- Motosikleti
- Joymax Z+ 250
Fiat 124 spider aynı alt yapı, farklı marka. Bence mx5 ten daha güzel duruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ben olsam 206 cc seçerim. ATV'ler acaip dengesiz.
Fiat 124 spider aynı alt yapı, farklı marka. Bence mx5 ten daha güzel duruyor.
%100 doğru, evet.bence senin kazadan dolayı içinde korku var...
Psikolojik travma belirtileri ise şöyledir:
Yaşanan travmatik deneyim sonrası depresyon, panik atak
Travma sonrası stres bozukluğu
++++Kaygı, korku ve endişe hissinin artması
++++Güvensizlik duygusu
İkili veya sosyal ilişkilerin bozulması
Geleceğe duyulan umudun azalması
Uyku düzeninde bozulmalar ve kabus görülmesi
Agresif davranışlar
Hayattan zevk alamama durumu (anhedoni)
++++Travmatik olayla ilgili takıntılı düşünceler ve kopamama
Güncel yaşama devam etmekte zorluk çekme
https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/travma-nedir
Motorları da farklı olması lazım.Fiat 124 spider aynı alt yapı, farklı marka. Bence mx5 ten daha güzel duruyor.
Tamamen bu senaryonuza göre cevaplıyorum. ATV’de de kaporta yine bedeniniz olacağı için en güvenli seçenek doğal olarak otomobil olacaktır.Olası kaza senaryomuz bir tek bana çarpan hatalı sürücüler tarafından gerçekleşiyor (yine farz ediyoruz).
ATV'de full ekipman olacağım farz ediliyor, otomobilde ise sadece emniyet kemeri ve (açılırsa) air-bag var.Tamamen bu senaryonuza göre cevaplıyorum. ATV’de de kaporta yine bedeniniz olacağı için en güvenli seçenek doğal olarak otomobil olacaktır.
Kusura bakmaz iseniz, doğrudan filtresiz yazacağım...
"Çok saçma bir karşılaştırma",
Öncelikle birbiri yerine ikame edilecek araçlar değiller ki. Bir Cabrio ile bir ATV...gerçekten çok anlamsız. Mutlaka size göre doğru ki, fikir istiyorsunuz ama işte bu da benim fikrim
Ha şunu derseniz anlarım. "Ben sadece asfaltta sürmeyeceğim, eserse dağa taşa da vuracağım, Uludağ eteklerinde keyif yapacağım" vs. o durumda zaten ATV olacak. Ama yok, sadece asfaltta, trafikte gidip gelinecekse ne ATV'si yahu, paşa paşa cabrio ile gezilir yani.
İkisi arasındaki güvenlik konusunu tartışmaya açmak zaten abesle iştigal...
..............ATV'de full ekipman olacağım farz ediliyor, otomobilde ise sadece emniyet kemeri ve (açılırsa) air-bag var.
Bu bir fark yaratır mı, yoksa bu durumda da otomobil daha mı güvenli sizce?
ATV'de full ekipman da olsanız belirttiğiniz senaryoda darbenin bir kısmını vücudunuzun alma ihtimali yüksek olduğu için ve ekipman bedensel hasarların önüne geçemeyeceği için yine ATV daha riskli olacaktır.ATV'de full ekipman olacağım farz ediliyor, otomobilde ise sadece emniyet kemeri ve (açılırsa) air-bag var.
Yukarıda sn. lunatique'e sorduğum soruyu size de sormak istiyorum, sizin düşüncenizi de bilmek isterim;
Bir kere araçların sürüş dinamikleri bambaşka. İkisinin de üstü açık olması (ki cabrio da bu da sınırlı) ve 4 tekerlekli olmaları dışında benzerlikleri yok.ATV'de full ekipman olacağım farz ediliyor, otomobilde ise sadece emniyet kemeri ve (açılırsa) air-bag var.
Evet, neden olmasın?
Örneğin yan yoldan bir kamyon bir parça taşı sıkıştırdı sana doğru fırlattı. ATV'deysen kaskın olacağı için önemli bir şey olmayabilir. Ama üstü açık otomobildeysen direk beynine yiyeceksin o taşı, gerisini sen düşün.
Yahut seneler önce, bir arkadaşımın bir kız arkadaşının annesi, otomobille bir kaza geçirmişti, kendi emniyet kemeri takmadığından öldü, yanındaki kızı emniyet kemeri takmıştı ama kemer göğüs kafesini parçaladı, öyle öldü. Maximum 61 km/s ile gidebilen (yasal olarak) ATV'de durum farklı olabilirdi.
Hayâl değil, yalan da değil, gerçek benim söylediklerim.Anneme motosikletin tehlikeli olmadığını söylerken attığım yalanlar geldi aklıma.
Zorlarsak çeşitli anlamlı gibi duran cümleler kurabiliriz, ama bu bizim hayal kurma ve bunu anlatabilme yeteneğimizi gösterir sadece.
Kötü de olsa bir metal kafes ise, motosikletten daha kötü olan ATV bir olur mu yahu =)
Hayâl değil, yalan da değil, gerçek benim söylediklerim.
O bahsettiğim kazada, kız çocuğunun emniyet kemerinin göğüs kafesini parçalaması sonucunda öldüğünü söyledim. Ben kazayı görmedim, o rahmetli kızın ve benim ortak arkadaşımız olan bir kişi bana aktarmıştı. Yalan söylemesi için bir sebep yok bence.
Taş fırlatmasına gelirsek, evet aynen dediğim şey yaşandı bir süre önce;
------------------------------------------------------------
"Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyeye ait hafriyat kamyonunun tekerinden fırlayan taş, karşı yönden gelen otomobilin ön camını kırarak 3,5 yaşındaki Teoman Konya'nın ölümüne neden oldu."
https://www.sozcu.com.tr/kamyondan-firlayan-tas-cocugu-oldurdu-p212216
Ben de zaten yavaş yavaş ATV'yi gözden çıkarıyorum zaten, otomobile ikna olmuş gibiyim artık.Abi..
ne diyeyim bilemedim ki.
Arkada oturan iki yolcudan emniyet kemeri takmayanın hayatta kaldığı sürü sepet kaza var. Şimdi emniyet kemeri takmamak daha iyi olur, olabilir falan diyelim mi?
Bir tane vakadan, bir tane veriden bu kadar büyük çıkarımlar yapmayın allah aşkına.
1200kg, iyi kötü enerji dağıtımı üzerine bileşenler eklenmiş bir şasisi olan, rollbarı olan, hava yastığı olan, hepsinin dışında bir metal çeperi olan, ön tarafında darbeyi emip sağa sola dağıtabilmek için koskoca bir motor bölmesi olan bir şeyle, biraz hızlı yön değiştirince takla atan, üstü açık, herhangi bir yere bağlanmadığın şeyin güvenliği karşılaştırılı mı?
Ohoo birinin kafasına taş gelmiş. Motorcunun kafasına kamyon geliyor kamyon...![]()