Plakasız Motor Cezası

Merhaba Arkadaşlar İş Yerinden Gelirken Trafik Ekiplerine Yakaladım ve Motorumu Bağlayıp. 277 Ehliyet Ruhsatsız ve Kask Takmadığımdan Yazdılar yani 25.Madde ve 78 1/B. Maddeleri. Şimdi Bundan Hariç Benim Ceza Ödemem Gerekiyormu Yani Plaka İşlemleri Sigorta Dahil 700-800 Arası Tutuyor.
Yani Motoru Trafikte Tekrar Kullanabilirmiyim. Ayrıca Ekstra Bi Ücret Ödemem Gerekiyor mu

Doğrumu anladım ? Ehliyet yok - Ruhsat yok - Plaka yok - Kask yok ?

Sen varmısın ? :))

Yok Ehliyet Var Plaka Ruhsat Yok Sadece Ehliyete 277 tl ruhsat ve kask olmadağından yazdılar

Faturan varsa plaka çıkartcaksın ceza haricinde otopark ve çekiçi parası vereceksın plaka cıktıktan sonra motorunu alabılırsın :) başıma geldi :(

Plaksız motoru parkta görseler alıp gidiyorlar buralarda.
Arkadaşım belediye gidiyor su faturası için çıkıyor ki motor yok..
Plakasız araç diye toparlayıp geçmişler.
Çekici, 7 emin, ruhsat, fatura, ceza vs.. derken adamını bulup aldı motoru içerden para vermeden.
Halen plakasız biner serseri..

Hazır birini yakalamışken sorayım, neden motoru plakasız ve ruhsatsız kullanıyorsun ?

Ortalıkta bu kadar çok plakasız motoskletin rahatça dolaşabilmesi, bu memleketteki trafik polislerinin ne kadar trafik kurallarıyla alakasız insanlar olduğunun ve ne kadar bu mesleğe uygun insanlar olmadıklarının güzel bir göstergesi. Adamların umurlarında bile değil. Koca koca motorlar plakasız ortalıkta dolaşıyorlar. Amirleri emir vermedikçe koyverin gitsin modundalar. Sorsan, "Hangi birine yetişelim ?" derler.

Bu arada plakasız motosiklet kullanan ve satan arkadaşların motorlarını satılık ilanlarında gördüğümde okumadan sayfayı kapatıyorum. Bana göre plaka çıkartmayan adam o motoru uzun süre kullanmayacak olan ve o sebepten de rodajına falan dikkat etmeden canını çıkararak kullanan adamdır.

ruhsat plaka kask yok? uuu buraları kızışır :)

dipnot: son derece dikkat etmeme rağmen olduğundan bile emin olmadığım halde kırmızı ışıkta geçtim diye evime fotoğraf bile olmadan ceza gönderen eyyy trafik polisleri. ben 188 TL öderken plakası ruhsatı kaskı olmayan adama 277TL mi yazdınız? adaletini çüpeyim dünya

Son düzenleme:
Param yoktu yaptıramadım erteledim desen ona eyvallah ama yakalanmam falan mantığıyla hareket ettiysen iyi olmuş büyük ihtimal bir kazaya karışsan basar giderdin ne de olsa plaka yok bulamazlar diye

Biz plaka ruhsat parası vererek enayiyiz
Biz trafik sigortası ödeyerek enayiyiz
Biz muayene ücreti ödeyerek enayiyiz
Biz motorlu taşıtlar vergisi ödeyerek enayiyiz
Biz kırmızı ışıkta bekleyerek enayiyiz
Biz hız limitlerine uyarak enayiyiz

Bi akıllı sensin zaten....

+1. 👍👍👍

Bu ülkede birşeyleri sorgulamaya başlayacaksan en tepeden başla nekadar enayi olduğumuzu daha rahat görürsün bir kaç kişinin plakasız gezmesiyle değil

İyi olmuş, keşke ehliyetinide iptal edip birde üstüne okkalı bir para cezası kesselerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar