Plakam düşmüş

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Şimdi farkettim 18:48 itibariyle plakam yok. 2 saat öncesine kadar sanırım vardı. Suça falan karışır birşey olur. Ne yapmalıyım? Polise gidip tutanak mı tutturacağım? Yoksa direk plaka mı çıkartmalıyım?

Not: Çekmeköy/Sarıgazi çevresinde gezdim o arada düşmüştür muhtemelen. 34Emt702 plaka :D gören vs olursa diye notlayayım.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Yaklaşık 25 km lik rotayı baştan döndüm ama göremedim maalesef

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

Aynı marka model iki motosikleti olan bu şekilde plaka kaybettim ruhsat kaybettim vs diyerek çift yapabilir. Ona önlem olarakda plaka değişimi gerekiyor.

Yada o plakayı bulan biri motosikletine takıp suça karışabilir. Hiç bişey olmazsa otobana girer köprüden geçer vs öyle işlere girebilir.

Bu sebeplerden sabah plaka değişim işlemlerine başlamalıyım. Hgs den tut trafik sigortasına kadar yığınla iş ve para. Kitlendi bana.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:03 ----------

2023 te başına gelen var mı? Nasıl bir yol izlediniz? Tutarı nedir?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hgs işi aşırı basit:
1. Herhangi bir postaneye gidip hgs plakanızı askıya aldırıyorsunuz. (Plakayı başına veya sonuna karakterler ekleyip değiştiriyorlar.)
2. Yeni ruhsat plaka çıkınca tekrar postaneye, yeni plakayı işletiyorsunuz.

Keza sigorta da öyle:
Yeni ruhsat plaka çıkınca acentaya haber veriyorsunuz zeyilname hazırlanıyor. (Öncesinde sorun başka bir şey lazım mı diye...)

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Hgs işi aşırı basit:
1. Herhangi bir postaneye gidip hgs plakanızı askıya aldırıyorsunuz. (Plakayı başına veya sonuna karakterler ekleyip değiştiriyorlar.)
2. Yeni ruhsat plaka çıkınca tekrar postaneye, yeni plakayı işletiyorsunuz.

Keza sigorta da öyle:
Yeni ruhsat plaka çıkınca acentaya haber veriyorsunuz zeyilname hazırlanıyor. (Öncesinde sorun başka bir şey lazım mı diye...)

Önce nereye gitmeliyim? Trafik şube mi?

Onu çoktan kartoncular imha etmiştir. Her ihtimale karşı yeni plaka+ruhsat şekli yapabilirsin kafan rahat olması adına. Masraftan kaçarsan mühürlü plaka bastır geç.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Onu çoktan kartoncular imha etmiştir. Her ihtimale karşı yeni plaka+ruhsat şekli yapabilirsin kafan rahat olması adına. Masraftan kaçarsan mühürlü plaka bastır geç.

Geldi aklıma aslında ama gider suç işlerler başıma kalır diye korkuyorum

Cuma günü benimde plakam düştü. Pazartesi sabahtan app plaka çıkarıcam. Sahte plaka kullanmak isteyen adam her türlü kullanır. O kadar ruhsat değişimi felan uğraşmak zor iş

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Cuma günü benimde plakam düştü. Pazartesi sabahtan app plaka çıkarıcam. Sahte plaka kullanmak isteyen adam her türlü kullanır. O kadar ruhsat değişimi felan uğraşmak zor iş

Peki bunu nerden çıkartıyoruz? Aynı o plaka veren yere gitmem yeter mi?

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
2 defa düşürüp yeniden alan biri olarak karakola gidip tutanak doldurup sonra emniyete gidiliyor orası sisteme girdikten sonra notere yönlendiriyor. Tek plaka olduğu için ruhsat değişiyor noterden sonra plaka basım yerlerine gidip plaka bastırıyorsunuz. 1 2 günde halledilecek iş. Hgs içinde ruhsatı götürüyorsunuz değişikliği güncelliyorlar hepsi bu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Plakayı başkası alır kullanırsa en iyi ihtimalle başkasının köprü otoyol geçişlerini ve hatta trafik ihlallerine ait cezaları ödeme durumuna girebilirsiniz. (2023 trafik cezalarını biliyor musunuz? Ciddi tutarlar...) Ben olsam hiç riske girmem. Bununla birlikte 650-700₺ civarında bir masraf çıkıyor tabi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar