- Konu Yazar
Xadv tarzı olmuş
Bu tip motorlarla araziyi dalıp ilk kim motorunu kıracak çok merak ediyorum.
Bunları arazi kabiliyeti anca bizim köfte yemeye gittiğimiz yolda Saray - Ahmetbey arası yoldaki kadardır, direkt araziye girilmez. Otomobillerdeki SUV modası gibi bir şey yani bunlar. SUV arabalarla da araziye dalınmıyor, en fazla köy yollarından kampinglere falan gidiliyor onlarla da.
Ağa Saray-Ahmetbey arası full asfalt. Toprak yol, arazi için Allah korusun ben beceremem.
Sadece satış operasyonu. Sadece imaj. Bu modayı kim icat ettiyse... Skuterin kullanım alanı bellidir. Bu kullanım alanlarının dışına çıkılır mı? Çıkılır. Peugeot xp400'ün ön varyatör, kayış ve komple debriyaj tası 20 bin TL nin üzerindedir tahminen. Bu parayı kenara koyan istediği yola girebilir. Geçtim araziyi dik yokuşu fazla güzergahlarda kullanım sonucu yukarıda saydığım aktarma organlarının ömrünün kat kat azaldığını tecrübe ile öğrendim. Skuterlerin güç aktarma mekaniğini arazide kullanmayı Prof.Zihni Sinir bile düşünmez.
Peugeot güzel bir skuter yapmış. Yalnız bununla asfalt harici Adventure düşünmemek lazım. Tasarım konusunda hoşuma gitmeyen, skuterin kıçı açıkta kalmış gibi görünmesi.
Katılıyorum hocam. Bir arkadaşta kymco downtown 300 skuter vardı, arada benim xmax250 abs ile değişiyorduk. Gücü gidişi güzel aletti ama arkadaş çok sert kullanırdı. Bir gezide yolda kaldı çünkü daha 13 bin km deki skuter kayış kopardı. Orjinal kayışı da çok sağlam kaliteli birşey, piyasada pek bulunmayan bir kayış.
O zamanlar xmax250 orjinal kayışının yaklaşık 2 katı ücrete aldı downtown 300 kayışını. Servisteki usta bile uyardı, sert kullanmaya devam edersen bu kayışta sana 10 bin km anca gider dikkat et diye
Velhasıl skuterlerdeki klasik tip varyatör aktarması zorlamaya gelmiyor, araziye sokmamakta fayda var.
Katılıyorum hocam. Bir arkadaşta kymco downtown 300 skuter vardı, arada benim xmax250 abs ile değişiyorduk. Gücü gidişi güzel aletti ama arkadaş çok sert kullanırdı. Bir gezide yolda kaldı çünkü daha 13 bin km deki skuter kayış kopardı. Orjinal kayışı da çok sağlam kaliteli birşey, piyasada pek bulunmayan bir kayış.
O zamanlar xmax250 orjinal kayışının yaklaşık 2 katı ücrete aldı downtown 300 kayışını. Servisteki usta bile uyardı, sert kullanmaya devam edersen bu kayışta sana 10 bin km anca gider dikkat et diye
Velhasıl skuterlerdeki klasik tip varyatör aktarması zorlamaya gelmiyor, araziye sokmamakta fayda var.
En büyük handikabı ağırlığı olduğunu düşünüyorum. Zira motor 231 KG ağırlığında. Bunun dışında Piaggio Beverly ile aynı blok kullanılıyor ama Beverly' den nerdeyse 50 KG daha ağır. Teknik değer olarak da tork odaklı bir skuter. Ayrıca ön süspansiyonlar 14 cm lik bir hareket sağlıyor ve ters maşa kullanılmış.
Fiyat olarak da 400 cc hacmindeki Beverly 400 (229.900 TL), Burgman 400 (292.900 TL - 2022 model) ve Kymco xciting s400 (239.900 TL - 2022 model & Limited Edition 279.900 TL - 2023 model) var.
Sadece kayış değil. Bagalar, varyatör yüzeyleri, debriyaj tası, debriyaj balatası zarar görüyor. Bunlar maliyetli işler. Böyle çakma görüntüden işler yerine manuel vitesli ve zincir dişli aktarmalı skuter yapsalar o zaman borç harç alırdım herhalde. Skuterin rahatlığı manuel vitesin zevki ve sorunsuzluğu ile bir arada XXL Adventure olurdu.Yine de araziye uymazdı.
Yahu 229k Beverly dururken insan gidip 10k fazlasına Kymco(!) ve 50k fazlasına neden Suzuki alır acaba? Hadi Suzuki'nin konforu / lüksü / kitlesi vardır da tutup Kymco'yu Piaggio'dan daha pahalı fiyatlamak gerçekten ilginç.