Piyano çalan arkadaşar var mı?

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
banane scintific amerikanodan.
ben kabiliyet denen şeye inanırım ve bunu bilir bunu söylerim.

Scientific American dergisi, July,24 2006 da
su sozler geciyor:
"The preponderance of psychological evidence indicates that experts are made, not born." : "Üstun psikolojiye ait kanitlar gorsteriyor ki uzmanlar yapilir, dogmaz"

Kesinlikle katılıyorum.:cat: Herkesin eğimli olduğu veya yetenekli olduğu konu lar tabikide farklılık gösterir ama bir kişiyi ; yeteneği olmadığını düşündüğünüz bir konuda, çok çok iyi bir eğitim ve bu eğitimde süreklillik sağlandığı sürece uzman yapabilirsiniz. yeteneği olan kişi aynı eğitimde yüksek başarıya belki bin saatlik çalışmada varacakken diğeri beş bin saatte varabilir( tam anlamıyla aynı başarıda olmaya bilir ama yüksek başarıdan bahsediyorum). Yani her ikisi de o konuda uzman olacaktır sadece farklı zamanlarda. Bu uzman yapılır , uzman doğulmaz düşüncesini tamamen doğrular. :cat:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
yaşımla ne alakası var
25+2

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cezerye kardeş araştırmalarını takdir ve tebrik ediyorum ancak expert başka birşey genius, gifted başka birşey.Senin incelediğin araştırmalardan sadece biri ve görüşlerden sadece biri.Sana yeteneğe dair bir sürü kanıt gösterebilirim ama buna gerek var mı?sen göremiyor musun bunu?Bunu görmek için beyin fizyolojisi,nöroloji, psikoloji, genetik konularında uzman olmak gerekmiyor ki bu konularda biraz da bilgim var.
Makale Scientific American'da geçiyorsa o da ayrı bir öneme sahip tabi.İnsan çalışmak zorunda mıdır mesela hayatını idame ettirmek için psikolojik, sosyolojik, antropolojik açıdan?Yoksa günümüz Ütopya Dünyası'nda modern köleler mi oluşturulmak isteniyor?Eğitim-öğretim müfredatımız ağır demişsin evet doğru.Ayrıca Hindistan'da ilköğretim çocuklarının neden integral cetvelini ezberlemekle yükümlü oldukları da bununla bağlantılı bir konu.Herhangi bir alanda çalışmak elbette insanı uzmanlığa götürür ama dahi olmak, doğuştan yetenekli olmak farklı şeyler.Bunu inkar etmek imkansız.Hala tartışmanı bunu inkar edecek doğrultuda devam ettirmen anlamsız geldi bana.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar