Pilli Motorlar Geliyor!!

Üç tekerlekli, pille çalışan bir araç kullanmak ister miydiniz? Para dergisinin, bu haftaki sayısında yer alan ´Twike´ler, geleceğin ulaşım aracı olmaya aday... ´Twike´ler motosiklet kategorisine giriyor.
r8ynno.jpg

10fz9fs.jpg

14wt9cm.jpg

wjamu8.jpg

2w6gkdz.jpg

14io5er.jpg

'Twike' aslında üç tekerlekli bisikletlerin geliştirilmiş bir şekli. Fakat bisiklet değil motosiklet kategorisine giriyor. Zaten lastiklerinin özelliği ve donanımı yüzünden araba plakası ile kullanılması gerekiyor. Park etme yeteneği ve manevra kabiliyeti ile şehir içi trafik için ideal olan aracın, üç farklı tipi bulunuyor. ilkinde, prototipe sadık kalınma. Araç kas gücüyle çalışıyor ve çok fonksiyonlu hale gelmiş bir pedal sistemi var. ikincisi ise bir evrim geçirmiş. Transmisyon sistemleri eklenmiş ve bunlar? bataryalara depo edilmi? elektrik enerjisi döndürüyor. Yani tam anlamıyla elektrikli bir araba. Üçüncüsü ise geliştirilmiş pillerle çalışan bir model.

SAATTE 100 KM. HIZ
Pilli modellerin güneş enerjisi ile çalışanları da var. Yeni modelleri 100 km. hız yapabiliyor. Tek bir şarjla 200 km. yol yapmak mümkün. Yedek pil donanımıyla ise bu mesafe daha da yükseltilebiliyor. Pilli modellerde 'Twike'nin kilometre başına enerji sarfiyatı ise son derece ucuz.

GİDEREK YAYGINLA?IYOR
şu anda sadece Amerika'da 10 ayrı kuruluş bu ürünle ilgili faaliyet gösteriyor. Başta Amerika olmak üzere Almanya, isviçre, ingiltere, Japonya, Avusturya, Hollanda, italya, Fransa, ispanya ve Belçika'da kullanılıyor. 'Yeşil Taşıt' olarak da adlandır?ıan 'Twike'lerin fiyatlarI tüm dünyada ortalama 25 bin dolar civarInda. :cat: :cat: :cat:

Son düzenleme:
Kesinlikle satın alacağım bir şey değil..para vereceğim son şey.
ben beğenmedim.

Öncelikle elektrikli kaliteli motosikletlerin getirilmesi gerekir ..........Bence bu tutmaz .....

arkadaşlar çaktırmayın benimde hoşuma gitmedi ama belki beyenen arkadaşlar çıkar diye ben yinede haberini yaptım maksat yeni araçlardan haberdar olmak.
:queen::queen::queen::queen::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bunun yerine buna benzer kapalı kasa atv yapsalar daha mükemmel olur mağlum atv ciler çamurdan şikayetci..

ben almayım alanada mani olmayım..

teşekkürler TÜRKİYE..

Tek bir şarj ile 200 km fena değil hani:)
Türkiye'de az sayıda alan olur, onlarda bir kaç kişi olur...(bence)

25 bin dolar buna vereceğime çin malı cip alırım:silent:

Motosiklet ruhuna aykırı ve hatta böğk vede hatta ve hatta iğrenç

Nerde özgürlük nerde

pillimidir benzinlimidir bilmiyorum ama buda 3 tekerli:p
buda sizin bahsettiğiniz türlerden ise bunun tipi güzelmiş benim hoşuma gitti:)

25 bin dolarmı?çüşş diyecem kusura bakmayın.bunu almak 25 bin doları çöpe atmaktır.zenginlerin oyuncağı olacağa benziyor.25 bin dolar buna vereceğime bi araba bitanede güzel motosiklet alırım

pilli makinayada o kadar da verilir mi heç.yolda gidiyon mesela pil bitti napcan? ayvayı yedin işin yoksa pil ara .............

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar