Plaka Usulsüzlüklerine Rekor Ceza: 140 Bin TL

F54

gene vatandaşı yolma kuralları 😡
koysana araç trafiğe çıkmadığı sürece vergi sigorta kasko muayene dondurulabilir
aynı kişi 1 plakayı 2 farlı araçta kullanabilir
kasko olan araçlarda zts gerekmez gibi şeyler

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
gene vatandaşı yolma kuralları 😡
koysana araç trafiğe çıkmadığı sürece vergi sigorta kasko muayene dondurulabilir
aynı kişi 1 plakayı 2 farlı araçta kullanabilir
kasko olan araçlarda zts gerekmez gibi şeyler
Olmaz. O zaman İsviçre oluruz.

Bu hız sınırlarını aşma meselesi de değişti yanılmıyorsam. Önceden hız sınırının %10'dan fazlasını aşıncaydı şşimdi şehir içinde +5 km/sa hızdan fazlası(6 km/sa ve üstü) şehirdışında da +10 km/sa(11 km/sa ve üstü) oldu yanılmıyorsam.

"Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu yönetmelikte belirlenen hız sınırlarını, yerleşim yeri içinde, 6-10 kilometre/saat aşanlara 2 bin lira, 11-15 kilometre/saat aşanlara 4 bin lira, 16-20 kilometre/saat aşanlara 6 bin lira, 21-25 kilometre/saat aşanlara 8 bin lira, 26-35 kilometre/saat aşanlara 12 bin lira, 36-45 kilometre/saat aşanlara 15 bin lira, 46-55 kilometre/saat aşanlara 20 bin lira, 56-65 kilometre/saat aşanlara 25 bin lira, 66 kilometre/saat ve daha fazlasını aşanlara 30 bin lira idari para cezası verilecek.

Söz konusu hız sınırlarını, yerleşim yeri dışında 11-15 kilometre/saat aşanlara 2 bin lira, 16-20 kilometre/saat aşanlara 4 bin lira, 21-25 kilometre/saat aşanlara 6 bin lira, 26-30 kilometre/saat aşanlara 8 bin lira, 31-40 kilometre/saat aşanlara 12 bin lira, 41-50 kilometre/saat aşanlara 15 bin lira, 51-60 kilometre/saat aşanlara 20 bin lira, 61-70 kilometre/saat aşanlara 25 bin lira, 71 kilometre/saat ve daha fazlasını aşanlara 30 bin lira idari para cezası uygulanacak."

https://www.icisleri.gov.tr/trafik-...i-duzenleme-tbmm-genel-kurulunda-kabul-edildi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eskiden Türkiyenin gelir kaynakları sayılırken , tarım , hayvancılık, seracılık falan diye öğretirlerdi.. Hatta biz ikokul ortaokul lisede falan öyle öğretildi..
Tarım diye ders vardı lisede... Başkentin göbeğinde yaşıyor olmamıza rağmen o dersi de geçmek zorundaydık...

Bakıyorum şu an Türkiyenin gelir kaynakları Vergiler ve cezalar olmuş...
Bunu bile sorgulamayan cahiller ülkesi olmuşuz.. Ürettiğimiz en fazla şey CAHİLLLER olmuş.. 🤬🤬🤬

Motosikleti
Kuba x-boss
Eskiden Türkiyenin gelir kaynakları sayılırken , tarım , hayvancılık, seracılık falan diye öğretirlerdi.. Hatta biz ikokul ortaokul lisede falan öyle öğretildi..
Tarım diye ders vardı lisede... Başkentin göbeğinde yaşıyor olmamıza rağmen o dersi de geçmek zorundaydık...

Bakıyorum şu an Türkiyenin gelir kaynakları Vergiler ve cezalar olmuş...
Bunu bile sorgulamayan cahiller ülkesi olmuşuz.. Ürettiğimiz en fazla şey CAHİLLLER olmuş.. 🤬🤬🤬
Şuan resmen coğrafya dersini bile seçmeli yapacaklar, eğitim sistemi tamamen felç duruma düşürülüyor.

F54

yeni kurallar uygulamaya geçmiş milletti yolmaya başladılar cayır cayır 200 300 ceza yazıyorlar

Motosikleti
Yok
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, aracının plakasına yazılan 120 bin TL’lik trafik cezasına sosyal medyadan tepki gösterdi.

Çektiği videoda cezaya anlam veremediğini söyleyen Sarıgül’ün paylaşımı kısa sürede büyük ilgi topladı.
Daha önce çektiği videolarla sık sık gündeme gelen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kendisine yazılan trafik cezasına isyan etti.

Aracının plakasına 120 bin TL trafik cezası yazılan Sarıgül çektiği videoda, "Radar cezasını anladım, kırmızı ışıkta geçmeyi anladım, bu plakaya 120 bin lira ceza niye... Soruyorum" diyerek tepkisini sosyal medyaya taşıdı.

Sarıgül'ün videosu sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi topladı...

https://www.yenicaggazetesi.com/mustafa-sarigul-trafik-cezasina-isyan-etti-1006386h.htm

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2026 yılı trafik idari para ceza rehberi (PDF dosyası);

https://www.trafik.gov.tr/kurumlar/.../2026-YILI-TRAFIK-IDARI-PARA-CEZA-REHBERI.pdf

Son düzenleme:
Kokain partilerine para yetiştiremiyorlar herhalde. Bizim halkta da isyan edecek mabad olmadığını bildikleri için ezdikçe eziyorlar.

Motosikleti
Honda Forza 250
Dün farkettim kırmızı da cayır cayır geçenler sarıyı görünce freni köklemeye başlamışlar, yaya geçidinde bir tane yaya görseler duruyorlar :)) Bir günde Avrupa gibi olduk :) kadının birisi yaya geçidinde taksi bekliyormuş bütün trafik onu bekledi, çok güldüm. Yaya yaya olalı bu kadar itibar görmemiştir :))

Bu app plaka nedir bir türlü anlamadım normal şöförler odası da kalın basıyor. üzerinde mühür ve kare kod varsa sanırım normal.

Motosikleti
Yok
"Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), ‘APP plaka’ olarak bilinen plakalar ve bu plakaların kullanımına ilişkin yaptırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yetkili kuruluş tarafından basılmayan, üzerinde resmi mühür ve yönetmelikte belirtilen güvenlik unsurları bulunmayan plakaların hukuken geçerli kabul edilmediğini belirterek, kamuoyunda APP plaka olarak bilinen plakaların bu kapsama girdiğini bildirdi.

EGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son günlerde kamuoyunda "APP plaka" olarak bilinen plakalar ve bu plakaların kullanımına ilişkin yaptırımlar hakkında çeşitli değerlendirmeler ve yanlış anlaşılmaların ortaya çıktığına işaret edildi.

Açıklamada, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun "Belge ve plakaların araçlar üzerinde bulundurulması zorunluluğu" başlıklı 23'üncü maddesinde, plaka kullanımına ilişkin kuralların ve yaptırımların açık şekilde düzenlendiği belirtildi.

Kanun'un 23'üncü maddesinin üçüncü fıkrasına aykırılık durumunda, yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan ya da araç üzerinde bulunması gereken sayıda plaka takmayan sürücülere 4 bin lira idari para cezası uygulandığı ifade edilerek, bu fıkra hükmünün yeni getirilmiş bir düzenleme olmadığı, 2016 yılından bu yana uygulandığı aktarıldı.

Öte yandan, kamuoyunda sıklıkla "APP plaka" olarak ifade edilen durumun ise farklı bir hukuki yaptırıma sahip olduğu belirtilerek, Kanun'un 23'üncü maddesinin 5'inci fıkrasına aykırılık halinde söz konusu olan hususun, plakanın ölçüsünden veya görünümünden ziyade plakanın yetkili kuruluş tarafından basılmamış olması olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

- Nitekim 2918 sayılı Kanun'un 131'inci maddesi uyarınca yetkili kuruluş tarafından basılmayan, üzerinde resmi mühür ve yönetmelikte belirtilen güvenlik unsurları bulunmayan plakalar hukuken geçerli kabul edilmemektedir. Kamuoyunda APP plaka olarak bilinen plakalar bu kapsama girmektedir. Bu tür plakaların araçlarda kullanılması halinde plakayı takan veya kullanan kişiler hakkında 140 bin lira idari para cezası uygulanmakta, sürücü belgeleri 30 gün süreyle geri alınmakta ve araç 30 gün süreyle trafikten menedilmektedir. Ayrıca bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'Resmi Belgede Sahtecilik' başlıklı 204'üncü maddesi kapsamında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngören adli işlem de uygulanabilmektedir.

Fiilin tekrarı halinde cezaların kademeli olarak artmakta olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

- Söz konusu düzenlemelerin amacı, yaptırım uygulamak değil, trafik güvenliğini ve kamu düzenini sağlamaktır. Araç tescil plakaları, trafik denetimleri, elektronik denetim sistemleri, şehir güvenlik kameraları ve adli soruşturmalar açısından araçların doğru ve hızlı şekilde tespit edilmesini sağlayan resmi bir kimlik niteliği taşımaktadır. Standart dışı, yetkisiz şekilde üretilmiş plakalar, bu denetim mekanizmalarının etkinliğini zayıflatmakta ve kamu güvenliğini olumsuz etkilemektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına araçlarında yalnızca yetkili kuruluş tarafından basılmış ve yönetmelikte belirtilen nitelik ve ölçülere uygun tescil plakalarını kullanmaları önemle hatırlatılmaktadır."

https://www.sozcu.com.tr/arac-sahipleri-dikkat-emniyetten-app-plaka-aciklamasi-p299466

Motosikleti
Dominar D250
APP plakanın da tamını değiştirdiler, normalde app yıllardır avrupa pres plaka kısaltması olan, İstanbulda Beşiktaş'ın, 2010 ortalarında Başakşehir'in ve Denizli vs bazı illerin standart olarak bastığı bir tık büyük ve geniş fontlu plaka idi. Fakat emniyet app plaka açıklamasına sahte plaka tanımlaması getirmiş.

Şimdi açıklamaya göre üzerinde mühür ve hologram bulunan büyük fontlu plakaya (app plaka) en fazla yönetmeliğe uygun değil diye 4.000 TL ceza yazabilirler,

Mühür olmayan plakayı sahte plaka olarak değerlendirip 140.000 TL ceza yazmaları gerekir.

Bu ikisinin ayrımını yapmayıp önüne gelene 140.000 TL yapıştırırlarsa biri çıkar itiraz eder, davasını da hak hukuk bilen biri incelerse cezayı iptal ettirip hakkını alır, iptal edilen ceza da ilgili memura yönlendirilir, benim bildiğim iptaller yazan memura yansıtılıyor.
O zaman ne olacak bunu merak ediyorum.

Az önce dışarı çıktım artık plakaları inceleyerek geziyorum, düz plakalarda bile bir standart yok, cemiyet dönem dönem farklı fontlar bastı, bir seri geniş, bir seri daha yuvarlak yazılı, bir seri köşeli küçük. Şimdi mühürlü app yönetmeliğe uygun değil diye ceza yiyorsa app plakadan bihaber olup da plakası güncel fontta olmayan halk ne yapacak? Adama oturduğu yerden ceza+yeni plaka masrafı girdi.

495626804_986730643614032_8796561991670585798_n.jpg

Motosikleti
Yok
APP PLAKA CEZASI ERTELENDİ

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin talimatıyla standart dışı plaka denetimlerinin 1 Nisan'a kadar sadece rehberlik amacıyla yapılacağı, sürücülere ceza uygulanmayacak.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin talimatıyla standart dışı plakalara yönelik denetimlerin 1 Nisan'a kadar yalnızca rehberlik amacıyla yapılacak. Bu süre boyunca sürücülere ceza uygulanmayacağı belirtildi.

Kolluk kuvvetlerince yapılacak denetimler ise mart sonuna kadar eğitim ve bilgilendirme faaliyeti şeklinde yapılacak. Standart dışı plakaya sahip sürücülerin öncelikle polis merkezi amirliklerine veya jandarma karakol komutanlıklarına kayıp ihbarında bulunması gerektiği vurgulanıyor.

Sürücülerin daha sonra noterden plaka basım talep belgesini teslim alarak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun plaka basımı gerçekleştiren odalarına müracaat etmeleri gerekiyor.

APP PLAKA NEDİR?

APP plaka açılımı “Amerikan Pres Plaka" olarak bilinir. APP plaka orijinal araç plakalarının görsel olarak değiştirilmiş, genelde kalın puntolu harf ya da rakamlar içeren, reflektif özellikleri ve mühür detayları farklılaştırılmış bir plaka türü şeklinde bilinir. Bu plakalar, estetik açıdan daha dikkat çekici olması hedefiyle üretilir.

https://www.yenicaggazetesi.com/app-plaka-ceza-islemi-ertelendi-tarih-verildi-1006902h.htm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar