Piaggio parça ganatisi hakkında!!

Hala garanti kapsamında olan bir X8 200 'üm var, geçenlerde direksiyonda takılma hissettim ve servisine götürdüm (ferco) , direksiyonun furş rulmanı (yanlış söylemiş olabilirim) değişmesi gerekiyormuş ve bu garanti kapsamında değilmiş, çukura düşürmüş olduğum için problem olmuş ( öyle bir şey yok tabi, tamamen farzederek konuşuyor arkadaş ) ve 98 ytl parça fiyatı 100 ytl de işçilik çıkardı bana. Şimdi ben ne anladım bu garantiden !!!!! :pr:

Son düzenleme:
Arkadaşım garanti diye bir şey yok.Bu tamamen böyle büyük firmaların ilk 2 sene boyunca tüm bakımlarını anlaşmalı servislerde yaptırmaları için çıkardıkları bir fasa fiso.Bu arada ferco'daki parçalar zaten pahalı buna eyvallah da bazen öyle bir işçilik fiyatı çıkarıyorlar ki insanı deli ediyorlar:farao:

Parça 98 lira, işçilik 100 öyle mi?.. Adam öpüyorlar resmen!
Ayıp be!!

Parçayı al, işçiliği başka bir yerde yaptır.. ;)

Parça 98 lira, işçilik 100 öyle mi?.. Adam öpüyorlar resmen!
Ayıp be!!

Parçayı al, işçiliği başka bir yerde yaptır.. ;)

O fiyatlar o işin hakkıdır..
Komple ön göğüs sökülüp direksiyon falan aşağı alıcanak bir bilya için..
Söylemek kolay ama yapmak basit değil..

bende bu sekılde bı sorun yasamıstım ,
5000 km de amartısorum patladı goturdum dedıler kullanıcı hatası biraz kawga biraz bagırtı taktırıttım

5 kurus da wermedim!

bende bu sekılde bı sorun yasamıstım ,
5000 km de amartısorum patladı goturdum dedıler kullanıcı hatası biraz kawga biraz bagırtı taktırıttım

5 kurus da wermedim!

abi bu ülkede terbiyesizliğe kaçmadan bağırmadan çağırmadan kalındığı sürece her türlü para kazanma yoluna bakıyorlar 2 konuşup üstlerine gittinmi haklıysan hemen işin görülüyor hemde olabilen en kısa zamanda....:farao:

yok ya bu Piaggio da işler hep böyle millet övüyor övüyor yerlere göklere sığdıramıyor ama kimse servis ağı yedek parçasından bahsetmiyor yıllar önce arkadaşımda da vardı hexagon modeli park yerinde kmayon vurmuş granaj kırılmış adamlar şaka gibi fiyat çekdiler o zamanın parası 300 milyonmu ne dediler ohaaa dedik o sıra bende tipo vardı tiponun ön tamponu ön kaputu değişmişdim o kadar para vermişdim düşünün hayla öylemi bilmem yıl 98 falandı ama okuduğum yazılara bakılırsa Piaggio hayla aynı hayla iyi motor üretsede milleti kazıklamaya devam ediyorlar... yazık çok yazık

O fiyatlar o işin hakkıdır..
Komple ön göğüs sökülüp direksiyon falan aşağı alıcanak bir bilya için..
Söylemek kolay ama yapmak basit değil..

Yamaha Xmax'in komple ön takım söküldü, direksiyonu aşağı almayı bırak; tüm parçalar iniyordu az kalsın! İşçilik = 45 lira + bol muhabbet! :wiinkk:

Bu kadar asabi olmayalım sevgili hemşehrim..

Selamlar.. :)

Bakımlarda sadece yağ ve yağ filtresi değişmeye en az 50-55 lira fiyat çekiyor servis.Ferco'ya gitsek ne çeker bilmiyorum bile ama bu da mı çok zahmetli:)

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
sonuçta garantiye sokmak istemezseler (ki istemezler hiçbirzaman) her türlü kabahati sana yüklemeleri kolaydır ayrıca bu olay tamamiyle o motorun hatasıdır sana tavsiyem paranla yaptırsan bile mutlaka piaggio italyaya bi ing mail atman olacak olayı izah ederek sonra onlar ifadeyi alırlar:cat: büyük marka olmak kolay değil dostum eğerki italyan motoruna binmiyorsam tamamiyle tr deki servis ve yedek parça fahiş fiyat sıkıntısındandır

Piaggio'nun İtalya websitesinden birazdan bir şikayet notu yazacağım, bugün gidip biraz çene dalaşı yapacağım her ne kadar sevmediğim birşey olsa da, yine de yapmazlarsa parçayı ordan alıp tanıdığım bir ustada taktıracağım. Sormak istediğim bu yedek parçaları ferco'dan başka bir yerden alma şansımız var mı?

Son düzenleme:
Tükoder yada tüketici mahkemesine başvurmayı düşündün mü? Bu konularda ciddi yaptırım güçleri var. Bir çok insanın bu kanallarla sorunlarını çözdüğünü biliyorum. Hatta bazen tüketici mahkemesine gidecm demen bile yeterli oluyor.

Yamaha Xmax'in komple ön takım söküldü, direksiyonu aşağı almayı bırak; tüm parçalar iniyordu az kalsın! İşçilik = 45 lira + bol muhabbet! :wiinkk:

Bu kadar asabi olmayalım sevgili hemşehrim..

Selamlar.. :)

Asabi değilim ben gerçek değerlerden bahsediyorum
X max ile X8 aynı değil..
Grenaj yapıları bile farklı ki ne kadar çok parça söküp takarsan o kadar zahmetli olur iş :)
Ayrıca o bilyayı değiştirmek için zaten komple sökülecek yani borular çıkmıycak komple rot ile beraber sökülecek :)
Ayrıca senin dediğin o fiyatlara bizde yapıyoruz ama italyan farklıdır :cat:

Bugün gittim ferco'da bir abimizle sakin sakin konuştum. Garanti kapsamının kendi ellerinde olmadığını tamamen fabrikanın uygulaması olduğunu söyledi, işçilikte de hatrı sayılır bir indirim yaptı. Kendisi de kabul ediyor zaten fulş rulmanının sürücü hatasında bozulamayacağını ama elimden işçilik indirimi dışında birşey gelmez diyor. Durumu anlatan bir dilekçeyi bir tüketici derneğine vereceğim. Umarım benden sonra aynı sorunu yaşayacaklar için bir işe yarar.

sizinde işinize yarayabilir.. Tüketici Mahkemesi sizi haklı bulursa en azından parça ücretini geri alabilirsiniz..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar