaat edelim okey.Peki verilen emir ney:vatandaşı çevir iki saat agaç et,görev yapıyorum diye mesai doldur,günlük şu kadar ceza kesmeden gelme,ihbar gelirse olay mahalli sakinleşmeden gitme,hırsızlık olursa şikayetciyi sorguya al hırsızın eşgalini mekanını veya kullandıgı aracın plakasını almadıysa azarla hastaneye götür alkol muayenesi yaptır,şahsiyetinin tanıdıgı yoksa dosyasını raflarda çürüt,gitsin gelsin,rasgelirde yakalar sana getirirse darp uygulamışsa ilgili kanuna göre onun daha agır ceza almasını sagla, suçlunun cezasını çekememesi için ikigün sonra salıver,kanunlardaki eksikleri aksaklıkları üslerine bildirme onlara baskı uygulama bırak vatandaş eziyet çeksin,makam sahiplerinin trafik ve kanuni suçlarına müsaama göster,tarkanı kokain kullanmaktan yada bulundurmaktan nezarete atma (imajı bozulur)kendi odanda agırla(sana kebap söylerse ye gitsin)çünki onun ülkesinin kurallarına göre kullanacagın kadarını bulundurmak suç degil o özellllllll,tüzel felan filan.Yaşanılan toplum düzeni diye bişey varsa bu düzenin yalnızca masum(zavallı degil suçsuz)insanların refahı için daha iyi ne yapılabilir den geçmesi gerekir.Ben vatandaşım devlete vergi veren(yani müşteriyim ve haklıyım)karşılıgında da benimiçin herşeyin en iyisinin yapılmasını isteyen toplulugum.Hırsızlıktan anarşistlikten başka meslegi olmayan insanı ,serbest meslegini icra etmesi için sokaklara salan bir kurumun beni koruyabilecegine inanmıyorum.Allaha emanet yaşıyoruz işte.Ben verilen hizmeti begenmiyorum(vatandaşım)daha iyi olabilir,olmalı......Daha iyi yönetile bilir.İnsanlar çalışıyor belki var güçleriyle amasorun emekverende veya verilen emekte eksiklik degil,istenilen sonuç için adım attırılmaması.Herkese eşit,ayırmadan gayırmadan.
Tamam onların yerine kendimizi koyalım.Verilen emirlere itaat edelim okey.Peki verilen emir ney:vatandaşı çevir iki saat agaç et,görev yapıyorum diye mesai doldur,günlük şu kadar ceza kesmeden gelme,ihbar gelirse olay mahalli sakinleşmeden gitme,hırsızlık olursa şikayetciyi sorguya al hırsızın eşgalini mekanını veya kullandıgı aracın plakasını almadıysa azarla hastaneye götür alkol muayenesi yaptır,şahsiyetinin tanıdıgı yoksa dosyasını raflarda çürüt,gitsin gelsin,rasgelirde yakalar sana getirirse darp uygulamışsa ilgili kanuna göre onun daha agır ceza almasını sagla, suçlunun cezasını çekememesi için ikigün sonra salıver,kanunlardaki eksikleri aksaklıkları üslerine bildirme onlara baskı uygulama bırak vatandaş eziyet çeksin,makam sahiplerinin trafik ve kanuni suçlarına müsaama göster,tarkanı kokain kullanmaktan yada bulundurmaktan nezarete atma (imajı bozulur)kendi odanda agırla(sana kebap söylerse ye gitsin)çünki onun ülkesinin kurallarına göre kullanacagın kadarını bulundurmak suç degil o özellllllll,tüzel felan filan.Yaşanılan toplum düzeni diye bişey varsa bu düzenin yalnızca masum(zavallı degil suçsuz)insanların refahı için daha iyi ne yapılabilir den geçmesi gerekir.Ben vatandaşım devlete vergi veren(yani müşteriyim ve haklıyım)karşılıgında da benimiçin herşeyin en iyisinin yapılmasını isteyen toplulugum.Hırsızlıktan anarşistlikten başka meslegi olmayan insanı ,serbest meslegini icra etmesi için sokaklara salan bir kurumun beni koruyabilecegine inanmıyorum.Allaha emanet yaşıyoruz işte.Ben verilen hizmeti begenmiyorum(vatandaşım)daha iyi olabilir,olmalı......Daha iyi yönetile bilir.İnsanlar çalışıyor belki var güçleriyle amasorun emekverende veya verilen emekte eksiklik degil,istenilen sonuç için adım attırılmaması.Herkese eşit,ayırmadan gayırmadan.
tam tersi ankarada sallamıyolar bile motorcuları, geçen yaz full ehliyetsiz kullandım bu senede ehliyetliyim daha 1 kere polis durdurup evrak sormadı. her trafik lambasında aradan sıyrılıp en önde duran benim kaç defa polislerle göz göze geldik 1 taneside çevirip kafasını 1 daha bakmadıboşunamı aldık bu ehliyeti durdursalar da bi işe yarasa :mrgreen:
Şimdi şöyle düşünürsek Yunus Polislerimiz hariç
Arabanın içinde bütün gün sıcakta yan
Sonra Görev verilen yerde dur kontrol yap
İnsanlarla uğraşmak zor iş bin bir türlü insanla uğraş..
Sonra karşıdan motosikletine binmiş sıcak kavada püfür püfür gelen birini kıskanma
Bazen polislerede hak vermiyo değilim bende olsam bende çekemem:mrgreen:
Sadece polisler değil kimse çekemiyor dostumama çekememek bahane değil herkes işini düzgün yapacak
![]()