PiSTTeN Çıkmış bi motora PLaka ve ruhsat çıkartabilir miyiz ???

ARKadaşşlar ; pistten çıkmış bi gfr 125 war.. yalnızz ruhsat ve plakası bulunmamaktadır :pale: bu motor 98 model olup ; bu motora plaka ve kendi adıma ruhsatt çıkartabilir miyimmm :wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiinkk:

saygılar :rendeer:

bunların şase no motor no varsa çıkabilir yarış kılığından çıkar güzel bi boya biter işin,ama iiicenek ören

yarış motoru trafiğe çıkar.

ÖTV'sini yatırdığın takdirde trafiğe çıkabilirsin.
İhtiyacın olan şeyler motorun faturası ve teknik belgesi,umarım kaybetmemişlerdir bu belgeleri.

Moderatör
Sende bir karar veremedin Cıbır mı Gilera mi diye..Bilmem ben pistten cikan motor trafige cikar mi. Piste girmemi$inden bulsana bi tane ba$ini agritacagina :)

Ha bu arada pistten cikan ucaklarin trafige ciktigini cok defa gazetelerde gordum ama motosiklet hic denk gelmedi :queen:

Son düzenleme:
benım bıldıgım yarıs motorunun omru 500-600km dır sası degıl ama motor sanzıman gıbı parcalar trafıge cıkamaz

cakalaz sen cebere istemiyonmu niye soruyon gfr 125i çokmu ucuza kapatacan

Moderatör
benım bıldıgım yarıs motorunun omru 500-600km dır sası degıl ama motor sanzıman gıbı parcalar trafıge cıkamaz

Neden 500 - 600 Km ? Bu kadar dayaniksiz mi yapiyorlar Race'leri ? Yoksa lastikleriyle mi karistiriyorsun sen ? Hani pit'e girer F1'ler lastik degistirirler ? Oradan kalmasin aklinda ? Sasi trafige cikarsa ittiricez mi motoru ? yoksa ba$ka motor mu takicaz ? Cok ilginc $eyler yazmi$sinda kusura bakma hocam merak ettim gercekten :p

GKN

bende makinamı pistten aldım
alayına gider...:bounce:

maxımum performans yuzunden bukadar kısa omurlerı aslında dayanıksız degıller mesela f1 otomobıllerının motorlarıda 2 yarıs sonra cope gıder bu dayanıksız olduklarını gostermez hatta cok dayanıklıdırlar hıcbır serı uretım motor yarıs performansı veremez verse bıle cok kısa olur

pıstten derken yarıs tertıbatıylamı?

Son düzenleme:
Motora ruhsat çıkması için ;

Şase numarası, motor numarası ile aydınlatma, sinyalizasyon, ayna gibi teknik özelliklerinin olması gerekir.

Sase numarasi , motor numarasi , noter tastikli satis sozlesmesi ve otv sini yatirmak icin satis beyanemesi yada faturasi olmali. Ama aracin yili ve ikinci el olmasindan dolayi OTV den muaf olabilir onu bir sorun derim.

Su 600 km cope atilan F1 motorunu ben bayagi merak ettim acikcasi. Senelerdir F1 izlerim zaman zaman F3 bile kullandim hic duymadim bunu. Yaris motorunun omru iyi bakildigi surece uzundur. Kimsede oyle lego parcasi gibi motorlari sokup atmiyor. hatta pistlerde degistirilen lastikler daha sonra deneme surusleri icin saklaniyor. F1 hicte oyle savurgan degil.

Yaris pistinden cikan motorun bakilmasi gereken tek sey motor silindirinde cizik olup olmadigi. Cunku yuksek devirde kullaniliyor.

Ben bu motoru biliyorum sanırım...ÖTV'sini yatırman gerekiyor ve fenni muayene yapılabilecek durumda olması gerekir...Biraz uğraşınca ruhsatını alabilirsin.AMa elinden tamirat gelmiyorsa bulaşma derim.GKN'dan gördüm neler çektiğini devamlı bişeler ile uğraşman gerekecek bıkabilirsin eğer kendin beceremezsen...

ben f1 pılotu egıtımı allıyorum ve f1 otomobıllerı f3lerle alakası yoktur yarıs motorlarının omrunun az olmasının nedenı asırı guclu ve cok zorlanmasından(aslında motorun bıtmesınden dolayı degıl sadece en ust duzeyde performans saglıcak durumda olmayısından dolayı 2-3 yarıstabır motor degıstırılır hatta kurallar olmasa takımlar her yarısta motoru degıstırır kurallardan dolayı motor omrunu uzatmaya calısıyolar)en dayanıklı motor yarıslarından bırı olan lemans ta bıle motorların bır cogu yarısı bıtıremıyo yarısıyosan bılırsın yarısta en onemlı olan konulardan bırıde agırlıktır dayanıklı motor yapmak=agırlıgın artması ve performansın dusmesı bı kamyondakı gıbı bılmen derdımı anlata bıldımmı:pr:

EWeT cevap veriyim tek tek :)

@ BaRRoKaS : Evet bayaa ucuz geliyo bana :) Yok sa ben CBR cıyım her zaman :)

@LuCaS : Dediğim gibi ben cbr cıyım ama bu da ucuza geliyo be kardeşşim :)

@KıLLıTaRKaN : Fotosu yok şu an eLimde :)

@uLTRaUKaLa : Tamirattan anlamam ama ii bir tamirci iicene bakıp; GerekLi yerleri onarıP vercek bana :)

@GeNeL :
Yani arkadaşlar genel olarak pistten çıkmış olmasını bi kenara bırakalım ; Ruhsatsız plakasız 98 model bi makina ya faturası elimizde olursa kendi adıma ruhsat plaka çıkartabilirim diel mi :)

GKN

:)
motor benim:cat:
sana msj attım özelden
masrafı verildii taktirde ruhsatını ben çıkartabilirim
sahibinden.comdan da attın msj a cevap verdim
fakat 20 sinde gelicem demişsin
ben çarşambaya kadar satılmazsa isteyen başka bi arkadaşa vercem 2 taksit olarak
sen gene başka gfr bulursan bana haber ver ben bakarım makinaya senin için:cat:
herkez anlamıyo bu motorlardan hassas makinalar bunlar
inşallah istediğin motora kavuşursun:cat:

2007%5C05%5C08%5Cbikepics-891991-full.jpg

bu arada makina bu, resim isteyenlere:)

Son düzenleme:
Rize de de war hemen hemen aynı makina dan :) Onun da ruhsat sorunu
war :) 2 YıL önce KocaeLinden almışş... arkadaşım satıyoo :) yalnız Kırmısıya boyatmışş ; bordo gibi bi renk :) Fakat bu daha çekici geldi bana :) Bu motoru alırım sendenn :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar