Plakam düştü

Motosikleti
Mondial Drift L 2024 125cc
Herkese merhabalar bugün plakamı düşürmüşüm gittiğim onca yer vardı aradım ama bulamadım. Ne yapmam gerekiyor?

Motosikleti
Yamaha XSR700
BİLDİĞİM KADARIYLA;
Emniyete gidip kayıp belgesi alıyorsun, daha sonra notere gidip ruhsatı yeniletiyorsun ve sana yeni bir plaka numarası veriyor. Daha sonra şoförler odasına gidip yeni plakanı bastırıyorsun.

Özetle, plakan değişecek.

Motosikleti
Mondial Drift L 2024 125cc
Toplam maaliyeti ne kadar olur

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Önce trafik şubeye gidiyorsun...
Kaybettiğini beyan edip , yenisinin basılması için belge veriyorlar... Gidiyorsun bastırıyorsun..
Ama sadece 1 kere kaybetme şansın var... Eğer bir daha kaybedersen ruhsat ve plakan değişecek haberin olsun.

Motosikleti
D400
Eksi plakana elveda, yenisine merhaba.

arkadaşımın özel plakası vardı, yolda düşürdüğü için depresyona girdi :D

Motosikleti
Forza250-cygnusL
O şans çift plakalı araçlarda kaybolan tek plaka için.
Motosikletlerde her kaybedişinde plaka ve ruhsat değişir. 1.270+279= 1.449 TL
Bak bunu bilmiyordum...
Motorla başıma gelmedi..Arabanınkinde öyle yapmıştım...
Öğrendiğim iyi oldu...
Daysınla yapıştırırım artık.. :)

Motosikleti
2024 Duke390
Son 15 günde 2 defa motor plakamı düşürdüm awk. :)
Plakalık kırılmış fark etmediğim için ilk seferinde aldığım yeni plaka da uzun yolda düştü.

Trafik şubede kayıp çalıntı beyanı yapıyorsun bir kağıt var hazır şablonlu onu tarih motor marka model alanlarını doldurup veriyorsun. Hemen sisteme giriyor polisler. Bu işlem 5-10dk sürüyor en fazla.
Sonrasında notere gidip yeni ruhsat çıkartıyorsun. Noterin yoğunluğuna göre süre değişir ama benim şansıma Ortaköy'deki noterler boş olduğu için 15dk kadar bir sürede halleddik.
Noter ücreti olarak 1635 TL ödedim
Plaka basımı için Beşiktaş'ta Kamyoncunlar esnaf odasında hallettim hemen barbaros bulvarında. 300küsür lira aldı onlarda. Plakanın basılma işlemi de 30dk civarında sürüyor.

Özetle 2000TL + 2saate yakın zamanın gidecek. Geçmiş olsun.
Yeni plakamı ben silikonla plakalığa yapıştırdım artık düşmez umarım :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bak bunu bilmiyordum...
Motorla başıma gelmedi..Arabanınkinde öyle yapmıştım...
Öğrendiğim iyi oldu...
Daysınla yapıştırırım artık.. :)
Arabada çift plaka var tekini düşürünce ruhsat değişmiyor ama iki plaka birden düşerse onda da ruhsat değişir.
Biri senin düşen plakanı kendi aracına takıp yasadışı işler yapmasın diye böyle yapıyorlar.

Ben de paranoyak şekilde çift taraflı silikon bantla sağlamca yapıştırdım, plakalık ve altındaki parça kırılmadıkça düşmez plakam.

önce şöyle bi dilimi ısırayım da, ben motoru alırken sahibi plakasından ötürü orijinal plakayı çıkartıp aynı ölçülerde (sanırım app mi oluyor artık) bi plaka yaptırıp onu takmış. al bunu da sakla düşürürsen bunu takarsın demişti. şimdi benim kafama yatmadı pek. düşen plakayı biri alsa e ben de aynı plakayla takılsam olmaz ki öyle.

değil mi?

Motosikleti
2024 Duke390
Bence bu riskli bi durum. Plaka bulunamaz yol kenarında çalı çırpı arasında kalır sen app plaka takarsın sorun olmaz (Polis ceza yazmadığı senaryo)
Ama birisi bulur iyi niyetliyse gider emniyete teslim eder. Kötü niyetliyse gider motorla mekan kurşunlar. sonra al başına belayı anlat anlatabilirsen derdini

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Biri senin düşen plakanı kendi aracına takıp yasadışı işler yapmasın diye böyle yapıyorlar.
Hiç öyle düşündüklerini sanmıyorum. İyi para var bu işte. 🥱
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşımın özel plakası vardı, yolda düşürdüğü için depresyona girdi :D
İşin kötüsü kayıp kaydı girilen plaka bir daha hiçbir şekilde yeniden verilemiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En garantisi Adana stayla bele bağlamak.

Son düzenleme:
Plaka ruhsat değişecek, zaten yazılmış.

Plaka değiştikten sonra eski plakaya ait trafik sigortasının iptal edilip yeni bilgilerle trafik sigortası kesilmesi gerekiyor.
Şase motor no aynı kaldığı için plaka aktarımı yapılır mı emin değilim.

Kısacası noter işi bitince bir de sigortacı işi var

Motosikleti
2024 Duke390
aynen onları iletmeyi unutmuşum.
hgs, zorunlu trafik sigortası ve kasko için plaka zeyil işlemi yapılması gerekiyor @themertkocer iyi hatırlattı.

hgs için edevlet üzerinden yapılıyor sonra hgs sistemine yansıyor. sigortalar için firmalar ile görüşünce hemen yapıyorlar

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
O şans çift plakalı araçlarda kaybolan tek plaka için.
Plaka değiştikten sonra eski plakaya ait trafik sigortasının iptal edilip yeni bilgilerle trafik sigortası kesilmesi gerekiyor.

Plakayı düşürmek düşündüğümden çok daha büyük bir meseleymiş.

TVS gibi Hindistan menşei motosikletlerde ön plaka yeri var. Bir sıfır motosiklet sıfır alırken tek yerine çift plaka ile alma imkanı var mı? Şöyle bir süreçten geçmek tüm baya sinir eder insanı.

Uğraştırıyor baya benim de bir kere başıma gelmişti. Geçmiş olsun

hhs

Motosikleti
Henüz Yok
Bu akşam benim de başıma geldi. Saat çok geç olduğu için yarın sabaha kaldı. Yaşadığım süreçleri ve toplam maliyeti ayrıca yazacağım.

F54

gerçekten millet i paranoyak yaptılar adam yolda plaka bulacak onu kendi aracına takacak eylem yapacak
arkadaşlar aklınızla alay ediyorlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar