- Motosikleti
- BMW 1300 GS ADV
Kimse kusura bakmasın (veya baksın) ama, bu tür palyatif 3. dünya ülkesi çözümlerinin sebebi yine bizleriz...hiçbir kurala uymayan, hız sevdalısı, sadece kamera olan yerde yavaşlayan, yaya geçidini süs sanan, nerede sollama yapılıp yapılmayacağını bilmeyen, kaldırımlara çıkan, aklına esen her yere park eden, yayayı hiç dikkate almayan, vs. vs...
Sadece motosiklet kullanıcıları için değil tabii ki, trafiğe çıkan her araç sürücüsü için geçerli bir vurdumduymazlık...
Ben size söyleyeyim, motosikletlilerin %99'u o sağ veya sol tarafta kalan boşluktan geçecek. Sağdan geçerken, o gün halk pazarı ise birilerine çarpacakYaklaşık 1 ay içinde o plastik bariyerin parçaları yavaş yavaş parçalanacak. Bu kez aradaki boşluklar kullanılacak. Benzerini belediyeler kaldırımlara plastik dubalar vidalayarak yapıyorlar. O plastikler 1-2 ay içinde eziliyor zaten. Yahu, uygar bir ülkede araç kaldırıma çıkmasın diye engel koyulur mu? Bizde koyuluyor işte. Çünkü bizim insanımızın kent kültürü yok. Çevreye ve kendine saygısı da yok.
Daha yazacak çok şey var da, içim sıkılıyor artık...
Hocam tamamen aynı görüşteyiz. Vatanımı seven bir birey olarak, iyiye iyi, kötü ye de kötü demek zorunda hissediyorum kendimi.
Yurt dışında bir çok ülkeye gittim. Kasis göremedim. Kırmızı ışıkta geçen araç göremedim. Kırmızıdan sonra yanan sarı ışığı geçtim, yeşil yandığında bile "hadisene kardeşim" anlamında korna çalan bir araba görmedim. Kırmızı da geçen yaya da görmedim. İlla ki vardır fakat istisna düzeyini geçemez diye düşünüyorum.
Biz de neden olmuyor? Hala ambülansa yol vermek için fermuar yöntemini kullanamıyoruz, makas atma bir hastalık gibi... bir kişi makasa başlıyor, beş dakika sonra 7-8 araba olmuş makas yapan.
Acaba yurt dışındaki trafik cezalarının yüksek olması bir etken mi? Sadece para cezası değil hapis cezasının verilmesi ve ciddi anlamda uygulanması mı etkili? Onlarda bizim gibi cezadan mı anlıyordu ve bu cezalar uygulanmaya başladıktan sonra metazori yolu ile kurallara uymayı öğrendiler? Her trafik lambasına kamera koyup, istisnasız, kırmızıda geçen araçların her birine 10 bin TL ceza kesildiğinde mi bir daha kırmızı da geçen olmayacak?
Emniyet şeridi tıkalı diye ambulans geçemiyor. Aslında kamera da var ama hepsinde yok sanırım. Emniyet şeridini gereksiz ihlal eden araç sürücülerine birini bile atlamadan 10 ar bin TL ceza kesildiğinde mi kimse gereksiz emniyet şeridine girmeyecek?
Bu durumda ne düşüneceğimi bilemedim?