Peugeot 206cc. vs. CFmoto Cforce 1000 (Güvenlik)

Motosikleti
Yok
bence senin kazadan dolayı içinde korku var...
%100 doğru, evet.

"Psikolojik Travma" olarak tanımlanan şey oldu bende anladığım kadarıyla;

Psikolojik travma belirtileri ise şöyledir:

Yaşanan travmatik deneyim sonrası depresyon, panik atak
Travma sonrası stres bozukluğu
++++Kaygı, korku ve endişe hissinin artması
++++Güvensizlik duygusu

İkili veya sosyal ilişkilerin bozulması
Geleceğe duyulan umudun azalması
Uyku düzeninde bozulmalar ve kabus görülmesi
Agresif davranışlar
Hayattan zevk alamama durumu (anhedoni)
++++Travmatik olayla ilgili takıntılı düşünceler ve kopamama
Güncel yaşama devam etmekte zorluk çekme

https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/travma-nedir

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Fiat 124 spider aynı alt yapı, farklı marka. Bence mx5 ten daha güzel duruyor.
Motorları da farklı olması lazım.

Fiat'ın 140 beygirlik 1.4 T multiair motoru kağıt üstünde Mazdanın 130 bg 1.5 atmosferik motorundan daha performanslı haliyle ama işte uzun vadede insan Mazdaya daha çok güveniyor.

Bir de böyle keyif araçlarına atmosferik motor daha çok yakışıyor bence.

Hele ki 180 beygirlik 2.0 atmosferik tam keyif makinesi de vergiler yüzünden bizde hiç satılmamış bile olabilir.

Belki birkaç tane özel sipariş işte.

Motosikleti
DUKE 250
2004 206cc ile haftada 1 2 saat gezmek için minimum 12 saat sanayi mesaisi yapman gerekiyor.
eğer ki hardtopda sorun varsa haftada maksimum 1 2 saat eve gidebilirsin.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Olası kaza senaryomuz bir tek bana çarpan hatalı sürücüler tarafından gerçekleşiyor (yine farz ediyoruz).
Tamamen bu senaryonuza göre cevaplıyorum. ATV’de de kaporta yine bedeniniz olacağı için en güvenli seçenek doğal olarak otomobil olacaktır.

Motosikleti
Yok
Tamamen bu senaryonuza göre cevaplıyorum. ATV’de de kaporta yine bedeniniz olacağı için en güvenli seçenek doğal olarak otomobil olacaktır.
ATV'de full ekipman olacağım farz ediliyor, otomobilde ise sadece emniyet kemeri ve (açılırsa) air-bag var.

Bu bir fark yaratır mı, yoksa bu durumda da otomobil daha mı güvenli sizce?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kusura bakmaz iseniz, doğrudan filtresiz yazacağım...

"Çok saçma bir karşılaştırma",

Öncelikle birbiri yerine ikame edilecek araçlar değiller ki. Bir Cabrio ile bir ATV...gerçekten çok anlamsız. Mutlaka size göre doğru ki, fikir istiyorsunuz ama işte bu da benim fikrim :)

Ha şunu derseniz anlarım. "Ben sadece asfaltta sürmeyeceğim, eserse dağa taşa da vuracağım, Uludağ eteklerinde keyif yapacağım" vs. o durumda zaten ATV olacak. Ama yok, sadece asfaltta, trafikte gidip gelinecekse ne ATV'si yahu, paşa paşa cabrio ile gezilir yani.

İkisi arasındaki güvenlik konusunu tartışmaya açmak zaten abesle iştigal...

Motosikleti
Yok
Kusura bakmaz iseniz, doğrudan filtresiz yazacağım...

"Çok saçma bir karşılaştırma",

Öncelikle birbiri yerine ikame edilecek araçlar değiller ki. Bir Cabrio ile bir ATV...gerçekten çok anlamsız. Mutlaka size göre doğru ki, fikir istiyorsunuz ama işte bu da benim fikrim :)

Ha şunu derseniz anlarım. "Ben sadece asfaltta sürmeyeceğim, eserse dağa taşa da vuracağım, Uludağ eteklerinde keyif yapacağım" vs. o durumda zaten ATV olacak. Ama yok, sadece asfaltta, trafikte gidip gelinecekse ne ATV'si yahu, paşa paşa cabrio ile gezilir yani.

İkisi arasındaki güvenlik konusunu tartışmaya açmak zaten abesle iştigal...

Yukarıda sn. lunatique'e sorduğum soruyu size de sormak istiyorum, sizin düşüncenizi de bilmek isterim;

..............ATV'de full ekipman olacağım farz ediliyor, otomobilde ise sadece emniyet kemeri ve (açılırsa) air-bag var.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
ATV'de full ekipman olacağım farz ediliyor, otomobilde ise sadece emniyet kemeri ve (açılırsa) air-bag var.

ATV'de full ekipman da olsanız belirttiğiniz senaryoda darbenin bir kısmını vücudunuzun alma ihtimali yüksek olduğu için ve ekipman bedensel hasarların önüne geçemeyeceği için yine ATV daha riskli olacaktır.
Darbe sonrası ATV'den fırlayıp takla atmanız ve sürüklenmeniz de olası.

Otomobilde airbaglerin düzgün çalıştığını varsayarsak ilk darbeyi araç kaportası alacağından vücudunuzun korunma ihtimali çok daha yüksek olacaktır. Koca bir tırın yüksek hızda size çarpması gibi ciddi durumlar hariç.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yukarıda sn. lunatique'e sorduğum soruyu size de sormak istiyorum, sizin düşüncenizi de bilmek isterim;

Bir kere araçların sürüş dinamikleri bambaşka. İkisinin de üstü açık olması (ki cabrio da bu da sınırlı) ve 4 tekerlekli olmaları dışında benzerlikleri yok.

ATV'de full değil, full+full ekipman da kullansanız risk her zaman bir otomobile göre fazla. Takıntı güvenlik ise ATV'yi unutun zaten.

Şimdi başa dönüyoruz...

Kullanım senaryosu her ikisinde de asfalt, şehir içi, yakın şehir dışı ise zaten sizin ihtiyacınız otomobil.

Yok eğer taşa toprağa gireyim, hafif hoplayıp zıplayım, dağ havası da alayım diyorsanız ATV.

Bunu fazla tartışmanın anlamı yok bana göre...

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
206 çok güzel araba ama sanayi ile kanka olma durumu çok oluyor bu arabada galiba, bir aralar bende niyetlendim ama sonra araba ehliyetine de yazılmadım ve parayı da nerelerde yedik hatırlamıyorum ama aklımda kalan tek şey abimin 206 ile habire tamirciye gidiyor olmasıydı, hatta bazen gidemeyip çekici ile götürüyordu arabayı.

halen de çok severim bunu ama korkutuyor, bunu alacağıma aynı fiyata mitsubishi modellerine yönelirim, sağlam makineler. mitsubishi lancer tam benim gözüme hitap eden türden, zaten evo serisi ile şöhreti yakalamış efsane modelleri de var ve tip olarak aynı.

bizim ülkede bazen güzel şeylerin tutulmuyor olması beni üzüyor, zevksiz bir halkımız var, tabi kimsenin yaşantısı beni ilgilendirmez diyorum ama aslında ilgilendiriyormuş, abi ben sokağa çıktığım zaman neden hep siyah yada beyaz araba görüyorum? geçenlerde tipi hoşuma gittiği için bir tane C180 AMG sahibine arabayı sordum, çok güzel deyip özelliklerini sordum ama adam bilmiyormuş, sadece biniyormuş.

mal bu insanlar, ruhu yok hiç birinin, ben sokağa inince hep düz kamil arabalar görüyorum, hiç spor araba yok abi! herkes mal gibi gitmiş 2 milyon 3 milyon verip almış dümdüz biniyor.

ben sokakta body kit yapılmış araba görmek istiyorum, dümdüz gri yada siyah yada beyaz gibi mal mal renklerde araba olmayacak, gidin adam gibi çıkartma yapıştırın arkadaş, dodge viper gibi arabalar olsun istiyorum abi, bıktım alayınızdan artık, ne biçim insanlarsınız?

bakın ben böyle arabalar görmek istiyorum, yani şu rengi ve çıkartmaları her araba yaptırabilir, isterse renault 11 olsun altınızda ama yine şunu yaptırın da gözümüz gönlümüz şenlensin, ne ruh gibi insanlarsınız arkadaş!

ben yine sinirlendim, biraz içimi döktüm idare edin, yok mu benim gibi düşünen böyle? haksız mıyım yani?

dodge-viper.jpg

edit: resmi google den buldum koydum, adam park etmenin yasak olduğu bir yere park etmiş bu arada.

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Bence de araba genel olarak açık ara daha güvenli. Hatırladığım kadarı ile zaten modifiyeli bir pickup aracınız da vardı. Bu iki aracınızı satıp daha modern ve güvenlik önlemleri daha gelişmiş üstü açılır bir araba almak da mantıklı olabilir. MX-5 önerilmiş mesela. Hem virajı zevkli, hem şekil hem de üstü açılır. Boyum uzun olmasa bir de param olsa kesinlikle alacağım bir araba olurdu o mesela.

ATV diyince benim aklıma sadece arazi geliyor mesela. Dengesiz bir araçla asfaltta ne kadar keyif alınabilir bilemiyorum. UTV önermiştim daha önce ama o da asfaltta keyifsiz olur muhtemelen.

Arabada da kask takabilirsiniz bu arada 😄. Dışarıdan görenler sanki piste gidiyor diyebilir tabi.

Evet, neden olmasın?

Örneğin yan yoldan bir kamyon bir parça taşı sıkıştırdı sana doğru fırlattı. ATV'deysen kaskın olacağı için önemli bir şey olmayabilir. Ama üstü açık otomobildeysen direk beynine yiyeceksin o taşı, gerisini sen düşün.

Yahut seneler önce, bir arkadaşımın bir kız arkadaşının annesi, otomobille bir kaza geçirmişti, kendi emniyet kemeri takmadığından öldü, yanındaki kızı emniyet kemeri takmıştı ama kemer göğüs kafesini parçaladı, öyle öldü. Maximum 61 km/s ile gidebilen (yasal olarak) ATV'de durum farklı olabilirdi.

Anneme motosikletin tehlikeli olmadığını söylerken attığım yalanlar geldi aklıma. :)
Zorlarsak çeşitli anlamlı gibi duran cümleler kurabiliriz, ama bu bizim hayal kurma ve bunu anlatabilme yeteneğimizi gösterir sadece.

Kötü de olsa bir metal kafes ise, motosikletten daha kötü olan ATV bir olur mu yahu =)

Motosikleti
Yok
Anneme motosikletin tehlikeli olmadığını söylerken attığım yalanlar geldi aklıma. :)
Zorlarsak çeşitli anlamlı gibi duran cümleler kurabiliriz, ama bu bizim hayal kurma ve bunu anlatabilme yeteneğimizi gösterir sadece.

Kötü de olsa bir metal kafes ise, motosikletten daha kötü olan ATV bir olur mu yahu =)
Hayâl değil, yalan da değil, gerçek benim söylediklerim.

O bahsettiğim kazada, kız çocuğunun emniyet kemerinin göğüs kafesini parçalaması sonucunda öldüğünü söyledim. Ben kazayı görmedim, o rahmetli kızın ve benim ortak arkadaşımız olan bir kişi bana aktarmıştı. Yalan söylemesi için bir sebep yok bence.

Taş fırlatmasına gelirsek, evet aynen dediğim şey yaşandı bir süre önce;

------------------------------------------------------------

"Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyeye ait hafriyat kamyonunun tekerinden fırlayan taş, karşı yönden gelen otomobilin ön camını kırarak 3,5 yaşındaki Teoman Konya'nın ölümüne neden oldu."

https://www.sozcu.com.tr/kamyondan-firlayan-tas-cocugu-oldurdu-p212216

Hayâl değil, yalan da değil, gerçek benim söylediklerim.

O bahsettiğim kazada, kız çocuğunun emniyet kemerinin göğüs kafesini parçalaması sonucunda öldüğünü söyledim. Ben kazayı görmedim, o rahmetli kızın ve benim ortak arkadaşımız olan bir kişi bana aktarmıştı. Yalan söylemesi için bir sebep yok bence.

Taş fırlatmasına gelirsek, evet aynen dediğim şey yaşandı bir süre önce;

------------------------------------------------------------

"Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyeye ait hafriyat kamyonunun tekerinden fırlayan taş, karşı yönden gelen otomobilin ön camını kırarak 3,5 yaşındaki Teoman Konya'nın ölümüne neden oldu."

https://www.sozcu.com.tr/kamyondan-firlayan-tas-cocugu-oldurdu-p212216

Abi..
ne diyeyim bilemedim ki.
Arkada oturan iki yolcudan emniyet kemeri takmayanın hayatta kaldığı sürü sepet kaza var. Şimdi emniyet kemeri takmamak daha iyi olur, olabilir falan diyelim mi?

Bir tane vakadan, bir tane veriden bu kadar büyük çıkarımlar yapmayın allah aşkına.
1200kg, iyi kötü enerji dağıtımı üzerine bileşenler eklenmiş bir şasisi olan, rollbarı olan, hava yastığı olan, hepsinin dışında bir metal çeperi olan, ön tarafında darbeyi emip sağa sola dağıtabilmek için koskoca bir motor bölmesi olan bir şeyle, biraz hızlı yön değiştirince takla atan, üstü açık, herhangi bir yere bağlanmadığın şeyin güvenliği karşılaştırılı mı?
Ohoo birinin kafasına taş gelmiş. Motorcunun kafasına kamyon geliyor kamyon... :)

Motosikleti
Yok
Abi..
ne diyeyim bilemedim ki.
Arkada oturan iki yolcudan emniyet kemeri takmayanın hayatta kaldığı sürü sepet kaza var. Şimdi emniyet kemeri takmamak daha iyi olur, olabilir falan diyelim mi?

Bir tane vakadan, bir tane veriden bu kadar büyük çıkarımlar yapmayın allah aşkına.
1200kg, iyi kötü enerji dağıtımı üzerine bileşenler eklenmiş bir şasisi olan, rollbarı olan, hava yastığı olan, hepsinin dışında bir metal çeperi olan, ön tarafında darbeyi emip sağa sola dağıtabilmek için koskoca bir motor bölmesi olan bir şeyle, biraz hızlı yön değiştirince takla atan, üstü açık, herhangi bir yere bağlanmadığın şeyin güvenliği karşılaştırılı mı?
Ohoo birinin kafasına taş gelmiş. Motorcunun kafasına kamyon geliyor kamyon... :)
Ben de zaten yavaş yavaş ATV'yi gözden çıkarıyorum zaten, otomobile ikna olmuş gibiyim artık. :)

Sn. Punctum ve sn. Lunatique'nin yukarıdaki yorumları ufkumu açtı ve bu konuyla ilgili eksik bilgilerimi giderdi diyebilirim bu konuda.

Ama gerçekten konuyu açmadan önce karar veremiyordum hangisi daha güvenilir diye...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar