Plakam düştü! Ne yapmalıyım?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Plakada vida yasak değil, herkes ezbere aynı şeyi yazmış.

Vida, yazılar okunmayacak şekilde harf ve rakam aralarında olursa muayeneden geçemiyorsunuz. Benim plakada 1 adet alyan cıvata var, üzerini de beyaza boyadım, 2 kere muayeneden geçtim.

Bilginize, sonra plaka kaybediyorsunuz. :)

Doğrudur: TÜVTÜRK'te ilgili sayfa.

Benim motorun plakasında vida yok, ancak gittiğim servis oldukça sağlam ve kaliteli (iyi tasarım, kalın ve güçlü malzeme) bir plakalık takmıştı, bundan plakanın düşmesi (Allah korusun kaza vs. hariç) mümkün değil.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200
yeni plaka alınca çerçeveli plakalık alırsınız içine de silikon sıkıp kapatırsınız bir daha düşmez
bu plakalara vida olayı yasaklandı düşürme olayları çoğaldı

Ben de fazla silikon sıkma sebebiyle düşürdüm :D herşeyi kararında yapmak lazım. Silikonun ek ağırlığı ile plakalık kırılmıştı

Ben plakalık yerine alüminyumdan böyle bir sac yapıp motora bağladım.Plakayıda buna çift taraflı bant ve slikonla yapıştırdım.Sökülmesi düşmesi imkansız.
r5MpYm.jpg
[/url][/IMG]

Motosikleti
Yok
Yasadışı bi durum yokki bu zor günlerde insanlar gereksiz paralar verecegine ruhsat değiştirdiğinde nasıl sana muhurlu plaka veriyolarsa bu bahsettiğim yerde sana aynı şekilde mühürlü orjınal plaka veriyor. 500 600 lira vermek yerine 100 lira veriyorsun o kadar

2918 sayili Karayollari Trafik Kanunu'na bagli, Karayollari Trafik yonetmeliginin 30. maddesinin (h) bendi der ki;

"h) Tescil plakalarında, plaka basım işlemini gerçekleştiren kuruluşun mührü bulunur. Tescile yetkili kuruluşlar ile Emniyet Genel Müdürlüğünce
yetkilendirilen kurum veya kuruluşlar tarafından düzenlenen plaka basım talep belgesi (Ek-45) yazılı veya elektronik ortamda ibraz edilmeden plaka
basımı yapılmaz. Plaka basım talep belgesi veya buna ilişkin elektronik bildirim plakayı basan kuruluş tarafından en az üç yılsüre ile muhafaza edilir."

Sizin su maslaktaki yer yetkilendirilmis bir yer midir? Elimde plaka basim talep belgesi ile mi gidiyorum? Bu yer 3 yil sureyle belge tutuyor mu?

Muhur dedigin sey yetkidir, oyle her onune gelene de verilmez. Sizin bahsettiginiz bu plaka basan insanlar firsatcilik yapiyor, devletin kurumlari da goz yumuyor. Bunu da yasal diye yutturmaya calismayin.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Benim de bir sorum olacak, plakam 06 ve ben motosikletlerde 06 plakadan çok irrite oluyorum, ankara da satın alırken değişim yapmadı noter işi zora soktu, sıkışık zamana denk geldi. şimdi istanbulda ben kayboldu diyerek değiştirtebilir miyim 34 olarak?

Plakamı atıyorum kaybettim, yasal yollar ile yeni çıkartmak istedim. Aynı plakayı mı basıyorlar, yoksa plaka değişiyor yeni numaralı plaka mı çıkıyor?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Plakamı atıyorum kaybettim, yasal yollar ile yeni çıkartmak istedim. Aynı plakayı mı basıyorlar, yoksa plaka değişiyor yeni numaralı plaka mı çıkıyor?

Yeni numaralı plaka çıkıyor haliyle ruhsat da değişiyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Benim de bir sorum olacak, plakam 06 ve ben motosikletlerde 06 plakadan çok irrite oluyorum, ankara da satın alırken değişim yapmadı noter işi zora soktu, sıkışık zamana denk geldi. şimdi istanbulda ben kayboldu diyerek değiştirtebilir miyim 34 olarak?
Büyük ihtimal evet ama başka yöntem olarak yakınınıza satış gerçekleştirip tekrar devir alıp bu işlemide yapabilirsiniz hangisi daha kârlı olur orasını araştırmak gerekir.

Motosikleti
Yok

Plakalar ikamet adresinize gore cikiyor diye biliyorum, Istanbul'da ikamet etmiyorsaniz 34 alamazsiniz sanirim. Imzanizda Avrupa Yakasi demissiniz, bu durumda cikarirlar, kayboldu demenize gerek yok, degisiklik kabul edilebilir.

2918 sayili Karayollari Trafik Kanunu'na bagli, Karayollari Trafik yonetmeliginin 30. maddesinin (h) bendi der ki;

"h) Tescil plakalarında, plaka basım işlemini gerçekleştiren kuruluşun mührü bulunur. Tescile yetkili kuruluşlar ile Emniyet Genel Müdürlüğünce
yetkilendirilen kurum veya kuruluşlar tarafından düzenlenen plaka basım talep belgesi (Ek-45) yazılı veya elektronik ortamda ibraz edilmeden plaka
basımı yapılmaz. Plaka basım talep belgesi veya buna ilişkin elektronik bildirim plakayı basan kuruluş tarafından en az üç yılsüre ile muhafaza edilir."

Sizin su maslaktaki yer yetkilendirilmis bir yer midir? Elimde plaka basim talep belgesi ile mi gidiyorum? Bu yer 3 yil sureyle belge tutuyor mu?

Muhur dedigin sey yetkidir, oyle her onune gelene de verilmez. Sizin bahsettiginiz bu plaka basan insanlar firsatcilik yapiyor, devletin kurumlari da goz yumuyor. Bunu da yasal diye yutturmaya calismayin.

İster yutun ister yutmayın yıllardır oradan plaka bastırıp kullanıyorum hiçbir zaman problem yaşamadım polisle. Devletiniz için sizde gidip verdiginiz vergi yetmezmiş gibi extradan bu masraflarla hayatınızı surdurebılırsınız. Bu memlekette para kazanmak cidden cok kolay kafalar fişek gibi maşallah

Yeni ruhsat, yeni plaka sigorta degişecek muayeneye girecek bir sürü iş . Motoru sıfır alıp plakayı kendin takmadıysan zaten orjinalliğinden emin değilsin demektir. Senin yolda düşürdüğün plakayı çalıp suç işleme kapasitesi olan adam park halindeyken plakanı söküp yine suç işleyebilir.

Arkadaşlar yorumlarınız ve tecrübeleriniz için teşekkürler. Plakam 10 gün sonra aynı güzergahta yani kaybettiğimizi düşündüğümüz güzergahta bulundu. Sağolsunlar bulup direğe asmışlar. Kaybettiğim gün akşam karanlığında geri döndüğümde bulamamıştım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar