Piaggio Beverly 500

Herkese merhaba. Yeni sayılabilecek Piaggio Beverly 500 tipli motorumun süspansiyonu acaba daha yumuşak olamaz mı? Düzgün ve kaliteli yollarda hiç sorun yok. Fakat düzgün olmayan, çok yamalı asfaltlarda veya hafif tümseklerde bile süspansiyonun sertliğinden dolayı bel ve boyun eklemlerine sürekli darbeler aldığımı hissediyorum. Aynı motosikleti kullanan arkadaşlarla bu motor üzerine diğer konularda da görüş alış verişinde bulunmaktan mutluluk duyacağım. Herkese sağlıklı ve kazasız seyirler dileklerimle.

dostum ben de yarın aynı motordan alıyorum. acaba bana (istersen özelden) biraz bilgi verebilir misin. özellikle yakıt konusunda tatmin olmak istiyorum. bazıları çok bazıları da az yakıyor diyor. hangisi?

Selam
Bende x9 var onun ayarı oluyor kesin Beverlyde de vardır
Motorun arka amortisörleri motorla birlikte verilen özel bijon anahtarı ile ayarlanabiliyor. El kitabında yazar ama istersen servistede yaptırabilirsin. 5 dakika.
Bu arada Hayırlı olsunn

Arkadaşlar beverly 500 kullanan yok mu aranızda. Bilgi ve tecrüblerinizi burada paylaşırsanız herkese faydalı olacağı kanısındayım.

Servise gidersen amortisörlerden ayar oluyor. Ancak yapılan ayar seni tatmin edermi onu bilemiyeceğim. En azından denemeye değer.

Hocam makinendeki arka amortisorlerin 4 farklı ayar kademesi mevcut;

1- Sadece surucu

2- Surucu + yolcu

3- Surucu + yolcu + 10Kg bagaj

4- Surucu + yolcu + 10Kg bagaj + Uzun yol (En sert ayar ve "yolu en iyi tutan" ayar)

Yukaridaki ayarlar en yumusaktan, en sert'e dogru siralaniyor. Bende beverly 250 var ilk aldigimda arka amortisorler cok yumusakti yani yolda yag gibi kayiyordu ama arkaya bir yolcu bindiginde direk asfalti hissediyorduk. Servise gittim 5dk'da ozel bir anahtarlar amortisorlerin sertlik derecesini 2'ye getirttim. Suan hem yol ve ozellikle viraj tutusum daha iyi oldu hemde arkaya yolcu aldigimda "tatli-sert" bir sertlik derecesine kavustum (sadece surucude "tatli-sert" oldu)

Tum bu islemlerin aynisini sende yaptirabilirsin zira arka takim ayni ekipmanlara sahip X9'da. Ayrica sanada tawsiyem 2. derece sertlik derecesi olacak. Zira 1 cok yumusak, 3 ve 4 ise aşiri sert oluyor taş gibi :cat:

Son düzenleme:
arkadaş 2006 yılında yazmış yazısını ve yazdığı tek mesaj sonrada bir daha uğramamış :)
bence bu topiğin amacı beverly 500 kullanıcılarının deneyimlerini aktaracağı yer olmalı artık.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Önlerin sertlik ayari zannedersem yok beverly modellerinde..

BV500 ciler selam
Yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilecek var mıdır ?
Işık yanana kadar şeeriçi ve şeerdışı kaç km yapabiliyorsunuz ?:queen:
Duyan gören de olur:wiinkk:

Evet arkadaşında dediği gibi yakıt olayında bi bilgi verebilecek olan var mı ?

Burada yazılana göre 2005 modeli 90 km hizla 100 km'de 3.3 litre tüketiyor.

Burada da tüm scooter'larin yakit tuketimleri verilmis. Beverly 500 icin 21 km/l diyor, bu da 100 km'de 4.8 l demek. 500 cc bir motor icin bu rakam 3.3'ten daha mantikli bence.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyım elinde temiz beverliy 500 ü olan varmı arkadaşlar.. projelik lazım.. hem motorunu modifiye edicez malossi egzantirik falan bakalım olursa hacim yükseltme .. hemde lüksünü konforunu arttırıcaz sele ısıtma,power led farlar,müzik sistemi,folyo kaplama .. tabi bunları dış görüntü olarak orjinalliğini bozmadan yapıcaz.. çevresinde temiz beverliy 500 olan varsa bana özelden yazarsa sevinirim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar