piaggio x9 250

Arkadaşlar merhaba 2 hafta evvel motorumun genel bakimlarini servisinde yaptırdım Gayrettepe de piaggio servisi. bunun üzerine hafta içi motorla kabataş Nişantaşı gidip geliyorum bu gün bi yeşil köye gideyim dedim haliç köprüsünden çıktıktan sonra biraz hizlandim sağ ayağımın üstünde sıcak biseler oldu bir baktım radyatör suyu doldurma haznesinin oradan su geliyor. Neyse bu olay sadece hizlaninca oluyor nedeni nedir.servis bakımda radyatör suyunu yenileyip antifriz koymustu simdi kapağı actimda içersinde kahverengi bi su var.bakimlardan önce hic böle birşey yaşamadim ibre 100 u gördüğü zaman kapaktan su geliyor bu arada fan da çalışıyordu bakimdan önce o da çalışmıyor hararet ortayı geçiyor.50 60 km hızlarda bile ortanın hafif ustunde

Muhtemelen silindir kapak contanız yanmış , yada oksit vs etkenlerden zarar görmüş.
O kapağı açıp gaza bastığınızda su taşarcasına yükseliyor ve hava kabarcıkları yapıyorsa sebebi yazıdğım gibi.
Sistemin suyu değiştirilmiş yada bir sebepten yeniden doldurulmuşsa , sistemde hava kalmış ve dolaşım yapmamış olabilir.
Fanın çalışmaması hava olduğuna işarettir. aynı zamanda göstergede doğru göstermez.
Böyle olmuşsada hararet yapar ve biryerlerden su fişkırana kadar anlamazsınız.
Conta kesin yanar. Piston silindir hasar görür, Silindir kapağı eğilebilir. Sibop lastikleri yanar hatta siboplarda yanabilir.
Tüm bunlar ın en az 2-3 ü mutlaka olur . Hepsi birden de olabilir. Daha fazla kullanmadan servise gidin. Hatta servise bile binmeden götürün.

Son düzenleme:
Valla bu olayın üstüne soğumasını bekledim kenarda sora yeşil köye gittim geldim gazi acmadigim surece sorun yoktu en son dönerken Mecidiyeköy de bi daha su taştı ama durmadim eve geldim ibre gene tam ortadaydı motor gayet iyi gidiyordu.daha yeni 1000 lira masraf ettim bakımları haricinde on sağ disk ve kayış deisnisti şimdi gene masraf çıktı boşu boşuna bi antifrez yüzünden bakım yaptirmasaydim daha binerdim büyük olasilik

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:52 ----------

Bu arada yolda seyrederken 100 km hızlarda su taşıyor kapağı açınca değil kapak kapalıyken oluyor bu olay açık da olsa taşacak o ayrı da

Uzun süre antifriz olmadan çalışmış motorlara komple antifiriz konulduğunda biryerleri delebilir. bu da bir ihtimal ama bunda da pek hayırlı şeyler olmaz.

O kapakta valf vardır içerideki su basıncı artınca basıncı düşürmek için valf açılır ve bir miktar su bırakır.
su basıncıda basit sebeplerden artmaz. En iyi ihtimalle hararet yapar o yüzden olur yalnız hararetin kendisi başlı başına büyük bir bela olduğu gibi bu harareti sistemdeki suyun eksik oluşundan yada sitemde hava kaldığından fanı açamadığı için de yapabilir.

Aslıdna 100 km gibi hızlarda fana bile ihtiyaç duymaması lazım.
Kötü haber vermiş olucam ama başınız belada.
Geçmiş olsun .

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar