PIONEER XF200-2A

selam arkadaşlar 21 yaşında ve cruiser motorlara meraklı bi öğrenciyim. ilk motorum olarak almayı düşünüyorum şu sıralar oturduğum yere yakın bi ilan buldum motoru da bir kere okuduğum hastanenin içinde gördüm, internette bu motor hakkında bilgi neredeyse sıfır.

yok mu kullanan/bi tanıdığı kullanan biri de ilk ağızdan bilgi alabilsek birazcık

1.jpg

Jantlar klasik Çin stili, motoru yakından çekersen bir şeyin kopyası mı anlaşılır, sonra orjinali iyi biliniyorsa kararını verirsin, markaya özel bir motoru varsa aman bulaşma.

Acaba keeway sl200 kopyası mı? Jantlar aynı, 150 yerine 200 Cc!

motor 2006 model bu fotoğraf da internette rastgele bulduğum bi foto

keeway sl 150 / ramzey qm250 / skygo s250 /çelik motor crown 150 / truva250 falan yok mu hep aynı tip chopper tarzı 2005-2008 arası çin motorları bu da onlardan biri işte

1.jpg

2.jpg

bunları da internetten arayıp buldum aynı model eski bi ilandan

Motosikleti
BWS 100
Kardeş bulabiliyorsan az daha iyi birşeyler bul. Eski klasik çin motosikleti bunlar.
Ya almasına alınır da, gerek yok. Varsa biraz daha bütçe, gv250, binmedim ama kuba nın chopperını da bayağı övüyorlar.

doğru diyorsun da şimdi durumu açıklayayım

öğrenciyim extra bi gelirim yok ailemin durumu da şimdilik çok iyi değil ama mezun olduktan sonra hem kendim hem ailem için ekonomik konular daha rahat olucak. bu motoru 2 yıl kullanmak için alıyorum, çalışmaya başladıktan sonra zaten japon chopperlarında gözüm var fakat işte bu 2 yıl artık heves alma mı dersiniz vitesli motora alışma süreci mi dersiniz belki ayağımı yerden kessin diyen de çıkar ben bu motoru hazır yakın biyerde ilanını görmüşken almaya niyetlendim imkanlarım daha fazlasına izin vermiyor.

gv250 en düşük ilan 4500'da az önce baktım

kuba sl 200 güzel aslında çok pahalı da değil sıfırı 6ya gelir 2. elini de 4000 civarına bulabiliriz

lifan lf250-b var mesela v motor ama 2. elleri bile 6bin civarında

benim elimde ise sadece motorsiklet için 2bin lira var ve bu motora yetiyor, bundan dolayı da almak istiyorum

Hem son sahibi olabilirsin hem de çok sıkıntılı olabilir. Çinli de olsa bilindik markaları tercih et. Kısa zaman için düşünüyorsun anladığım kadarıyla ille de çapır olsun diye zorlama bence.
Yine ikinci el Mondial vulture bakabilirsin mesela belki görüntüsü bunun kadar cezbetmez ama servisi mervisi parçası ıvırı zıvırı yaygındır en azından.

dostum açıkçası motorun son sahibi olmam pek umrumda değil sadece şu okul bitene kadarki süreyi motorun üstünde geçirmek istiyorum 2 yıl sonra zaten ilk birkaç aylık maaşımı adam akıllı bi motor almak için kullanıcam. farklı modeller konusuna gelirsek; benim durum biraz farklı sanki motorsiklete değil de cruiserlara bi merakım var yani motorcu değil choppercı gibi bişe olma peşindeyim sanırsam, commuterlar racingler falan zerre ilgimi çekmiyor elimde değil

Mesele şu ki bu motoru alınca zannettiğin gibi işini görmeyecek. Hem titreşim makinasıdır ve keyif vermeyecektir, hem de iki de bir sorun çıkaracaktır. Hani bazı arkadaşlar bilip bilmeden Çin motorlarını kötülerler ya, kötüledikleri motor işte bu motor. Uzak durulmasında fayda var.

Anam anam urun adina bak xf tire 200 tire 2A .. sanirsin patriot fuzesi uretiyor adamlar :)

Motosikleti
Cruiser

Hayırlı olsun almışsın sonunda :)
ama motorun ne olduğunu tam anlayamadım.. Keeway superlight 150 ye benziyo ama depoda skygolara benziyo.. Umarım bi sorun yaşamazsın.. Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim..

başlıktaki motor bu ya pioneer xf200-2a

çok teşekkür ederim umarım pişman etmez aldığıma

hayırlı olsun. motor kısmı piyasadaki motorlardan farklı umarım yedek parçasında sıkıntı yaşamazsın

hayırlı olsun. motor kısmı piyasadaki motorlardan farklı umarım yedek parçasında sıkıntı yaşamazsın

teşekkür ederim dostum, evet motor farklı, ne üretimi var ne de yedek parçası. allaha emanet gidicez artık gittiği yere kadar

Bizim alt komsuda var. 2 yildir ne sahibi bakim yapti, ne motor ariza verdi. Gecen zincirine baktim resmen tabaka olusmus ama hala kopek gibi gidiyor. Egzozuda delmis fena ses cikiyor.

Bizim alt komsuda var. 2 yildir ne sahibi bakim yapti, ne motor ariza verdi. Gecen zincirine baktim resmen tabaka olusmus ama hala kopek gibi gidiyor. Egzozuda delmis fena ses cikiyor.

darısı benim başıma artık, bi sorabilir misin yedek parça işini nasıl yapıyormuş? çünkü tamirci bana bu modellerin diğer çinli chopperlarla uyumsuz olduğunu söyledi ramzey/skygo/çelik motor/ jinlun hiçbiriyle uyumlu parçası yokmuş ve fotoğraflarda da görüldüğü üzere depo karenajı ve deponun önünde şaseyi kapatan parçalardan soldaki yok. bişeyler uydurmam lazım oralara

hayırlı olsun ya 2 binlirada o kadar abartılacak bütçe değil o nedenle satarsın her malın alıcısı olur hani 2 olmasında 1 olsun sonuçta illa alan olur . tekerin düz bassın bence şu cg tarzı çinlilerden iyi göruntüsü var.

Buna yedek parça lazım olunca nasıl bulunur acaba ? Cg motorun 100 liralık parçası bunlarda 500-600 lira. İlkel ve şanzımanı rahatsız olsa da tamir bakım maliyeti düşüklüğünden dolayı Cg motoru tercih etmek gerek.
Yukardaki motor Suzuki GS bloğu kopyası. Çinli Zongshen'in Cg motora alternatif, özgün tasarımlı 150-350cc arası motorları var ama heralde pahalı mallar ki Zongshen ile köklü bağları olan Mondial bile getirmedi onlardan daha. Çinli piyasasının tamamını Cg, Cbf ve Ybr kopyası motorlar götürüyo.

Bu motorun sesi gidişi falan harika,2016 şubat ayında aldım 2000 Tl gibi bir rakama 700 lira falan da motoru sıfırdan yaptırdım 3 aydır sorunsuz biniyorum.motor bloğunun kendine has güzel bir sesi var skygo ve ramzey dekilerin dışında farklı bir ses egsoz sesi de çok güzel.Bu arada senin motoru 1-2 hafta önce küçük park meydanda gördüm seninkinin yanına park ettim.depo üstü göstergesinin olmayışından tanıdım :) nasıl memnun musun bi sıkıntı yaşarsan usta konusunda falan yardımcı olurum benimkisi bütün parçaları temin edebiliyor.almak isteyen arkadaşlarada yardımım dokunacaksa alın çekinmeyin,motorcu rauf var izmir/Bornova stadı tarafında itinayla işlerinizi görür 3 aydır tıkır tıkır gidiyor süper motor ben çok memnunum alacaksanız hiç çekinmeyin alın fiyat/performans mükemmel ve her gören soruyor fiyatına inanamıyor.

Bilader İstanbulda servisini bulamadım izmirden parça getirtme şansımız varmı irtibat kurabilirmiyiz senle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar