Plakam düştü! Ne yapmalıyım?

Gittigidiyordan 40 TL ye bastır APP yi yoluna devam et.
Ruhsat plaka değiş vs vs 300 TL ye yakın tutuyor.
Plaka çoğaltma mevzusuna kalırsa iş sokaklardasınız sürekli,
kötü niyetli birisi aynı plakayı bastırır yine kullanır yine içeriye girersin.

Muayenede ne yapacak ?

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 43 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan 30 ibaresi 10 olarak değiştirilmiştir.MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Tescil plakasının, birinin veya her ikisinin çalınması veya her ikisinin kaybolması halinde, aracın kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşunca veya araç sahibinin yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunca araca Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam gruplarından sıra esasına göre yeni bir tescil plaka sıra numarası verilir.MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. GEÇİCİ MADDE 11 – Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bir veya iki tescil plakası çalınmış ya da iki tescil plakası kayıp olarak bildirilmiş olan araçların plakaları, bu maddenin yürürlüğe girmesinden sonra araç sahibine yapılacak tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam grupları ile değiştirilir. Bu süre içerisinde tescil plakalarının bulunduğunun yazılı beyanı halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın sistemden çalıntı/kayıp şerhi kaldırılır.

Plakamı Nasıl Yenilerim

Emniyetten önceden plaka zayi randevusu almanız gereklidir Nüfüs cüzdanı fotokopisi ve aslı Tescil dosyası Zorunlu trafik sigortasının fotokopisi Trafik Tescil belgesi Belgeleri düzenledikten sonra aracınızın plaka basım kağıdını alıp. Şöförler cemiyetinden plakanızı bastırabilirsiniz.

Hiç kimse düşünmüyor kayıp plakayı bulan kişi motoruna takıp gasp yaparsa ne olacak? Karakola gidip kayıp tutanağı tutturun. Tarihini belirtin. Cebinizde bulunsun. Ondan sonra plakamı bastırırsın ruhsat mı yenilerisin karar verirsin

Ben 3 ay once dusurdum. Ve mecburi olarak önce emniyete gidiyorsun bir kagit veriyor sonra notere gidip yeni plakani çıkarıyor ve oradan soforler odasindan plakani bastiriyorsun. Sigortayi arayip durumu anlatiyorsun ve onlarda yeni plakaya aktariyor sigortani. Kasko için de sigortadaki islemi izlemen gerekecektir. Kesinlikle ayni plakayi app olarak bastiriyim deme. Biri bulup plakani kullanirsa tum sorumluluk sana ait oluyor.

Ben 3 ay once dusurdum. Ve mecburi olarak önce emniyete gidiyorsun bir kagit veriyor sonra notere gidip yeni plakani çıkarıyor ve oradan soforler odasindan plakani bastiriyorsun. Sigortayi arayip durumu anlatiyorsun ve onlarda yeni plakaya aktariyor sigortani. Kasko için de sigortadaki islemi izlemen gerekecektir. Kesinlikle ayni plakayi app olarak bastiriyim deme. Biri bulup plakani kullanirsa tum sorumluluk sana ait oluyor.

Tam olarak böyle yaptım hocam, yeni plakamı aldım teşekkür ederim..

Bu tek plaka çift plaka durumlarına cidden sinir olmamak elde değil. Tek plaka düşünce gayet basit bunu yeniden çıkarabiliyorsunuz. Ancak iki plaka birden düşerse ya da motosiklet kullanıyorsanız ki onlarda zaten tek plaka var doğrudan yeni plaka çıkarmanız gerekiyor. Ancak https://trafikkanunu.com/kayip-plaka-cikarma-islemleri-nelerdir/ şurada 2016dan sonra artık tek plakada çift plakada düşse yeniden çıkarılması gerktiğinden bahsedilmiş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı artık tek plaka düşünce de mi yeni plaka almamız gerekiyor

Maslak Star Plaka arıyorsunuz ruhsat bılgılerınızı kontrol edıp 1 gunde muhurlu yenı teslım edıyorlar

yukarıdaki birşey olursa içeri girersin diyen arkadaşlar, eleştirmek tez çürütmek için vs değil de merak ettiğim için birşey soracağım.

mesela 34 abc 123 plakalı mavi renk bir r25 motosikletim var. arkamdan gelen birisi de plakamı ezberledi gitti orjinale en yakın belki de aynı şekilde plakayı basıp aynı renk motora taktı. gitti bir suç işledi kamerada o renk motor ve o plaka yakalandı. e yine suç üzerimize kalmaz mı bu durumda ? o zaman bu iş çok sakat.

Arkadaşlar merhaba, motosikletimin plakasını gece dağlık bir yolda düşürmüşüm. Bursa'da yaşayanlar bilir Yenişehir- İnegöl arasında. Plakanın yasal işlemlerini araştırdım fakat bazı arkadaşlarım plakacıdan app olarak çıkart vs dediler. Bu bana çok mantıklı gelmiyor. Sizin fikriniz ve tecrübeleriniz nedir?

Motosikleti
Ns200 15"
Yasal yollardan bu işi halletmeniz çok daha doğru olur, eğer eski plakanız bir suç işinde kullanılırsa başınız ağrıyabilir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yasal işlemleri yaptırın. Plaka kaybolmuş olduğu için tekrar yeni plaka numarası çıkacak. Rujsat da yenilenecek haliyle. Noterde yapılabiliyor sanırım. En yakın notere giderseniz onlar yönlendirirler.

app plaka çıkartmak da çözüm ama plakanızı bulan birinin başka araca takıp sonra belalı işlere girişmesinde sizin başınız ağrıma ihtimali de var.

Moderatör
Ben değiştirmiştim, App plaka en basit ve az masraflı bir çözüm ama, ileride geçmediğim köprü ve otoban, yemediğim ceza için para ödemek istemem.

Motosikleti
BWS 100
Düşürdüm. Dönüş yolunda aradım bulamadım. 2018 senesinde.
App çıkartılabilirdim ama yapmadım. Kötü senaryo ; Sonrasında benim plakayı alıp suç işlernirse ben ne yapacaktım.? Kanıtlayana kadar 7 takla atardım.
Gittim emniyete. Yeni bir ruhsat kağıt parası verdim. Sıradan bir plaka verdiler. Gittim bastırdım, taktım.
not: şimdi ruhsatı falan hep noter verdiği için acaba emniyet yerine oraya mı gidersin onu bilmiyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Geçen sene 2 defa düşürdüm. Yasal yollardan değiştirdim. Önce karakola gidip dilekçe doldurdum kayıp olduğuna dair sonra emniyet müdürlüğüne gittim. Oradan sistemden noter e gönderdiler yeni ruhsat yeni plaka bastırdım. İşlem bitti. Sağlam düşmeyecek şekilde plakalık aldım.

F54

yeni plaka alınca çerçeveli plakalık alırsınız içine de silikon sıkıp kapatırsınız bir daha düşmez
bu plakalara vida olayı yasaklandı düşürme olayları çoğaldı

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bir yerde okumuştum.
App plaka yaptırıp. Yaptırılan plakayı ezip büzüp, plakam eskidi diye yenisi ile değiştirmek daha kolay oluyormuş

ilk önce baglı bulundugunuz bölgenın karakol yada polis merkezine gidin ve plakayı düsürdüğünüzü söyleyin.
onlar kayıp plakayı sisteme girerler ancak ondan sonra 2-3 gün sonra notere gider yeni ruhsat ve plaka için başvururusunuz.
masraflı olur diyorsanız kötü niyetli birinin eline eline gecen plaka başınızı daha çok agrıtır.
geçmiş olsum.

Şu plaka kaybetme mevzusunda hep şu deniyor.Kaybettiğin plakayı biri alıp suç işlerse.Arkadalar şuç işleyecek adam çıkıp yolda düşmüş plakamaı arayacak.Yada yolda plaka bulan biri alıp kendi arabasınamı takacak.
Şuç işlecek adam plakayı değil kökünden aracı çalıyor.Yok illa plaka takacaksa verir üç beş bir şey yaptıtırı app plaka yapar yapacağını.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yakın zaman da ben de kaybettim.
Bütün işlemleri noter başlangıcıyla yapıyorsun diye biliyorum.
Plakanı bulup götürürsen plaka yenileme hakkının birini kullanmış oluyor ve 50-75tl civarı bir ücrete yaptırabiliyorsun.
Plakan kayıp ise 500-650 tl civarı bir ücret ödeyip ruhsat ve yeni plaka alıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar