Plakamı Düşürdüm - Kadıköy/Caddebostan

Herkese selamlar, iyi bayramlar dilerim.

Salı günü bir tur planım vardı ancak bugün plakamı düşürdüm. Bayram dolayısıyla hiçbir açık plakacı bulamadığım için mecbur motoru otoparka çektim.

15.00-15.45 arası Bulgurlu’dan çıkıp Çevreyolu üzerinden Bağdat Caddesine, ordan da sahil yoluna bağlandım. Bu istikamet üzerinde sonu 4690’la biten bir plaka gören oldu mu bir umut konu açmak istedim.

Gittiğim rota:

k2s3gqc.png

Emniyete bildiri vs. mevzuatlarını biliyorum ancak bayram dolayısıyla herhangi bir şey yapamıyorum.

CG'ci muamelesi olsa iyi.. Motosikletli polis diye anlayışlı olacağını zannettiğimiz adam supersportlayız diye o.ç. muamalesi yapmıştı.. Bizzat çevirip, "bak plaka şurada gidip alayım" dediğim halde izin vermeyen ve bağlayan polise o kadar içerlemedim de, yunusun yaptığı acayip oturmuştu içime..

Çok geçmiş olsun.
Aklına gelmiştir muhtemelen, başka bir araç varsa gidebileceğin o hattı bir ileri geri gidip belki bulmayı deneyebilirsin.

Güzergahı arabayla 2 defa git gel yaptım, yoldaki trafik polislerine, kuryelere, bisikletli ve patenlilere sordum ancak bir sonuç yok malesef. Belki forumdan o güzergaha yolu düşen olur da yola göz atarak ilerler bir umut.. :) Arabayla aramak da ayrı dert, dörtlü yaksan bile hemen tampona yapışıp kornalar selektörler yağıyor.

F54

plaka aluminyum olduğu için kağıt gibi uçar bulmak imkansız
15 gün önce tam farikadan çıktım sakarya e5 giriş motor 80 km /h civarı gidiyordu plaka düştü dönüp aldım 1 papatya ya girmedi 2. görmedim girip girmediğini düz devam ettim ışıklarda durmuş şansa yakalayıp verdim 16 plaka teşekkür vs al bunu taktır dedim
herkes bu kadar şansı olmuyor malesef

Motosikleti
yok:(
Bayramda balıma gelir diye çok korktum plakalı açtım kontrol ettim düşmesin diye zıpkın gibi duruyordu :D

bi plaka bastırsak, orjinalide çantada falan taşısak,
çevirmelerde sorun yaşarmıyız

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bi plaka bastırsak, orjinalide çantada falan taşısak, çevirmelerde sorun yaşar mıyız

Fark edilirse öperler!

Gazete haberi:
Karekod plaka kullanımının zorunlu olup olmadığı konusunda TüvTürk duyuru yaparak olaya şu şekilde açıklık getirdi:

‘‘1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yine 1 Ocak 2024 tarihinden sonra çeşitli sebeplerle yeniden tescil plakası basılan (kayıp, çalıntı, nakil, muayenede ağır kusurlu değerlendirilen plakalar vb.) araçların plakalarında karekod ve tanım numarası bulunması zorunludur. Hali hazırda araçlarda kullanılan plakaların yenilenmesi şartı bulunmamaktadır ve bu plakaların kullanımına devam edebilecektir. Karekodu ve tanım numarası bulundurması zorunlu araçların plakalarının, yeni düzenlemeye uygun olmadığı araç muayenede tespit edildiği takdirde araç ağır kusurlu sayılacaktır.’’

Yeni yıl itibariyle trafik cezalarında yapılan artışlar ile sürücülerin kurallara daha çok uymaları bekleniyor. Bu kapsamda, plakanın okunabilirliğini zorlaştıran herhangi bir değişiklik için öngörülen ceza 2 bin 647 TL olarak belirlenirken, sahte plaka kullanmanın cezası 32 bin 171 TL'ye yükseltildi.

Fark edilirse öperler!

Gazete haberi:

Bu yalnızca 2024 ve sonrasında tescillenen araçlar için geçerli değil mi? Trafik ekiplerine sorduğumda 2024 öncesi tescilli araçlar için karekod zorunlu değil, plakanız APP (kalın font, ince font vs.) olmasın yeterli demişlerdi. Artık mühürlü ve orjinal plaka basımı yapan bir sürü yer var, sonuçta mühür ve font konusunda farklılık yoksa aslında orjinaliyle birebir aynı oluyor. Sahte plakadan kasıt sanırım aracın plakası dışında başka bir plaka kullanmak. Yoksa hala APP plaka kullanan çok fazla tanıdığım var, hiç problem yaşamadılar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Artık mühürlü ve orjinal plaka basımı yapan bir sürü yer var, sonuçta mühür ve font konusunda farklılık yoksa aslında orjinaliyle birebir aynı oluyor. Sahte plakadan kasıt sanırım aracın plakası dışında başka bir plaka kullanmak. Yoksa hala APP plaka kullanan çok fazla tanıdığım var, hiç problem yaşamadılar.

Gün gelir öpülürler. Hele biraz daha züğürtleşek. Mehmet Şimşek duyuyor musun? :wiinkk:

...
ARAÇLARIN SATIŞ, DEVİR VE TESCİL HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Çeşitli ve Son Hükümler

Basılı kağıt ve tescil plakalarının basımı, dağıtımı ve veri paylaşımı (Değişik başlık:RG-29/12/2022-32058)(1)

MADDE 48 – (1) Kanunun 131 inci maddesi hükmü uyarınca;

a) Araç tescil işlemlerinde kullanılması gereken;

1) Basılı kağıtların cins ve çeşitleri İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şekil ve içerikleri ise İçişleri Bakanlığının uygun görüşü alınarak Türkiye Noterler Birliği,

2) Basılı kağıt ve tescil plakalarının satış bedelleri İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu

tarafından belirlenir.

b) Bunların cins, çeşit ve satış bedellerinin tespitinde, basım ve dağıtımında aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır:

1) Cins ve çeşitleri, bu Yönetmelikte ve diğer yönetmeliklerde belirtilen veya gösterilenlerden gerekli görülerek seçilenlerden oluşur.

2) Maliyetleri ve dağıtım masrafları dikkate alınarak her biri için satış fiyatı belirlenir ve kağıtlar üzerinde gösterilir.

3) Basılı kağıtların ve tescil plakalarının basımı ve dağıtımı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından yapılır.

4) (Ek:RG-29/12/2022-32058)(1) Plaka basımında kullanılacak kalıplar; harf ve rakam gruplarının plaka üzerinde Ek-5, Ek-5/A, Ek-5/A1, Ek-5/B, Ek-5/B1, Ek-5/C, Ek-5/C1, Ek-5/D, Ek-5/D1, Ek-5/E, Ek-5/E1, Ek-5/F, Ek-5/F1, Ek-5/G, Ek-5/G1, Ek-5/G2, Ek-5/H, Ek-5/H1, Ek-5/H2, Ek-5/J, Ek-5/J1, Ek-5/J2, Ek-5/K, Ek-5/K1, Ek-5/K2, Ek-5/L, Ek-5/M, Ek-5/N ve Ek-5/O’da belirlenen yerler ile genişlik, yükseklik, çizgi kalınlığı ve aralıklarına ait ölçülere uygun olacak şekilde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından üretilir/ürettirilir ve bağlı kuruluşlarına dağıtılır.

c) Bunların belirlenen esaslara uygun şekilde bastırılmasından her an hizmete hazır şekilde bulundurularak dağıtımından Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu sorumludur.

ç) Basılı kağıt ve tescil plakalarının basım ve dağıtımında uygulanacak diğer usul ve esaslar ile ayrıntılar İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından bir protokolle düzenlenir.

d) (Ek:RG-29/12/2022-32058)(1) Tescil plakalarının basımı/dağıtımı ve plaka basım talep belgelerine ilişkin bilgiler Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu veri tabanında tutulur. Bu bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğü ile anlık olarak paylaşılır.

...

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bu düşen plakalar nedense bulunmuyor bir türlü. Üsküdar sahilden beykoza eve süreyim dedim. Çubuklu bir şeyler yemek için parkettim plaka yok bir daha aynı yolu yavaş yavaş yola bakarak geldim yoktu meret. Bazen bulunup paylaşıyorlar bir bana denk gelmedi öyle. :) Hali ile yeni plaka ve ruhsat değiştirmek zorunda kalıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar