Pist sürüşü

Arkadaşlar şimdi yüksek cc motosikletler pist içindir deniyor ya. Motogp pistlerine baktığımda öyle basılacak düzlük göremiyorum daha çok sürücü becerisini zorlayan viraj gibi şeyler var benim merak ettiğim şöyle 1000-1200 cc bi makineyle tapa gaz gidilecek pistler varmı

Tapa gaz gitmenin ne manası var ki? Top speed zaten hepsinde aşağı yukarı bellidir.

daha çok sürücü becerisini zorlayan viraj gibi şeyler var

Asıl hedef zaten motordan ziyade sürücüyü öne çıkarmaktır.

Motogp lerde mantık sürücü becerisi bende biliyorum ama benim sorun farklıydı fabrika verisini okumak farklı o süratle gitmek farklı şeyler o duyguyu merak etmiyormusunuz

Not olarak şunu ekliyeyim, Birçok pistte en az 2-3 defa +300kmh hızları görülebilecek düzlükler vardır.

Sen galiba 300km/h yada motorun max hızıyla gitmek nasıl bir duygu onu soruyorsun..

yüksek cc'ler virajdan hızlı çıkmak için, düzlükte 400'ü yapıştırsın diye değil; onun için drag yarışlarına bak.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Geçenlerde benzer bir konu açılmıştı.Yüksek cc sadece son hız ile alaklı değil aynı zamanda hızlanma ile de alakalı.Ayrıca her ortalama pistte start-finish düzlüğü vardır.Bu düzlükte motosikletler tapa gaz gider.Dolayı ise ile yüksek cc bir motosiklet hızlanması,ara hızlanması ve son hızı ile ortalama bir pisti genelde düşük cc göre hızlı döner.Ama tur zamanları pistin yapısına göre değişir.Bu motosikletleri karting pisti gibi dar ve bol virajlı bir piste koyarsanız o zaman cc ler arası pek bir fark kalmaz.Ama sırf son hız,tapa gaz dersen drag pistleri,bazı ülkelerde kurumuş tuz göllerinin üstünde yapılan son denemelerine bakmanı tavsiye ederim.

Evet max hızla gitmek nasıl bir duygu onu sordum. Drag mantıklı bir cvb teşekkürler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pist = Zaman

Zaman = Teknik

Teknik = Tecrübe

Hepsi nin totalin de oluşan farklılık türüde yetenek.

anladığım kadarıyla düzlükleri uzun olan pistler var mı diye soruyor.
genellikle hız denemelerini eski uçak pistlerinde felan yapıyorlar.

Pistlerde çok yüksek hızlara çıkacak düzlükler var ama anladığım kadarıyla bu süratte seyir halinde bir süre gitmekten bahsediyorsunuz.
Drag pistleri düzdür lakin öyle ben bir süre top speed'te seyredeyim diyebileceğiniz bir yer değildir. Benim bildiğim Akhisar drag pisti 850 metre uzunluğunda. Konya ise 950 metre uzunlukta. Yani bu kadarlık bir mesafede hızlanma ve durma mesafelerini de hesaba katarsak öyle tapa gaz seyretmenin duygusunu yaşatmaz insana.
Maalesef (önermiyorum ama!!!) bu iş otobanlarda yapılabilir ancak.

Not: şimdi internetten baktım : Türkiye'deki en uzun drag pisti 1 km uzunluğa sahip.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar