Pirelli Rosso 3 vs Metzeler m7 rr vs Michelin Road 4

Benim de mt-07 kullanicisi olarak lastik degistirme zamanim geldi.yilda 1 ya da 2 kez uzun yol yapiyorum.ve oyle piste girme gibi bi olayim yok.hem islakta hem kuruda iyi tutmasini isterim lastigin.Dolayisiyla rosso 3 ve m7rr'i hic dusunmedim.yani rosso 3 kullanacak kadar viraja falan giriyorum.
m7rr da aea nin giydirmesinden dolayi sogudum.Gecen hafta pirellinin sitesine girdim.MT-07 yi motor olarak sectim ve karsima motora uygun 3 lastik cikardi.
1-Rosso 3
2-Rosso 2
3-Angel GT

Acikcasi aralarinda en uzun km ortalamasina sahip olan ve islak performansi da en iyi gosterilen angel gt almaya karar verdim.

Belki fikrin degisir diye yazdim.

Benim de mt-07 kullanicisi olarak lastik degistirme zamanim geldi.yilda 1 ya da 2 kez uzun yol yapiyorum.ve oyle piste girme gibi bi olayim yok.hem islakta hem kuruda iyi tutmasini isterim lastigin.Dolayisiyla rosso 3 ve m7rr'i hic dusunmedim.yani rosso 3 kullanacak kadar viraja falan giriyorum.
m7rr da aea nin giydirmesinden dolayi sogudum.Gecen hafta pirellinin sitesine girdim.MT-07 yi motor olarak sectim ve karsima motora uygun 3 lastik cikardi.
1-Rosso 3
2-Rosso 2
3-Angel GT

Acikcasi aralarinda en uzun km ortalamasina sahip olan ve islak performansi da en iyi gosterilen angel gt almaya karar verdim.

Belki fikrin degisir diye yazdim.

Angel GT Naked ya da Sport Bike kategorisindeki motorlar için iyi bir tercih değil. Daha çok sport touring 200 kilo üstü motorlar için tasarlanmış, uzun yol ömrü olan, ıslakta başarılı bir lastiktir ama dediğim gibi MT-07 için alırsanız üzülebilirsiniz. Sadece uzun Km dayanalıklılığı ve ıslak performansı motosiklet lastiği seçiminde kriter değildir.

Ben MT-07'imde Diablo Rosso Corsa kullanıyorum ve çok memnunum. Rosso Corsa'nın yol tutuşu çok iyi ve çabuk ısınıyor ama yumuşak hamurlu olduğu için 10.000km civarında kullanım ömrü var. Islak performansı çok başarılı olmasa da aşırı zorlamadığınız sürece güvensizlik yaratmıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu bahsettiğiniz lastiklerle kaç km yapılır kı ortalama ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------

10 bin km çok düşük değil mi arkadaşlar ? Ben bi 50 bin yapar sanıyordum :)

Bu bahsettiğiniz lastiklerle kaç km yapılır kı ortalama ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------

10 bin km çok düşük değil mi arkadaşlar ? Ben bi 50 bin yapar sanıyordum :)

Motosiklet lastiğinden bahsediyoruz araba değil dostum :) Motosiklet lastik ömrü kullanıma göre de çok değişkenlik gösterir. 90-100km ortalama hızla kullanmakla 130-140km hızla kullanmak arasında çok fark oluyor ömür açısından. Sert hamurlu dediğimiz lastikler kullanıma göre 15-20 bin km civarında yapar (daha çok sport touring tarzı motorların lastikleri). Naked ya da Super Sport, Sport Bike kategorisindeki motorların lastikleri ortalama 10-12 bin km civarından sonra genelde değişir.

Bunlar haricinde lastiğin uzun saatler güneş ışınlarına maruz kalması da lastikte bir aşınma olmasa da sertleşmesine neden olur. Motosiklet lastiklerinin uygun koşullarda saklama ömrü 5 yıl olsa da motosiklete takıldığından itibaren ortalama ömürleri 2 yıldır. 2 yıl sonra siz o lastiklerle 3000km yapmış bile olsanız ilk aldığınızdan çok farklı tepkiler verdiğini hissedebilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar ,mt-07 için lastik alma arefesindeyim. Önerilerinizi yeniden rica edebilir miyim ?
Michelin road2 düşünüyorum.

Ben de MT-07 kullanıyorum ve uzun araştırmalar , karşılaştırmalardan (yurtdışı incelemeler vs)sonra yaklaşık 10 gün önce Pirelli Diablo Rosso Corsa taktırdım. Rosso Corsa bu saydığın lastiklerin hepsinden çok daha iyi yol tutuyor. Hamuru yumuşak ve çok çabuk ısınıp asfalta resmen yapışıyor.

M7RR arkadaşımın MT-09 Tracer'ın da var ama sert lastik olduğu için çok geç ısınıyor ve virajlarda pek güven vermedi.Kendisi de memnun değil zaten.

Pilot Road 4'de geç ısınan ama ısınınca iyi tutan bir lastik ve hem kuru hem yağmurda iyi bir performans sergiliyor ama dediğim gibi geç ısınıyor aynı M7RR gibi o yüzden ben pek sevmedim .

Kısacası benim tavsiyem Diablo Rosso Corsa. Yumuşak hamurlu olduğu için saydığın lastiklerden biraz daha düşük km yaparsın ama yol tutuş, yüksek hızlarda viraj stabilitesi gibi konularda hepsinden çok çok daha iyi kesinlikle.

Benim Hornet 600'de sezon başında Pirelli diablo Rosso çorsa aldım, daha önce kullandığım herşey bunun yanında SÖNÜK kalır....Hem yolda hem pistte beni fazlasıyla memnun etti,ama yağmur/ıslak hiç kullanmadım. Bu set bitince tekrar aynından alacağım. Şiddetle tavsiye olunur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sanarsin herkes, yarisci , herkes full performans kullaniyor, dip gaz gidiyor , asfaltlar sahane, cevre yollari yaris pisti...

Yok gec isinir, yok freni viraji super, herkes motosiklet yariscisi masallah.

Naked, sport motorlar icin road 4 bicilmis kaftandir. Supersporcular icin m7rr gayet yeterli bir lastiktir. Piste cikmadiginiz surece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar