pilotların kule ile konuşmalarını dinleyin

pliot ile kulenn telsiz konuşmalarını burdan dinleyebilirsiniz

harita üzerinde gördüğünüz uçaklar hareket halindedir,uçaklara tıklarsanız ekranın solunda bir pencere açılacak,o uçağın hangi ülkeye ait olduğu,nerden gelip nereye gittiği,o anki uçuş hızı ve yüksekliği vs si yazıyor

linki tıklayınca biraz bekleyin 7 8sn kadar, telsiz konuşmalarını dinliyebilirsiniz

http://www.iststatus.com/

harika ekranda uçak hareketlerini canlı izlemek çok güzel teşekkür ederim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:51 ----------

konuşmalar tesadüfi mi seçiliyor acaba yoksa tıklanan uçağı dinlemek mümkünmü

vallah o kadar ayrıntılı bilmiyorum,tesadüf konuşma deyil,kuledeki görevliler kendi radarları üzerinde gördükleri uçaklar ile irtibat kuruyorlar,kalkacak uçaklar kodlarını belirteyip izin istiyorlarkuledekiler goodbyee filan deyolar:)
istanbul a inecek uçakları havada hizaya getiriyorlar,yani yönlendiriyorlar

Denizli İl Temsilcisi
bunun türkiye polisi içn olanından yokmu ya :D kuleye bu konuşmalara vs aşırı aşinayım :D
photo.php

ekşi sözlükte baya bi geyigi dönmüştü bunun geçen seneydi sanırım
ama umdugum atraksiyonu bulamamıştım konusmalarda
türk polisi için olanı olsa tadından yenmez cidden :)

Bu kadar dinliyoruz ama sorun olmasın. :p

Paylaşım için teşekkürler.Ben de tam bunu düşünmeye başladım.Dinlemek yasal mı acaba,sakata gelmeyelim:)Bu arada bizim THY pilotu yine bizim kuleyle önce ingilizce konuşuyor,sonra "İyi akşamlar" diyor.Gel de gülme:cherry::cherry::cherry:

Paylaşım için teşekkürler.Ben de tam bunu düşünmeye başladım.Dinlemek yasal mı acaba,sakata gelmeyelim:)Bu arada bizim THY pilotu yine bizim kuleyle önce ingilizce konuşuyor,sonra "İyi akşamlar" diyor.Gel de gülme:cherry::cherry::cherry:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Tarzan ingilizcesi konuşuyor onlar. :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bunlar türk pilotumu şimdiya :D çözemedim arada iyi akşamlar falan diyorlar o

çok hoş , biz yönlendirebiliyormuyuz : ) çatıya indiriyim uçağı:mrgreen:

ses gelmiyorsa, 7 8 sn sonra linki kapatıp tekrar tıklayın açılıyor,

yasak bir durum söz konusu deyil,öyle olsa sitenin içine reklam almazlar:)
bunun birde avrupalı sitesi var adını hatırlıyamıyorum şuan,

yabancı pilotların kulenin iyi akşamlar deyişini yine türkçe cevap verdiklerine şahit oldum:)

yakalıyabilirseniz o an hangi nolu uçak kule ile irtibata geçiyor bir takjip edin derim,ama çok hızlı konuşuyorlar :)

harika ekranda uçak hareketlerini canlı izlemek çok güzel teşekkür ederim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:51 ----------

konuşmalar tesadüfi mi seçiliyor acaba yoksa tıklanan uçağı dinlemek mümkünmü

Radar operatörü uçaklara pozisyonuna göre sırasıyla talimat veriyor, uçaklar da (pilotlar) talimatları anladığını teyit ediyorlar, yani konuşmalarda akıcılık var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:37 ----------

Hava trafik lisanı dünyada ingilizcedir, konuşmanın başında veya sonunda da bulunduğu (uçuş yapılan) ülke lisanından bir iki kelime etmek işin rajonundandır :wiinkk:

skjdf ıopasjanvırjnvğa jgğığv0t8unağ0vntuğav tvjğauvnt

Nedi yo la bunlar...?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
teşekkürler iyi günler diolar :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar