Plaka çıkartma

Mondial 125mg classic sahibiyim. Pedere bajaj pulsar aldık. Plaka işlemlerine 850 tl fiyat çektiler bende onlara yaptırıcağıma bir gün kendim uğraşım geri kalanını da pederden sakal olarak alırım diye düşündüm :cherry:

Sigorta işlemlerini hallettik axa sigorta 375 tl fiyat çıkardı, pederinde daha önce trafik kazası geçirmişliği olduğu için en uygun fiyat bu oldu.

Uygunluk belgesi,ötv belgesi,faturası zartı zurtu hepsi mevcut.

Trafik tescilden randevu da aldık.
Randevu 19. Mart tarihinde yani yarın.

Şimdi bana gerekli olan sanırsam sadece ek1 belgesi alıp doldurtmak.
Ayrıyettende fatura vb. Belgelerin fotokopisi.

Bu ek1 belgesini nerden temin edicem? Doldurma işlemini trafik şubesinin yan tarafında yapıyorlarmış duydugum kadarıyla.

Birde bu plakayı nerde bastırıcam? Nerde mühür vurucaklar?

Bunları sormamın nedenide cahil cahil gidip randevu saatine geç kalmamak. En azından ne yapıcağımı bileyim:)

Detaylı cevap verip yardımcı olursanız çok iyi olur

Herkese şimdiden teşekkür ederim.
Tekeriniz düz bassın.

Geçen hafta bu işlemleri yaptırmış biri olarak söyleyeyim:
-Öncelikle babanın adına işlemleri gerçekleştiremezsin, noterden vekaletname çıkarmanız gerek (90 TL olması lazım)
-Fatura, uygunluk belgeleri, ötv makbuzunu alıp trafiğin yakınlarındaki muamelecilere gidiyorsun. Onlar 10-15 liraya gerekli dosya ve belgeleri hazırlıyorlar (Sıfır motorlarda EK-1'e gerek yokmuş artık, benimkini çöpe attılar emniyette)
-Randevu saatinde emniyete gidiyorsun belgeleri teslim ediyorsun, (yanlış hatırlamıyorsam) 176 TLye bir takım ruhsat alıyorsun, gerekli herşeyi onlar hallediyor.
-Ruhsatı hazırlayıp plaka fişi ile sana teslim ediyorlar, Şöförler odasının plaka basım yerine gidip 15 TL karşılığında o fişle plakanı bastırıyorsun. 1 ay içerisinde de MTVyi ödemen gerekiyor.

Hepsi bu kadar, yuvarlak hesap toplam masrafın 200TL+MTV oluyor. İşlemler çok basit ve her türlü kardasın

Vekalete gerek yok, bütün belgeleri halledicem ordan pederi alıp dosyaları teslim edicez olay bu, çok yardımcı oldun kardeşim çok sağolasın eyvallah

Sadece 45 dakikada ruhsat plaka eline alirsin.ek-1 artık gerekli değil sıfır motora.176lira ruhsat,13lira'da plaka masrafı. 2 lirada fotokopileri tutar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
178 tl ruhsat plaka 25 tl saat 3ten sonra ruhsatı veriyor emniyet zeytinburnu için öyle
plaka basım kağıdını ruhsatla beraber emineyetten al bakırköyde meydanın ordaki trafik şube mi karakolmu ne onun arka kısmında pasajın bir alt katında resmi plaka basan yer var orda bastırcan. veya bağcılar yakınsa bağcılardaki basım yerine gidebilirsin mühürlü basıyor zaten.

Eyvallah hepinize çok teşekkürler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

Herkese çok teşekkürler sorunsuz bir şekilde hallettim toplam sigorta dahil 595 liraya herşeyi hallettim.

Geri kalanıda cebime kaldı :)

Vaktiniz varsa 1 saat kadar bile sürmüyor işlemler boşuna benzin paranızı yedirmeyin.

Herkese iyi forumlar
Tekeriniz düz bassın ihşallah :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar