Çok geçmiş olsun umarım sağlığınız yerindedir, kazanın büyüğü küçüğü olmadığına inanırım. Kendi çapımda ufak bir arama yaptım nacizane buradan da fikir beyan edeyim. Muhtelen siz çoktan bu süreçleri görüp karar vermişsinizdir bile ki okuduklarım bunu gösterdi.
Sizin yerinizde olsaydım ne kadar Bu işlerden soğumuş olacak olsam da motosikleti yaptırır, planladığımdan daha uzun süre kullanırdım. Ufak bi masraf kalemine baktım, 377K liralık birşey değil bu hasarlar. Allah Korlas'ın eline düşürmesin açıkçası.
Ebay sitesinde ufak bi parça fiyatları ve stok araması. Ana kalemlerde tutarlı olacak hasar alan parçalar bunlar diyelim. Sonuç aşağıda.
Bir de Triumph kendi sitesindeki bir parça kısmı mevcut. Oradan da sipariş verilmesi durumunda, bir takım parçaların hem şematik hem de parça kodu halinde bulunması mümkün olacaktır. İlerleyen süreçte maliyet ne kadar çıkar bilmiyorum ama yüzde yüz bile olsa 377.000 TL etmeyecektir yani. Hatta imkanınız olduğunda İngiltere'ye giderek kendiniz dahi alarak çok çok daha uyguna karşılayabilirsiniz bu durumu.
Burada mesela vergiler, bekleme masrafları gibi masraflarınız oluşur. Yurtiçinde de bazı çıkmacılardan alabilirsiniz bazı parçaları, plastikler mesela tamir edilebiliyor rahatlıkla ve göz aykırı durumlar oluşmuyor. Bazı 3D Printer'ciler parça taratıp baskı alabiliyor, alıp taratıp iade edilebilir mesela bilemiyorum, 377K TL teklif eden bir ticari yapıya pek "etik duruş" sergilemezdim açıkçası.
Şaside, furş altında, maşa çatalında, salıncak burç ve yataklarında, göbek bağlantı millerinde, blok kulakları ve bağlantı saplamalarında problem yoksa mutlaka yaptırın. Bunun için bir ekspertize sokmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sigorta eksperi, cepten çıkacak paraya karar verecek kişi o yüzden bazı şeyleri "görmeyebilir"...