Plaka ve Ruhsat Hakkında // Cross Motor

Merhabalar ben dün 2004 model Cross motor aldım , fakat aldıgıma dahil hiç bir belge vermediler.Motoru cok begendim ve karar verdim aldım.Motorun plakasi,belgesi fln yok benim plaka cıkartmam için ne yapmam gerekiyor arkadaşlar Tşkrler..

noterden satışını almadınmı motorun

ruhsatsız plakasız motor alınırmı?

aldım derken kimden nasıl aldın, çalıntı olmasın ayrıca neden yok plakası vs.

Arkadaşlar Calıntı degilmiş , sahibinden.comdan aldim linki vereyim isterseniz.dag motoru oldugu için yok dediler nasil cıkarticam

Noterden almadim onay fln :S lütfen yardim edin plaka cıkartmak istiyorum fiyati ne kadar olursa olsun.

Dağ Motoru Diye Yok Dediler Hadi Ya şimdi Su Taşıyan Motorlarda Bile Var.

arkadaşlar kısacasi yardim etmiyormusunuz onu sordum belki biliyorsunuz diye???

hocam hayırlı olsun ama plakası ruhsatı olmayan motor ya perte çıkıp toplanıp sağda solda kullanılmak içindir yada çalıntıdır. benim aklıma başka bişey gelmiyor. bu arada o motora ruhsat çıkarabilmen için noter işlemi yapıp motoru resmi olarak üstüne alman lazım ama elinde birde aldığın adamdan alman gereken birde ruhsat olması lazımdı? benim aklım karıştı

olabilir.cross motorlarin trafik uygunluk belgesi yoktur plaka alamazlar trafige cikamazlar.yapacak birsey yok

bende supermoto aldım, plakasız, bana fatura ve 3-4 belge daha verdiler, o belgeler olmadan ruhsatı zor çıkarırsın, kaçak mı, çalıntı mı nasıl belgeleyeceksin? muameleci 200 tl aldı, bende 65 tl trafik sigortası yatırdım, o kadar ...

bu motor ne marka ona göre bu şase numaralı motor hangi bayide ise ondan fatura alman lazım.. sadece bu motor fabrika tarafından hangi bayiye fatura edilmişse ondan fatura alabilirsin işin zor..

geçmiş olsun kayıtsız kuyutsuz bi makina sahibi olmuşun.en azından vergisi yok :bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Faturasını al,yoksa makinayı ithal eden firma ile görüşerek şase numarasını söylemek yoluyla yeni bir fatura kestir kendi adına.

Farın,stop lamban,aynaların,sinyallerin ve kornan mevcut ise ve doğru çalışıyorsa plaka ruhsat sahibi olabilirsin,muayene ve vergi masraflarını ödersin.

arkadaşım plakasız yada ruhsatsız motosiklet olmaz.

ama cross amaçlı kullanılmak için alınmışsa, farı vb olmadığı için trafiğe uygun değildir zaten. bu sebeple bu motosikletlerin satışı için sadece fatura verilir.

onun tek belgesi bu faturasıdır.

araziye giderken atarsın aracın arkasına. binersin.. eve dönerken yine aracının arkasına atıp gelirsin. bunlar arazide kullanılmak için yapılmış motosikletlerdir. o yüzden trafiğe uygun değildir.

enduroyu cross a çevirebilirsin. bazı ekipmanları üzerinden söktürüp bazılarını değiştirerek. ama cross u enduroya nasıl çevirirsin bilmiyorum.
ki bunun için de önce faturası olmalı elinde.. yani belgeleyebilmelisin motosikleti.

sanırım ondan sonra bir mühendisten proje yaptırıp aydınlatma ve sinyal sistemini ekleyerek tüvtürk e gideceksin. oradan da muayeneni yaptırıp trafiğe çıkar raporu alacaksın. o raporla emniyete gidip ruhsat ve plaka çıkartacaksın. ama elinde bir fatura bile nasıl olmaz işte onu anlamıyorum.

sana satanı bul ve git ondan faturasını iste. alım satımını nasıl yaptınız peki? noter nasıl halloldu? notere de gitmedik deme allah için.. bu kadar yarım iş yapılır mı?

Faturasını al,yoksa makinayı ithal eden firma ile görüşerek şase numarasını söylemek yoluyla yeni bir fatura kestir kendi adına.

Farın,stop lamban,aynaların,sinyallerin ve kornan mevcut ise ve doğru çalışıyorsa plaka ruhsat sahibi olabilirsin,muayene ve vergi masraflarını ödersin.

tekrar fatura kestirilir mi bilmiyorum. belki ithalatçı firmaya ulaşarak zamanındaki faturasının kopyası alınarak onun üzerinden işlem yaptırılabilinir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Yeniden fatura kesilmez farklı şahıs adına,haklısınız.

Fakat eğer alınırken faturası kesilmemişse,fırsattır kesinlikle.

Eğer yasal bir açık var ise bu motosikletin modelinin trafiğe çıkamayacak olduğu ile ilgili,elektrik sistemi döşenir,aküsü bağlanır....

Tamam da o aküyü nasıl şarj edicek bu makina???

Şarj etmiycek...Yalandan döşenmiş olucak bir elektrik sistemi işte,sadece evraklara sahip olabilmek için.

Yerlerse tabii.

:)pl:)

-Aküyü nerden şarz ediyo bu???
-Eeee....heh heh...şey....

:queen::queen::queen::queen:

Sanırım en iyisi bir şekilde faturaya sahip olmak,

Başkasının adına kesilmiş ise de basit bir sözleşme yapmak.

"Şu şu tarihte şu kişiye sattım" diye.

Son düzenleme:
aha fişi takıyon evdeki prize.. :p

şaka bir yana masrafı çok olur gerçekten. ama çin işi yada çıkma uygun parçalar bulunup bir şekilde uydurulabilir. yapılmayacak bir şey değil.
keşke arkadaş biraz bilincinde olsaydı işin. ve inan tüvtürkte yemezler bunu. adam nerden baksan yarım saat çalıştırır orada motosikleti. ancak pek anlamayan bir teknisyene düşerse şanslı olur.. bu işlerde de şansına pek güvenip yola çıkılmaz..

Yeniden fatura kesilmez farklı şahıs adına,haklısınız.

Fakat eğer alınırken faturası kesilmemişse,fırsattır kesinlikle.

Eğer yasal bir açık var ise bu motosikletin modelinin trafiğe çıkamayacak olduğu ile ilgili,elektrik sistemi döşenir,aküsü bağlanır....

Tamam da o aküyü nasıl şarj edicek bu makina???

Şarj etmiycek...Yalandan döşenmiş olucak bir elektrik sistemi işte,sadece evraklara sahip olabilmek için.

Yerlerse tabii.

:)pl:)

:queen::queen::queen::queen:

Sanırım en iyisi bir şekilde faturaya sahip olmak,

Başkasının adına kesilmiş ise de basit bir sözleşme yapmak.

"Şu şu tarihte şu kişiye sattım" diye.

canım aküsü şarj sistemi zaten vardır. ama güçlendirmek gerekebilir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Doğru ya,alette elektikli çalıştırma sistemi var.

O zaman iş basit ötesi,gerçekten.

Ne var ki senin akün,onu besleyen birtakım elemanların olduktan sonra iki sigorta iki düğmeden başka bişey değil...

Eğer arkadaşın mototru profil resmindeki motor ise saten sinyal lambaları vs yok gibi gozukuo yani tam bi cross ise saten faturadan baska belgesi yokki ayrıca ona sinyal lambası vs taktırana kadar yeni bi enduro al daha ucuza gelir heraldi xD

enduromania

buna koptum hahahahhaah xD

Forumdan Uzaklaştırıldı
Genelde böyle elinde büyük yetki olan orta yaşlı memurların yüzünde kaşlar çatık bir ifade vardır ya...

Eeee.... diye sorar...

İnsan da sıkışır kem küm etmeye başlar,haklı da olsa kendini suçlu hisseder...

:queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Vallahi aküsü ve aküyü şarj eden mekanizması varmış,

Sanırım marş dinamosu için.

Aküden çıkartılıcak kablolar,önce sigortalara,sonra düğmelere,sonra da ampüller ve kornaya ulaşıcak diye biliyorum.

Maliyeti ne olur ki?

Güzel bir kafa grenajı bir de çamurluk alsa stopla beraber geri kalanlarla beraber 200 liraya iş biter gibi görünüyor...

birisi dağda sen motora binerken aldı jandarmayı yanına geldi "bu motor benim dedi" ne diyecen? birde çalmiş dedi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar