Plakayı sakın düşürmeyin - yardımcı olmamak için her şeyi yapıyorlar!

Merhaba arkadaşlar, geçen gün eve geldiğimde plakanın olmadığını farkettim.
Trafik tescile gittim (Kadıköy), ve aldığım cevapla aynen geri çıktım. Artık (2 ay önceden itibaren uygulanan) tek plakası olan araçlar plakalarını kaybederlerse çalıntı işlemi yapılacak ve baştan ruhsat çıkarılacakmış (195 TL).

Çalıntı işlemi için de bir karakola gidip tutanak tutturmak gerekliymiş. Hasanpaşadaki karakol bu tutanağı tutmamak için beni 3-4 kişi laflarla sıkıştırarak geri gönderdiler. "nerede kaybettin?" "emin misin burası civar olduğuna?" "kanıtlayabilir misin?" "sen emin değilsin kanıtlamazsan olmaz" vs vs diyerek bu çalıntı tutanağını tutmadılar.

Dönüp 2.5 km mesafede başka bir karakola gittim. Durumu anlattım ve oradaki memura sanki hakaret etmişim gibi muamele gördüm. Bu işlem öyle sandığım gibi kolay değilmiş yazışmaları varmış. Anlattı ama sanki dövüyor beni.
Bu tutanağı tutabilecek memurum yok şu an dedi. Ne zaman gelecek diyorum, bilmiyorum diyor. Kapının önündeki banklarda 2 üniformalı çay içip sohbet ediyorlar bu arada. Ben içeride terlerken. Ama o tutanağı tutabilecek memur yokmuş.

Sonuçta 2 karakol da plaka çalıntı tutanağı tutmadı. Elim boş, trafik şubedeb ilk aldığım randevu saatim geçti. İş yerinden öğleden önce izin almıştım o da yandı.

Arkadaşlar sinir stres yapmayayım terslikler olur diyorum, ama bu insanlar kasıtlı olarak iş yapmamak için tutanak tutmuyor. Göz göre göre beni başlarından sallıyor.

Bu memurları şikayet edip insanlara yardımcı olmak için maaş aldıklarını hatırlattırabilecek bir sistem - mekanize işlemediği için bu ülkede, kime nereye şikayet etsem bilemiyorum.

Anlatınca biraz rahatladım

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:59 ----------

Başlığı büyük yazmışım, düzenleyemiyorum kusura bakmayın başlığı.

açıklamalarda mühürlü yada mühürsüz diye ibare var bence satıcıyla bi görüşürün. o kadar sıkıntı olsa satış yapmazlar mühürlüdür bence.

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Plakayı düşürdüm. Trafik Tescil Büro Amirliği'ne gittim. Form doldurdum. Bir evrak verdi. Evrakla Şoförler ve Otomobilciler Odasına gittim. 15 Dk'da plakayı bastılar verdiler. Ücret : 15 TL
Bu dediklerim fi tarihinde değil. 10.06.2014 tarihinde yapılmıştır. Sizi boşuna boşuna yormuşlar.

Mühürsüz plaka sıkıntı çıkarabilir.

Tutanak tutmaktan ACİZ bir polis memuru sence sürdüğümüz motorun plakasındaki mühre bakar mı? Mührü geçtim başını çevirip motorun kendisine bakarmı acaba plakası varmı çalıntı mı diye. ben 1 hafta plakasız dolaştım kimse de çevirmedi,hemde istanbulun göbeğinde,birde sakaryaya gittim temden :)

Osırıs abi haklısın ancak muayeneden kusurlu geçer yani geçiçi bir çözüm olur mühürsüz plaka. Bende ehliyet sınavı için parmak izi vermekte çok uğraşmıştım koca karakollar 1 kişi görevlendiriyo o da günlük 2 saatcik. Randevuyu 2-3 ay sonraya veriyolardı en sonunda sürücü kursları toplanıp şikayet ettiler de 4-5 saat bakmaya başladılar. Demek istediğim toplu şikayet ile çözemeyeceğimiz bir şey yok.

Allah Türk polisinin eline düşürmesin kardeş..

Geçenlerde evime hırsız girdi, gelen polis işlem yapmak istemiyor, karakola gittim ifade almak istemiyorlar işi birbirlerine itelemek için şimdi git şu saatte gel, bilmem ne bi sürü bahane. Kamera kayıtlarını istediler, kendi evimin, karşı apartmanın kayıtlarını saatlerce uğraşıp aldım, adamlar bakmadı bile bize çift tıklayınca göstermesi lazım ben saatlerce görüntü mü izleyecem diye. Bütün bir günümü bunlarla uğraşmak için harcadım sonuç sıfır, neredeyse ben suçlu çıkacaktım. O yüzden ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum..

Plakayı düşürdüm. Trafik Tescil Büro Amirliği'ne gittim. Form doldurdum. Bir evrak verdi. Evrakla Şoförler ve Otomobilciler Odasına gittim. 15 Dk'da plakayı bastılar verdiler. Ücret : 15 TL
Bu dediklerim fi tarihinde değil. 10.06.2014 tarihinde yapılmıştır. Sizi boşuna boşuna yormuşlar.

Size öyle bana böyle ? vay arkadaş bu işlerin bir standardı yok mu?
Kadıköy emniyet bahsettiğim gibi tutanak istedi karakoldan, ve karakolları gez dolaş adamlar tutanak tutmuyor ve oraya gidip karşılarına çıktığımız için azarlar gibi konuşuyor.

Ne diyeyim işleri rastgitmesin, haklarında hayırsızı.

Trafik tescile tekrar git başka bir memura derdini anlat uğraştırırlarsada amirlerine müdürlerine felan anlat durumu

Trafik tescile tekrar git başka bir memura derdini anlat uğraştırırlarsada amirlerine müdürlerine felan anlat durumu

Orada 4 tane memur var, her biri ayrı ayrı işlere bakıyor. Noter-tescil gibi işleri 1 memur yapıyor. Ancak onun çalışmadığı gün başka memura anlatabilirim, gerçi birbirlerine sorup cevap verdiler ve ille de tutanak istediler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------

Şikayet etmek için Başbakanlık iletişim merkezi var. Linki burada. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim, özellikle o 2 karakolu şikayet etmek istiyorum.

Memura laf anlatacağım diye uğraşma amirin müdürün kimse onla görüşmek istiyorum de bir anda kestirip atma biraz sesini yükselt :queen:

Son düzenleme:
Size yanlış bilgi vermişler. Bildiğinizden emin olarak trafik tescile gidin. Bi form dolduruyorsun. Sana verilen kağıtla gidip plakanı bastırıyorsun.

Allah kimseyi devlet memurlarının eline düşürmesin(iyi olup ilgilenenleri tenzih ederim)
Bir sefer plaka düşürme olayı başıma geldi oda daha motor 1 aylık sağolsun servisteki vatandaşlar plakayı takarken somunları iyice sıkmamışlar birde iki civata somun ile tutturduklarından mütevellit.Üstüne üstlükte şehirlerarası yolda düştü şükürkü arkamda bir motorlu arkadaşımla seyahat ediyordukta uyardı hemen plakayı aldık yoksa eminim bende senin çektiklerini çekicektim.Şimdi 3 civata somun yaptım birde üstüne onları iyice sıktım aralara pul attım taş gibi oldu 2 senedir tık yok :)

plakadaki vidanin üstüne 1 vida daha atın gevsemeyi önler
aynen zincir ayar vidalarinda olduğu gibi

veya vidaya boya sürün kurumadan hemen öyle takın iyice sıkı olur gevseme yapmaz

vidaya kontra denen birsey de takilip gevsemeyi onluyormus tirtikli metal pul sanırım bu kontra dedikleri

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
plakadaki vidanin üstüne 1 vida daha atın gevsemeyi önler
aynen zincir ayar vidalarinda olduğu gibi

veya vidaya boya sürün kurumadan hemen öyle takın iyice sıkı olur gevseme yapmaz

vidaya kontra denen birsey de takilip gevsemeyi onluyormus tirtikli metal pul sanırım bu kontra dedikleri

kontra dedikleri en başta dediğin 2 via sıkmak :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
8 Nisan'da düşen plakayı 12,5 tl'ye çıkarmıştım, kimse de uğraştırmamıştı. Demek ki iyi yırtmışım 2 ay önce düzenleme değiştiyse tabi, ya da sana kötüleri denk gelmiş :).

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------

Yakın zamanda da çıkaran olduğuna göre, sana denk gelmiş gibi :p. Sen bir ümraniye emniyeti dene bence. Sonuçta ikametgah vs. fark etmiyor. Bu işlerde yokuş yapanla karşılaşınca diğer bir şubeyi denemek belki de en akıllıca yöntem.

F54

aman ya allah kimseyi devlet memurlarının eline düşürmesin git lağım kuyusuna düş daha iiyi
adam motoru çaldırıyor otobana kaçak giriyorlar motorla plaka açık ceza geliyor eve gidiyor trafik şubeye olayı anlatıyor diyorlar ki trafikten düşürmessen cezalar gelir düşürünce de trafikte yakalansa bile sadece bağlanır çalan da kaçar gider nasıl bi memleket amk anlamadım...

Devletle işin varsa Kadıköy'den halletmeye çalışmayacaksın. İlçe olarak yokuş yapmakta uzman memurlara sahip. Gitmeden önce yukarıdan telefon gelmemişse işinizin hallolması imkansıza yakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar