iyide ben motora bindim sürdüm, arada biriki yuvarlandım tecrübe edindim hepsi bu :cherry:
evet çok çalışırsan bir enstrumanı çalabilirsin. ama sen 1 yıl çalışırsın, mozart 1 ay, ben 11 ay 29 gün.
futbolu ele alalım
neden dünyada bir tane maradona, bir tane pele, bir tane ronaldinho var. madem iş çalışmakla bitiyor diğer tüm futbolcular da onlar kadar çalışıyordur eminim. farkları ne? ben söyleyeyim: Allah vergisi yetenek.
OOOOy oy...
Bak simdi en basit hayvanlardan arilar "omurleri boyunca" ne yapacaklarini bilerek dunyaya gelirler. cicege konmayi ogrenmezler, petek yapmayi, bal yapmayi ogrenmezler. Bunlarin hepsi genlerinde kodludur. Dogar ve calisirlar. Hayvanlarda gelismislik arttikca daha az sey bilerek dunyaya gelirler. Memeli hayvanlar en gelismisleri olduklari icin, dogduklarinda, cevre ile ilgili bilgileri cok daha azdir. Insanlar ise memelilerin en gelismisleri olduklari icin, bos bir bardak kadar bos gelirler dunyaya. Bu nedenle ölümlerin en fazlasi 0-2 yas arasinda gorulur. Medikal destek goremeyen bebek, ölür gider.
Bos bir bardagi istedigin gibi doldurabilirsin. Bu tabi etik olmaz.. Malesef,m masum bir bebek; katil de olabilir, doktor da, muhendis de, pizzaci da, hirsiz da, yan kesici de, iyi bir futbolcu da..
Sunu soyleyeyim, Maradona' nin gunde kac saat futbol oynayarak bu seviyeye geldigini arastir. Futbola ilgisinin nasil dogdugunu arastir.. falan filan.
:rendeer:
Sonra gene konusalim.
Koca bi not:var ya, saglikli(vucudunda ilerisi icin engel teskil edecek deformasyonu olmayan,asiri yuklemeyi kaldirabilecek)turk futbolcularina "bile" ronaldinho ya verdikleri parayi verseler her biri gunde 8 saat top pesinde kosturur

Yildiz da olur...
Ben Tukiye' deki sporu biliyorum..Amator takimlara-bireysel sporculara destegi ancak prof. kadroda yer bosalinca yaparar. Yatirim yapmazlar. Sen simdi gelip bana galatasarayin altyapisindan bahsedeceksin.. Ordaki cocuklarin kaci OSS ya hazirlaniyor acaba? dicem ben de.. Bizim müfredatimiz dunyada 3. agir müfredat. Cocuk okula mi gitsin, futbolcu mu olsun? Diploma mi alsin? Top pesinde mi kossun? Gunde kac saat calisabiliyorlar? Kacinin ailesi "aksatmadan" gunde 4 saat calismalarina izin vermis? Sabah 2 sa. idaman,aksam 2 sa. idman. Boyle birsey mumkun mu Turkiye'de? Ama cocuk gunde 4 saat calismazsa da ne Maradona olur ne Ronaldinho.. Zaten adam gibi hoca da yok finansal destek de. Dikkatini cekerim, o alt yapidaki her bir cocuk,
"donanimli" hocalarla gunde 4 sa. calisabilse 10 yilda yildiz olur. 365 gunx 4sa= 1460sa. 1460sax10= 14600 saat. Ki, bu kadar calisma insani hangi isle ugrasiyor olursa olsun o isin piri yapar. Dunyadaki tüm uzmanlarin,alanlarinda en iyilerin, o is için 7000 ila 10000 sa "verimli" calismis olduklari biliniyor.. Turkiye'de maddi sıkıntı var. Ne sporcularda nede hocalarda profesyonellik yok..
Tekrar ediyorum, uzmanlik insanin elinde olan birsey. Sartlari ve azmi bulduktan sonra.. Gerisi hikaye.. Azim-istek en onemlisi..Yoksa duvari tirmanmak istemeyene istedigin kadar duvar nasil tirmanilir, anlat dur....Bir faydasi olmaz.