Babam kullanıyor 3-4 yıldır baya seri bi araba. Kilometre de 200bin'i geçmiştir motor olarak bi sıkıntı çıkmadı. Arkadan kayma var o da bizim arabadan kaynaklanıyor sanırsam
Arkadan kayma derken?
Arka takımda problem var sanırım savrulma olabiliyor, detaylı olarak babama sorabilirim
İyi akşamlar.ilk aracım 206 hdi panaromicti.30000km kadar kullanıp sattım.
Van olanla donanım dışında bir fark olduğunu sanmıyorum.
Araba kesinlikle hantal değil.Heleki boş ise.
Yakıt çok uygun.vs.vs.
Ben karşılaşabileceğiniz olumsuzlukları yazıyım da iyi olanların tadını zaten çıkarırsınız..
Ön z rot kolları bozuk yola gelmez..bozuk yolda pervasızca kullanılırsa ayda bir değiştirmek gerekir.değiştirme nedeni ses yapmasıdır.beni deli ederdi.yoksa bişey olduğundan değil.
İkinci olarak arka torsiyon bilyaları aynı şekilde hassas..50 60000 km civarı arka torsiyon bilyalarıunı değiştirmiştim..
Birde yakıt hortumları bence çok kaliteli değil.yine aynı kilometrelerde bi iki yerden çatlaktan dolayı sızıntı yakalamıştım.
Olan biten budur.
Düzeltilebilir ufak şeylerdir.
Bunun dışında sürmesi bence çok keyifli bi araçtır..
arkaları çok hafif savuruyor.yani ortadan krikoyu vurun önce arkası kalkıyor artı sağlamlık yok
O nasıl bir değerlendirme kriteridir? Arabanın yol tutuşu kötü olabilir zaten ticari maksatlı yapılmış bir araçtan çok fazla bir şey beklememek lazım. Ama ortadan krikoyla kaldırmaya çalışınca zaten önce arka taraf kalkarsa ya arabanın motoru yoktur ya da porsche gibi motoru arkada olan bir arabanız var demek olur.
Bu arada bu araca özel değil ve muhtemelen biliyorsunuzdur ama kamyonet olduğu için vergi, sigorta ve muayene yönünden dezavantajlı oluyor van tipi araçlar.
Ben size ticari araç sıkıntılarından bahsedeyim.
Hız sınırın şehirlerarası yolda 80 kmh otoyolda 90 kmh, ayrıca ticari sayıldığı için tüm ağırlık kontrol istasyonlarında kontrol için durdurulup sıraya giriyorsunuz.
Eğer vergi mükellefiyetiniz şirket ortaklığınız varsa ve aracınızda ticari emtia bulunursa SRC ve psikoteknik belgesi de sorarlar.
Hatta şehir içinde bazı noktalara yük ve eşya taşıyan araçlar giremez, kış lastiği zorunluluğunu da unutmayın derim.