Piaggio Beverly 250

Merhaba,

Gruba yeni dahil oldum. Henüz bir motorsiklet kullanıcısı değilim ama işe gidiş geliş ve gezinti maksatlı 250 cc civarında bir scooter almayı düşünüyorum. (Mali nedenlerden dolayı ikinci el almayı düşünüyorum) Beverly 250'yi değişik dizaynından ve büyük tekerlekli olması nedeni ile beğendim. Forumda bu motorsiklet ile ilgili çok sınırlı bilgi var. Sanırım Avrupa'da çok satılan motorsikletlerden biri ama Türkiye'de sanırım görüntüsünden dolayı pek satılmıyordur diye tahmin ediyorum. Bu motorsiklet hakkında kullananlardan bilgi alabilirmiyim. (kullanım rahatlığı, yakıt tüketimi, servis, 2.el, ilk kullanım için uygun mudur, ben 1.80, 85 kiloyum)
Bir de scooter'ın büyük tekerlekli olması gerçekten çok önemli bir unsur mudur? Büyük tekerlekli olması iyi ise neden scooterlar genelde küçük tekerlekli?

Selamlar

SYM HD200 al sıfır 5.160ytl çok sağlam su soğutmalı,16hp,4valf.
Afedersin ama ingiliz atı gibi ve kullanması ço zevkli tavsiye ederim

selamlar,

Büyük tekerlek işe yarar ancak avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır...bu doğa kanunudur herşeyin bir zıttının olması.........

Büyük tekerlek çukurlarda,virajlarda,son süratte sana konfor ve yoltutuşu olarak döner...ancak kalkış ve hızlanmada dezavantaj da verir... küçük tekerleğin dönmesi daha kolaydır..özellikle 250 cc bir motor için.......bu nedenle genelde scooterlar ufak tekerlekli yapılır ve cc azaldıkça küçülür....Tekerlek büyüdükçe benzin yakışıda dur kalklarda artar..

250 cc bir motor düşünüyorsan SYM yi önerebilirim....200 cc de joyride ve HD,250 cc de GTS.... daha fazla bilgi için SYM forumunu okuyabilirsin....görüşmek üzere......

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12716

Ertuğrul_Öz' Alıntı:
Hoşgeldin.

Sana detaylı bilgiyi verecek olan Levent abi birazdan gelir

Burayı karıştırırsan sanırım aradığın bilgileri bulabilirsin

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=5499

Geldim :cherry:

Bu araştırdığın motoru ben kullanıyorum. Konu ile ilgili olarak Ertuğrul kardeşimin verdiği linkte detaylı bazı açıklamalar bulacaksın. Harici bir sorun olursa yaz buraya cevaplarız fırsat buldukça....

Diğer sorunu cevaplandırmaya çalışıyim...

bu sorunun cevabı iki türlü. Birincisi için sadece "Türkiye yolları" diyeceğim, devamını sen doldur.:cherry:

İkincisi şu : Scooterlar şehiriçi kullanım için dizayn edildiğinden jant çapları da hep küçük olmuştur. Bu sayede çok daha rahat manevra ve hareket imkanı sağlanır. (Bkz. Pizza, su vs. taşıyan çocuklar.) Ayrıca scooterların genel dizaynı da göreceli olarak küçük jant gerektirir ( dikkat edersen büyük jantlı tipler, daha farklı dizayndır hep )
Maxi-scooter kavramının ortaya çıkması ile bu süreç devam etti, ancak son yıllarda özellikle Avrupada maxi-scooter kullanıcıların aynı zamanda şehirlerarası uzun yol da yapma, virajlarda daha fazla yatabilmek ve daha güvenli sürüş talepleri ile Avrupalı üreticiler için büyük jantlar gündeme geldi...
Şu ara Yamaha, X-Max ile bu trendi Japon üreticiler arasında ilk benimseyen oldu.

Sanıyorum, yakın zamanda özellikle maxi-scooter seçenekleri çok daha fazla büyük jantlı model içerecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar