Arkadaşlar merhaba,
piaggio x9 250 evo (2006, 5.000 km) ve servisle ilgili bir şikayetimi paylaşmak istiyorum. sabaha ana servise giderek şikayetlerimi paylaşacağım.
Bütün yazıyı okumaya üşenecek arkadaşlar için kısa özet:
2006 modem motorumun aküsü bittiği için servise çektirdim, ama 2007 motor fuarı nedeniyle ana servis kapalıydı ve bilmediğim başka bir servise çektiler. bu sırada fırsatı gelmişken 6.000 bakımını da zamanından evvel yaptırdım. Ancak motora bindikten 20 dakika sonra arka tekerlekten, tekerleğin içindeki motor aksanından (debriaj balatasının olduğu yer sanırım) feci derecede dumanlar gelmeye, motor gitmemeye başladı. Resmen motor yanıyor gibiydi ve yanık kokusu vardı.
Kısaca şikayetlerimi özetlemem gerekirse:
-Ana servis fuar nedeniyle 4 gün boyunca niçin kapalı idi? Aynı kapsamda bir servise niçin yönlendirilmiyor. 4 gün boyunca fuarda motor mu tamir ettiler?
-Çekicinin yönlendirdiği servis güven vermeyecek kadar kötü gözüken bir servis idi.
-Bakım yapan ve tamiri gerçekleştiren bu servis, ısrarlarıma rağmen Fatura vermedi, kkartı-banka kartından para çekemeyeceğini nakit istediğini söyledi, bakım yaptığına dair bir belge vermedi. Yani yaptırdığım işlemler için elimde hiç bir belge yok.
-70 ytl+parçalar olan bakım ücreti, nasıl olduysa 120 ytl ye geldi. (20 ytl de tekerlek patlak olduğu için alındı), bırbır edince 130 a düştü.
-tekrar söylüyorum hiçbir belge, fatura alamadım !.
-motoru alır almaz garip bir ses olduğunu farkettim.
-Bakımı yapılmış yepyeni motor, 20 dakika sonra gaza bastığım zaman dumanlar çıkartarak yola devam edemeyecek hale geldi. Aynı zamanda çok belirgin bir yanık kokusu geliyordu. Motoru bıraktım, bir süre sonra geldim aldım, soğuyunca bir miktar düzeldi ancak garip bir ses var ve motor güçten düştü. Nasıl bir bakım yapıldı? [detaylar: 2 kişi yokuş yukarı hafif trafikte çıkarken oldu]
-motoru çeken ekip de istememe rağmen bana belge vermedi.
-Motorun kronik bir problemi var. Arka tekerleğin bilmemne tası bölümünden yokuş yukarı giderken ses çıkıyor. Daha önce ana maslak servisinde bu bölümü temizlettim, 50 ytl işcilik ödedim. Ancak oradaki diğer motor sahipleri bu sorunun hep olduğunu söylediler. Tahminim duman ve yanık kokusu bu bölümden geldi ve şimdi motor güçten düştü.
ve detaylı uzun hikaye(zamanı olana):
Yaklaşık 1 ay önce motorumun aküsü bitti. Başka bir aküye bağlayarak şarj ettim ve çalıştı. Geçen hafta aynı sorunu tekrarlayınca bende yol yardımını çağardım ve motoru çektirdim.
Zaten bir süredir hız göstergesi çalışmıyordu ve muhtemelen bakım vakti geldiği için servis lambası yanmaya başlamıştı. Uygun bir fırsat oldu.
Bakım noktası olarak Maslak servisini seçtim ancak maslak servisi motosiklet fuarı nedeniyle 4 gün boyunca kapalıymış. İlk olarak bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.
Neyse daha sonra çekici motoru kasımpaşa'daki piaggio servisine götürdü. Ben başında değildim. Aradığımda oraya götüreceğini söyledi. Benim de bildiğim tek iyi servis maslak idi, başka bilmediğim için kabul ettim.
Neyse servisi aradığımda, motorun 5.000 bakımı geldiğini ve aküyü şarj edeceklerini söylediler. Bakımın yapılması için onay verdim. Piaggionun sitesine baktığımda motorun 5.000 değil 6.000 de bakıma girmesi gerektiğini gördüm ama benim için bu sorun değildi, sonuçta erken bakım iyi bakımdır.
Motoru almaya gittiğimde öncelikle güven vermeyen görünümdeki bir servis ile karşılaştım. Daha sonra 70 ytl olan servis ücreti 120 ytl ye geldi. 20 de patlak lastiğin tamiri için ödedim. Oldu mu mis? 140 ytl. biraz "noluyor yahu" deyince 130 a indi.
Talep etmeme rağmen fatura alamadım. Fatura veremiyoruz dedi. Kkartı-banka kartından para çekemediklerini illa da nakit vermem gerektiğini söylediler. Fatura konusunda ısrarcı olduğumda, üstüne bir de %18 kdv daha ödemem gerektiğini o yüzden vermediklerini söylediler.
Taleplerime rağmen yapılan işlemlerle ilgili hiç bir belge alamadım. Zaten servis dediğimiz bisikletci görünümünde tek kişinin çalıştığı biryer idi. Belge yazsa da kağıda yazılırdı en fazla.
Motoru aldım ve 2 kişi eve doğru yola çıktık (beşiktaş). Ancak daha yola çıkar çıkmaz, gazı açtığımda motorun arkasından tırırırıır gibi, hani sanki bir tel sürtünüyormuş gibi garip bir ses duymaya başladım. Bir sorun olduğunu hissettim.
Daha sonra beşiktaşta evlendirme dairesinin oradaki yokuştan yıldıza çıkarken, trafikde vardı, ve motor bir süre sonra gitmemeye, iyicene garip sesler çıkartmaya başladı. Bu süre içerisinde burunumuza yanık kokuları geliyordu.
Motor iyicene gitmemeye başlayınca arkamıza baktık ve ne görelim? Bembeyaz bir duman bütün arkamızı kaplamış. REsmen yanıyoruz zannettik. Hemen motrdan indim, demin bana kartını vermiş servisi aradım, bir süre konuştuktan sonra "debriaj balatasının orada soru vardır arada oluyor yarın gel getir bakalım tekrar" dedi. Ancak yeni servisten çıkmış bir motorun böyle yapması bana doğru gelmedi ve o servise karşı artık güven duymadığım için götürmedim. Bir süre motoru soğumaya bıraktıktan sonra bir miktar düzeldi ve yola devam ettik. Ancak, genel olarak bir güç kaybı ve ses farkı yaşandı o andan sonra motorda.
Şimdi sabaha motoru maslakdaki ana servise götürmek istiyorum. Biraz da şikayetçi olacağım, burada size yazdıklarımı anlatıcam. Bakalım neler olacak.