Petrol Ofisi Maximoto kullandınız mı?

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Bugüne kadar bilinen motosiklet yağlarının başında Motul ve CASTROL vardı. Son zamanlarda Bravayı çok duymaya başlamıştım, hatta denemeyi çok istiyordum. Bir de Mobil1'i biliyorum. Şimdi de Maximoto çıktı. Kullandınız mı? Tecrübe, deneyimleriniz neler? Motul, CASTROL, Brava, Mobil1 ve Maximotoyu sıralayacak olsanız nasıl bir sıralamanız olurdu?

MaxiMoto Petrol Ofisi'nin değilmi?

Motosiklet yağında Ester kullanımı nedeniyle Motul benim için ilk sırada alır, bu listede Brava hariç her yağ kullanılabilir. Yağ testi bir metal çubuğa ağırlık koyulup sürtünme ile ölçülmez. Yağın kalitesini içindeki fosfor ve çinko belirler, yağın içindeki çinko yüksek sıcaklıklarda tek koruyan madde tabakasıdır. Bu çinkonun en yüksek olan yağlardan biride Motul.

Redline ve Maxima yağları ülkemizde olsaydı başka yağ asla kullanmazdım, içlerindeki çinko ve fosfor oranı Motul'ün neredeyse 2 katı kadar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben yağa çok kafa yorma taraftarı değilim. Kaliteli olduğunu düşündüğüm ve de motorumla uyumlu iyi bir yağ seçer, uzun kilometreler o yağla devam ederim. 84000 km Liqui Moly Street kullandım, 15000 km'dir de Motul 5100 kullanıyorum. Hangi yağ daha iyidir, hangisinin şu özelliği süperdir diye hiç araştırma gereği bile duymadım.

Ben yağa çok kafa yorma taraftarı değilim. Kaliteli olduğunu düşündüğüm ve de motorumla uyumlu iyi bir yağ seçer, uzun kilometreler o yağla devam ederim. 84000 km Liqui Moly Street kullandım, 15000 km'dir de Motul 5100 kullanıyorum. Hangi yağ daha iyidir, hangisinin şu özelliği süperdir diye hiç araştırma gereği bile duymadım.
Abi Ngen5'den bahsediyordun. Ngen5 ile 5100 aynı yağ değiller. Ngen5 5100'ün bir tık gariban versiyonudur.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Aynen, sahte olmasın, motorun istediği özellikleri sağlasın. Zamanında değiştirilsin yeter.

Motosiklet fuarında yarışma sonrası 1 litre hediye ettiler .ns160 1350 ml yağ alıyor 1 litre de ben alıyım dedim hiçbir benzincide 10W40 motosiklet yağı bulamadım henüz.

Bugüne kadar bilinen motosiklet yağlarının başında Motul ve CASTROL vardı. Son zamanlarda Bravayı çok duymaya başlamıştım, hatta denemeyi çok istiyordum. Bir de Mobil1'i biliyorum. Şimdi de Maximoto çıktı. Kullandınız mı? Tecrübe, deneyimleriniz neler? Motul, CASTROL, Brava, Mobil1 ve Maximotoyu sıralayacak olsanız nasıl bir sıralamanız olurdu?
Ben kullandım. Çok da memnun kaldım. Gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz. Çok kaliteli bir yağdır.

Ngen5 aldım, sonra da güvendiğim yerde bulamadım bir daha. Şu an Motul 5100 kullanıyorum, 10-40'dan da 15-50'ye döndüm.
Ngen yağlar geri dönüştürülmüş yağlar galiba. Rejenere yağ diyor sitesinde.
*
Ben maximoto full sentetik yağ koydum motora ama fazla yol yapmadım henüz havaların ısınmasını bekliyorum. Yaptığım bir kaç kısa mesafe sürüşte herhangi bir sorun veya gariplik yaşatmadı, vites geçişleri de normal. Gerekli sertifikaları var ve tam sentetik yağ. Fiyatı da uygun. Alınır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ngen yağlar geri dönüştürülmüş yağlar galiba. Rejenere yağ diyor sitesinde.
*
Ben maximoto full sentetik yağ koydum motora ama fazla yol yapmadım henüz havaların ısınmasını bekliyorum. Yaptığım bir kaç kısa mesafe sürüşte herhangi bir sorun veya gariplik yaşatmadı, vites geçişleri de normal. Gerekli sertifikaları var ve tam sentetik yağ. Fiyatı da uygun. Alınır.
Motul kullanmaya başladığımdan beri yere yağ damlatmıyorum. Satın aldığım yere sordum bu durumu "abi yağla ilgisi yok, başka şeydendir" diyor. Çevre temizliğinden kaynaklı Liqui Moly yerine Motul kullanıyorum.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Petrol Ofisine nedense güvenemiyorum. Benzin bile almam mecbur kalmadıkça. Castrolü de sevemedim hiç. Arabalarda 200bin km.den fazladır Mobil 1 Esp 5w30, motorlarda ise Liqui Moly Street 15w50 devamke

Motosikleti
Çin Malı Skuter
MaxiMoto Petrol Ofisi'nin değilmi?

Motosiklet yağında Ester kullanımı nedeniyle Motul benim için ilk sırada alır, bu listede Brava hariç her yağ kullanılabilir. Yağ testi bir metal çubuğa ağırlık koyulup sürtünme ile ölçülmez. Yağın kalitesini içindeki fosfor ve çinko belirler, yağın içindeki çinko yüksek sıcaklıklarda tek koruyan madde tabakasıdır. Bu çinkonun en yüksek olan yağlardan biride Motul.

Redline ve Maxima yağları ülkemizde olsaydı başka yağ asla kullanmazdım, içlerindeki çinko ve fosfor oranı Motul'ün neredeyse 2 katı kadar.
Brava reklama çok para yatırdı ama gerçek anlamda objektif olarak kullanıp yorumlayanını "henüz" göremedim.
Liqui Moly eklemeyi unutmuşum. Motul ve CASTROL orta sınıf, Liqui Moly ve Mobil1 bana biraz daha "premium" bir yağ gibi geliyor :D
Motosiklet fuarında yarışma sonrası 1 litre hediye ettiler .ns160 1350 ml yağ alıyor 1 litre de ben alıyım dedim hiçbir benzincide 10W40 motosiklet yağı bulamadım henüz.
İnternet sitelerinden bulabilirsiniz.
Petrol Ofisine nedense güvenemiyorum. Benzin bile almam mecbur kalmadıkça. Castrolü de sevemedim hiç. Arabalarda 200bin km.den fazladır Mobil 1 Esp 5w30, motorlarda ise Liqui Moly Street 15w50 devamke
Yakıt anlamında benim en çok sevdiğim Shell ve BP idi. Shell çok çok pahalılaştı, özellikle burada 1 litre benzin en son 49 veya 50 TL'ydi. BP de kapanınca malum, bi Opet var bi Shell. Opet alınca yakıt aldığım aracım yavaşlıyor, çekişten düşüyor gibi hissediyorum. Shell'e de o kadar para veremeyince, en ucuz hangisiyse oradan alıp geçiyorum. Genelde TP'den alıyorum, bayaa fark var arada çekiş olarak bi' Shelle göre ama ucuz işte napcaz :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eve yakın ve çalışanları düzgün davranıyor diye BP'den alıyordum, BP satılmış orası petrol ofisi olmuş ama hala BP tabelaları duruyor yazın değişecekmiş. Diğer en yakın benzin istasyonu da Total, nedense total bana çakma gibi geliyor, zaten çok işler değil kesin vardır bi numarası deyip uğramıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Eve yakın ve çalışanları düzgün davranıyor diye BP'den alıyordum, BP satılmış orası petrol ofisi olmuş ama hala BP tabelaları duruyor yazın değişecekmiş. Diğer en yakın benzin istasyonu da Total, nedense total bana çakma gibi geliyor, zaten çok işler değil kesin vardır bi numarası deyip uğramıyorum.
petrol ofisiyle shell benim eve aynı uzaklıkta şehir merkezi istikametine yakın olan po olduğu için oradan alıyordum ben de sonra orada çalışan pompacı ben buradan almıyorum bütün yamuklukları benzine kattıklarını anlattı o günden beridir yolu uzatıp shellden alıyorum

Motosikleti
petrol ofisiyle shell benim eve aynı uzaklıkta şehir merkezi istikametine yakın olan po olduğu için oradan alıyordum ben de sonra orada çalışan pompacı ben buradan almıyorum bütün yamuklukları benzine kattıklarını anlattı o günden beridir yolu uzatıp shellden alıyorum
işte bize yakın olan BP düzgün bir yerdi, çok da işlek, tam şehrin girişinde sanayinin çıkışınca. o kadar işlek olduğuna göre bir yamuğu olsa işlemezdi adı çıkardı küçük ilçede dedim. Shell ve opet var ama taaa şehrin diğer uzunda, 4km yol gitmem lazım.

işte bize yakın olan BP düzgün bir yerdi, çok da işlek, tam şehrin girişinde sanayinin çıkışınca. o kadar işlek olduğuna göre bir yamuğu olsa işlemezdi adı çıkardı küçük ilçede dedim. Shell ve opet var ama taaa şehrin diğer uzunda, 4km yol gitmem lazım.
Abi maalesef tüm Bpler kapanıyor hepsi PO oluyor, yüksek ihtimalle benzinlik sahipleri aynıdır.

Motosikleti
Abi maalesef tüm Bpler kapanıyor hepsi PO oluyor, yüksek ihtimalle benzinlik sahipleri aynıdır.
Benzinlik sahipleri aynı kalıyormuş, çalışanlar da aynıymış.
Ben evin civarında sürekli gideceğim istasyonu daha çok çalışanların davranışına göre seçiyorum, bu istasyondakiler düzgün aklı başında tipler. Motorun deposunu doldururken mesela pompa ucunu elle tutuyorlar, bu depoların girişi yamulabiliyormuş abi ben tutarım, diğer pompada bekleyenler beklesin iki dakika diyor adam, depo dolunca da damlamasın diye uğraşıyor bir de.

Aslında arabalarda motor yağı konusunda oem onayına gerek yok, sadece yeni nesil için üretilmiş yağlar olsun yeter. Bir yakınımın Bmw'sine 60.000 civarıdır Castrol 5W40 edge kullanıyor ve Bmw onayı yok. Son 2 veya 3 bakımlarınıda kendim yaptım, herhangi bir çapak vb. denk gelmedim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Aslında arabalarda motor yağı konusunda oem onayına gerek yok, sadece yeni nesil için üretilmiş yağlar olsun yeter. ...
Kompozit trigger kayışı yağ içinde çalışan Puretech motorlarda o dediğin şekilde değişim yapılınca motoru eline alıyorsun yalnız. Bu motorların çok spesifik sertifikasyona sahip yağlara ihtiyacı var. Sanırım şu anda Türkiye'de sadece Total ve Mobil'de var bu sertifikaya sahip yağlar, onlar da marka başına tek ürün...

Aman diyeyim, hiç ezbere gidilecek konu değil; çok insanın canı yandı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar