PLAKA ÇIKARMA BELGESI

Arkadaşlar selam herkese sifir motosiklet aldım geçen hafta dün noterden plaka cikarma belgesini aldım sonra plaka basim yerine gittim sanarken normal plaka basim yerine gittim adam evrakları sordu 17,30 gibi çıkar dedi ve evrakları aldı akşam 17,30 da plakam hazırdı plaka da mühür de var ama Beşiktaş yazı baskili dediğimiz cinsten ben plakanin orijinalini istiyorum tekrar plaka cikarma belgesi nasıl alabilirim ya da bunun cezası olur mu plaka mühürlü bu arada ama nereden çıktığı belli değil evrakları da geri alamadım evrakı istediğim de onlar cemiyete gidiyor diyor anlamadım yani

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çözebildiğim kadarıyla: Resmi plaka basım yerine çakmasına gittiniz ve çakma plaka almış bulundunuz, size geri vermedikleri için elinizde orijinal plaka basım belgeleri yok. Doğru mudur?

Bu durumda iki seçenek var:

1. Arkanız sağlamsa mekanı basın belgelerinizi kim neresine sokmuşsa orasından çıkarmasını rica edin. Çıkarırsa ne ala, çıkarmazsa 2. maddedeki işlemlerin bedelini tahsil(!) edin. (Çakma plakanız dursun, belki sonra lazım olur...)
2. Plakayı kaybettim diyerek yeni ruhsat + plaka çıkartın. Sigorta zeylini de unutmayın.

Hocam teşekkür ederim plaka zeylinini tam olarak anlayamadım

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hocam teşekkür ederim plaka zeylinini tam olarak anlayamadım

Plaka zeyli yazmamıştım: Aracın sigortasını yaptırdıysanız 2. maddede yeni ruhsat ve plaka çıkacağı için trafik sigortasının da zeyli (güncellenmesi) gerekecektir.

Hocam polise durumu anlatsam nasıl olur adam evragi geri vermiyor?

bu sahte plakayi size soforler odasi mi verdi?

Yoksa birileri sahte plaka basim yeri mi acti? Dukkan duzenek falan mi kurdu?

Bu ne enterasan bir durum hayatimda ilk defa duyuyorum.

Ne zamandan beri app plaka yapan yerler evrak istiyormuş?
Normal plaka basım yeri ne la, önce onu bi de hele?

Beşiktaş yazı baskılı teriminide ilk defa duydum.Ben APP plaka diye biliyordum meğer öyle bir tanım daha varmış.
Peki senin plakayı bastırdığın yer tam olarak neresi adresini yerini yurdunu paylaşta bakalım orası yetkili bir yermi APP plaka basan bir yermi.
Adam APP basıyorsa cemiyetle ne işi olsun.Bir karışıklık var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar