Pinlock kaska takılı mı nasıl anlaşılır?

Motosikleti
Tvs Ntorq
3 hafta kadar önce internetten 2 adet LS2 Storm 2 kask aldık. Bu modeli, pinlock dahil olduğu için seçmiştik fakat pinlock kutudan ayrıca çıkıp biz mi takıyoruz, yoksa kaska takılı, üstünde mi geliyor bilemedim.
Kutusunu açtığımda pinlock ayrıca çıktı mı, kenara ayırdım mı hatırlamıyorum. Bu yüzden satıcıya da pinlock'u kutuya koydunuz mu ya da çıkarttınız mı gibi bir soru da yöneltemiyorum.

1) Vizöre takılı olup olmadığını nasıl anlarım?
2) LS2 Storm 2 kaskta pinlock takılı mı geliyor yoksa kutudan ayrıca çıkıp kullanıcı kendisi mi pinlock'u takıyor?
Bilenler cevaplayabilirse mutlu olurum.

Pinlock muhtemelen ayrı gelir.
Kör değilseniz zaten Pinlock takılı olup olmadığını fark edersiniz. İç kısımda ekstra bir camı görürsünüz zaten.

Motosikleti
Bajaj D400
Vizörün iç kısmında sağ ve solda bir çıkıntı olur. Pinlock o çıkıntılara sıkıştırılan bir cam olur genelde. Eğer yoksa yoktur olsa farkederdiniz zaten.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kutudan ince bir paket içinde ayrıca gelir, kutuyla birlikte atmadınız umarım.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
pinlock uyumlu kasklarda vizor içinde sağda solda küçük bir çıkıntı vardır, orjinal pinlock bu çıkıntılara takılır

universal pinlock larda yapıştırmadır görüşür 2 türde rahatça

Hazır pinlock konusu açılmışken, hjc'nin pinlockunu alıp takmıştım 1-2 ay önce. Artık sonra ne olduysa geçenlerde yolda giderken vizörü açayım derken pinlock fırladı gitti. Pinlockun içerideki çıkıntılara geçirildiği oyuk kısımlar daha da açıldığı için (nasıl açılıyorsa artık) gevşediğinden tutmuyor ve sallanıp duruyor içeride. Bunun çözmenin bir yolu var mı yoksa pinlock çöp mü oldu :( ucuz bir şey de değil ki arkadaş ya. Çükündürük şey 1.500 tl miydi neydi en son :/

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Vizörde takılıysa kenarlarında ince şerit halinde silikon şerit gözükür. Kenardada pinlock yazar kırmızı ile.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yadırgamayın gençler, hayatında hiç mantı yememiş insan mantı aşermez. Bu kardeşimizin de daha önce pinlock görmemiş olduğunu farz edin.

kask kutusunun içinde ayrı ince bir pakette gelir. çünkü üzerindeki şeffaf naylonu sökmeden kaska yapıştırılmaz. direkt kasa yapışık gelirse zamanla özelliğini kaybedebilir. o kasklar kutularda yıllarda durabiliyor bazen.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Pinlock ve takılması konusunda yüzlerce video var. Bir vizöre pinlock takılı olup olmadığını anlamak da, gözlük camına naylon poşet takılıp takılmadığını anlamak kadar kolay bir şey...

Ama yine de yaratıcı soru.

Konu sahibine not: Pinlock vizörün iç kısmına sonradan takılıp çıkarılabilen, esnek bir şeffaf cam diyebiliriz.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
@onlinecoach len arkadaş bu kadar yazdık çizdik, eğlendik. Takılı mı değil mi merak içinde kaldık. Takılı mı, değil mi?

Motosikleti
kask kutusunun içinde ayrı ince bir pakette gelir. çünkü üzerindeki şeffaf naylonu sökmeden kaska yapıştırılmaz. direkt kasa yapışık gelirse zamanla özelliğini kaybedebilir. o kasklar kutularda yıllarda durabiliyor bazen.
Bu yüzden sordum. Kask kutusunda ince zarf gibi bir şeyin içinde. Okunmadan atılan kullanma klavuzu ve diğer kağıtlarla birlikte atılmış olmasın da. :eek:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben kutuyu atmadım da bende pinlock çıkmamıştı.
Ls2 Stream II var kışa doğru pinlock almam lazım.
Seninkinde pinlock ile geliyor diye satılıp da pinlock çıkmadıysa satıcıdan isteseydin. pinlok yanında gelir diye satılanlarda kutudan çıkıyor.
Ben geçen mayısta aldım yazın lazım değil diye takmadım, bir ara takmam lazım yağmurlar başlarken.

Arkadaş konuyu açmış ve bir daha da foruma girmemiş...
Genç bir arkadaş galiba, whatsapp'dan ya da sosyal medyadan olduğu gibi anında cevap gelmeyince küsmüştür. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Motoru satıldı...
Bu yüzden sordum. Kask kutusunda ince zarf gibi bir şeyin içinde. Okunmadan atılan kullanma klavuzu ve diğer kağıtlarla birlikte atılmış olmasın da. :eek:

Seninkinde pinlock ile geliyor diye satılıp da pinlock çıkmadıysa satıcıdan isteseydin. pinlok yanında gelir diye satılanlarda kutudan çıkıyor.
Ben geçen mayısta aldım yazın lazım değil diye takmadım, bir ara takmam lazım yağmurlar başlarken.
burgaza döndüğümde tekrar bakarım aldığımda çok cahildim ben hiçbir şey bilmiyordum direk kaskı alıp takmıştım kullanma kılavuzuna bakmamıştım.

Motosikleti
burgaza döndüğümde tekrar bakarım aldığımda çok cahildim ben hiçbir şey bilmiyordum direk kaskı alıp takmıştım kullanma kılavuzuna bakmamıştım.
Ben de kaskımı alınca kutusunu atmadım, içinden çıkan pinlock'ı da eylül falan gibi havalar serinleyip yağmurlar başlayınca takarım yazın boşuna eskimesin diye evde bir yere sakladım, kutusu da depoda duruyor ama biraz önce pinlock'ı aradım bulamadım, kesin kaybolmasın diye evde çok sağlam bir yere sakladım, bakalım nereden çıkacak. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar