merhabalar yaklasık 10 gun evvel bir vivacity 125 aldım;
daha evvel 2005 yılından bu yana(dylan, yamaha fazer 6, kymco xcitying 500, yamaha cynus 125 x ) motorlarım oldu.
Gerek ekonomik sartlar gerekse gunluk hayatta sıkısık sehir trafiğinde kullanmak için 3-4 binlik motorların tamamını inceledim ilk hedefim honda yada yamaha almakdı.Hondada bu fiyattaki motorlarının tipleri hiç hosuma gitmedi birde bayinin alırsan al almassan alma tavrı yuzunden yamaha ya gittim onlardada cynus x 6000 tl lik fiyatıyla evvelden de kullandıgım için bana yakındı ama ps 150 de aynı fiyata yakın ve mantıklı geliyordu karamsar ve kararsız gunler gecerken Peugeot vivacity 125 gordum motorla ilgilenirken iyibir indirim de alınca motoru almıs buldum kendimi eve geldiğimde motorun karbiratorlu oldugunu fark ettim,iş içten gecmişdi buyuk bir merak ve endişeyle yakıt tuketimini merak ettğim için plakamın çikmasını bekledim,plakam cıktı 2 gunde 50 km yaptım hemen petrole kostum 53 km de 2,1 lt yakıt eksildiğini gordum bu deger benim için cok mantıklı bir degerdi, esas motorun övülmesi gereken yanı malzeme kalitesi yol tutusu ve suspansiyon rahatlıgı bana gore yamaha cynus 125 ve honda dylan dan konforlu.
Ben pazarda pek olmadıgı için tereddutle aldıgım bu motoru canı gonulden tavsiye ederim, geniş koltuk altı bagajı ve onden acılan ondekı bagaj da artıları..
Herkese kasasız belasız keyifli sürüsler dilerim.