Plaka ve ruhsat çıkarma

Meraba arkadaşlar 0 mondial Destro 250 aldım ve plaka çıkartcam ama ne yapılması gerektiğini ve bana kaça patlıcani bilmiyorum bilgisi olanlar bana yol gösterebilir mi? Teşekkürler.

Emniyete trafik şubeye gidip şöförler odasından trafik tescik dosyası alıyosun. Motoru aldığın bayinin vereceği fatura, tip uygunluk belgesi ve ötv makbuzuyla, 2 adet Ek-1 belgesi dolduruyosun. Motorunun evraklarıyla trafik sigortası yaptırıyosun, Ek-1 belgelerini sigortacı da doldurabilir, bilgisayar çıktısı veya daktiloda doldurulması gerekiyo. Ek-1'ler hariç elindeki bütün evrakların, sigorta poliçesinin ve nüfus cüzdanının 2'şer fotokopisini çektirip. Bütün evrakları toparlayıp emniyete yine gidip tescil memurunun yanına gidiyosun o işlemleri hallediyo. Öncesinden tescil işlemi için randevu almak gerekebilir, büyükşehirlerde öyle ama denizlide nasıl bilmiyorum.

200-220 lira trafik işlemlerine. 100-150 lira da sigortaya gider.

155tl tescil işlemine + 15tl Evrak doldurtmaya + 11tl plakaya + 142tl sigortaya = 323tl para verdim.

450tl evrak işlerine bakan kişiye vereceğime kendim koşturdum.

Sigorta fiyatı değişiyor mu ki daha uygun bulabilirmiyiz denizlide

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------

Ayrıca uzun sürermi bu işlemler hiç bilgim olmadığı için soruyorum 1 günde halledebilirmiyiz

Sigorta fiyatı değişiyor mu ki daha uygun bulabilirmiyiz denizlide

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------

Ayrıca uzun sürermi bu işlemler hiç bilgim olmadığı için soruyorum 1 günde halledebilirmiyiz
Bi günde plakanı eline alırsın 2-3 saat uğraşırsın, 2 gün sonra yine gidersin emniyete, 10-15 dakkada ruhsatını da eline verirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar