Plakam Sahte Mi?

Merhaba,

İkinci el aldığım motosikletimin şasi numarası ve plakası eşleşiyor, bir dolandırıcılığın parçası olduğumu düşünmüyorum açıkçası, ancak mevcut plakam çok garip olduğundan bir gün polis çevirmesinde bir sorun çıkar mı diye de düşünmüyor değilim. Plakanın üstünde mühür vs var ancak yine de daha tecrübeli insanlara danışmak istedim. Plakanın ortasını güvenlik nedeniyle kestim, dikkat ettiğim nokta karakterlerin büyüklüğü ve 34 ün 3 ünün plakanın dışına taşmış olması.

Yorumunuza sunuyorum.

https://i.hizliresim.com/Z56Xgk.jpg

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Taşmasını geçtim de, 1 harf 3 rakam olan plaka var mıydı?

Şasi numarası ve plaka nerede eşleşiyor? Ruhsatta mı, resmi kayıtlarda mı?
En kötü ihtimalle, plaka sahte.
İyi ihtimalle plaka numarası doğru, basım sahte.

Gerçek plaka elinde yoksa 25 e olmuyor.Ruhsat değişiyor.O 25 e yapanlar muayeneden kalıp yaptıranlar.Burada durum başka.Sahteyse kaybettim diye yeni ruhsat plaka alacak.

Motosikleti
Honda CBF 250
Şüpheleniyorsan, Vida deliği aç plakaya.. Muayeneden geçemem diye 25tl ye git yenisini bastır sonra. bu kadar kafa yormaya gerek yok

Baskı hatasıdır, başka bir şey değil. Sadece gözü tırmalıyor, yerinizde olsam yeniden bastırırdım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:44 ----------

Taşmasını geçtim de, 1 harf 3 rakam olan plaka var mıydı?

resmin orta kısmı fotoşoplanmış, beyaz dikdörtgen ile diğer harfler kapatılmış.

Plaka sahte değil ama standart dışı.

Benim plakada resimdekiyle tamamen benzer şekilde.

3 harfli plakalar için küçük harf basan makine var.
Harfler çerçevenin içinde kalıyor o küçük harf makinasında.
Normalde 3 harflileri o makinada bastırmak gerekli.

Ben plakayı bastırırken adamların küçük harf makinesi arızalıydı.

"İstersen git falan yerde bastır. Biz basarız ama muayeneye girdiğinde kusur yazarlar" demişlerdi.

Bahsettikleri plakacı çok uzakta olduğundan "basın gitsin" demiştim.

Şu ana kadar çevirmelerde bir sorun olmadı.

Motosikleti
D400
Gerçek plaka elinde yoksa 25 e olmuyor.Ruhsat değişiyor.O 25 e yapanlar muayeneden kalıp yaptıranlar.Burada durum başka.Sahteyse kaybettim diye yeni ruhsat plaka alacak.

sene başı bende yaptırdım, plakam delikli ve yazı boyutları farklıydı. Sahte mi değil mi bilmiyorum.

Muayeneye girmeden noter / emniyete gitmeden direk basım yerine gidip bastırdım 25 tl'e.

İşini iyi yapamayan çalışanın hatası. Yanlış harf basıp üstüne tekrar başka harf basan adamlar bile var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar