Perte Çıkan Motorum Çekme Belgeli Teslim Edilecek, Tamir Ettireyim Mi?

Motosikleti
Dominar D250
Ancak bir yamugunu yakalamam durumunda dava sonunda alacagi paradan olmasi riskini alacagini da sanmiyorum.
akraba değilse hiçbir avukata %100 güven olmaz :D
ki bizi akraba olan avukat bile dolandırdı sayılır, yıllardır muhasebe ücretini ödemiyor :D

Bu sebeplerden dolayi kazanamadik vs. diye gelip surecin basindan para istemesine imkan vermiyorum. Zaten anlasmamizda da her turlu hakkimi arayacagini vs. yazan bir madde vardi.
sürecin başından para istemez tabiki ama dava sonucuna göre ister. sonuçta hakkını aradım ama bu karar çıktı deyip avukatlık ücreti isteyebilir, bildiğim kadarıyla tamamen karşı taraf aleyhine sonuçlanırsa avukat ücreti karşıya kalıyor, sizde de kusur bulunursa avukatlık ücretini bölüşüyorsunuz diye biliyorum, tazminata göre +/- getirisi götürüsüne bakılır.

Motorum 5k km'deki bir 2025 model Tiger Sport 660. Kaza sonrası tamir masrafları 377 bin TL. Perte çıkacak. Sigortanın dediğine göre hata oranı yarı yarıya.

Sigorta motora alıcı bulamadığından bana motoru çekme belgeli olarak verip üstüne 300 bin TL değer biçti. Bana gelecek para ise 150 bin TL.

Aynı modelin benzer km'deki en ucuz örneği 655 bin TL'ye ilanda. Benim motorumda ekstaradan çanta ve elcik ısıtma gibi 40 bin TL'ye varan aksesuar vardı.

Tamir edilmiş ağır hasarlı bir motoru belki taş çatlasa 450 bin TL'ye satabilirim. Ki aynı paraya kazasız eski modelleri var.

Rayiç bedelini düşük tutup 660 desek ve bundan 300 bin TL'yi düşsek 360k TL kalıyor. Anladığım kadarı ile bu para motorun hurdasına sigorta tarafından biçilen para. Servisle konuştuğumda ise şu hali ile 150 bin TL'ye belki alıcı bulacağımı söyledi. Yani arada ciddi bir fiyat farkı var.

Motorda ciddi bir hasar göremiyorum. Gidonun sol tarafı sürtünmeden zarar gördüğünden gidon değişecek. Plastik kafa tamamen kırıldı ve o değişecek. Farlarda ve ekranda bir şey yok. Radyatör, statör kapağı, statör kapak contası, ABS sensörü ve ABS çemberi de değişecek. Kalan şeyler yürüyene dahil olmayan plastik aksam gibi şeyler. Ancak motorum tamir olması parça bekleme süresinden 2 ayı bulabilir.

Motoru tamir ettirip kullanmak da istiyorum fakat tam da güvenebilir miyim emin değilim. Görünmez hasar çıkar mı vs çok sıkıntı.

Motoru o hali ile tamir ettirmeden satarsam da tekrar aynı motoru almak istediğimde çok masraf yapacağım gibi duruyor. Ancak şu an her türlü teklifi kabul edip çekme belgeli olarak motor elimde duracak gibi.

Avukatım sigortanın bu teklifini kabul ettikten sonra hem hata oranı hem de ödenen miktar için itirazda bulunup arta kalan paramızı alabileceğimizi söyledi.

Siz benim yerimde olsanız 3 ay önce sıfır aldığınız motoru tamir ettirip mi kullanırdınız yoksa üstüne biraz daha para harcayıp tekrar sıfırını mı alırdınız? Bir de böyle bir süreçten geçip hakkını ekstradan alabilen var mı?
hocam trıump sahıbı olarak ve sigorta ihale işleri ile ugrastıgım için özelden yazın yardımcı olurum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TRİUMPH sahibi olarak sadece 3 parcaya 91bın tl para ödedim ve 1,5 ay surdu gelmesi sigorda size 300 bın tl ödüyor ise ben olsa öotoruda satar üzerine 300 bın koya 2022-2023 model 400-450 bın bandına hatasız motor alırdım ugrasmadan kafam rahat ederdi ilerde satarken fiyatta kırılmazdı

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
hocam trıump sahıbı olarak ve sigorta ihale işleri ile ugrastıgım için özelden yazın yardımcı olurum

TRİUMPH sahibi olarak sadece 3 parcaya 91bın tl para ödedim ve 1,5 ay surdu gelmesi sigorda size 300 bın tl ödüyor ise ben olsa öotoruda satar üzerine 300 bın koya 2022-2023 model 400-450 bın bandına hatasız motor alırdım ugrasmadan kafam rahat ederdi ilerde satarken fiyatta kırılmazdı
25 modellerde ekstradan qs, hız sabitleyici ve spor modu gibi şeyler var. Ayrıca ben motorumun rödajına aşırı dikkat etmiştim. Sonrasında da iyi baktım. Daha sıfır gibi ve daha fazla özelliği olan motorun tamirine 180k vermemek için daha fazla para harcayıp daha düşük ve geçmişi belli olmayan motora bulaşmak mantıklı gelmiyor. Belirttiğim gibi ben al satçı değilim, uzun dönemli kullanıcıyım.

Şu süreçte tekrar motosiklet kullanmamaya karar verirsem satabilirim ancak.

yenı modelse haklısınız eskı modellerle pekcok parcası aynı isterseniz özelden ulaşın arkadaşım polanyadan malzeme getırıyor yardımcı olalım

ozaman kesınlıkle yaptırın hocam ben olsam yaptırırdım baskasının yuksek km motorunu alacagıma bır ıkı parca grenajı boyalı olsun bıldıgım motor olsun

Son düzenleme:
Motosikleti
Bu motoru toplaması ne kadar zaman alır?
Parcalar olsa 1 gunde toplarim dedi usta. Hasarlar oldukca yuzeysel. Son fotografini cekmedim ama disaridan bakilinca cidden bir seyi yok gibi. Motor da bir yere vurmadigindan icim sasi yamuldu mu vs. konularinda rahat.

Motoru da dun servisten aldim fakat sigorta durumu hala sonuclanmadi. Degisecek parca listesinde ABS ile alakali seyler vardi. Fakat yagmur, kedi sidigi ve kullanilmamasi sebebi ile olusan yuzey paslarini goz ardi edersek hata kodlari sifirlaninca bir daha ayni hatalari vermedi. Saniyorum ki servisin motora mudahele etmesi yasak oldugundan ABS hatasini gorunce mecburiyetten on fren diski ve ABS ile alakali seyler listeye eklenmis. Motoru da inceleyince on kafa ve sol grenaj disinda bir hasar da zaten gozukmuyor. ABS merkezi de sag fren diskinde ve motor sola dusup suruklenmisti. Tahminimce on tekerlek kaza boyunca havadaydi. Bunlar dusunulunce durum daha ic acici. Diskleri de balata spreyi ile temizledim. Biraz surunce de buyuk oranda paslarin azalacagini umuyorum.

Motoru bu sekilde parca bekleyene kadar kullanmayi dusunuyorum (en azindan ise getirip goturur). Sigorta ile de agir hasar kayitli olmayacak sekilde arabulucu ile anlasacagiz gibi duruyor. Degismeden de kullanabilecegim cizikli parcalari listemden cikarinca ucuza durumu cozecegim gibi. Tabi bu motoru bu hali ile satmam cok zor olacak ama satmayi da dusunmedigimden bu sekilde surmek en mantiklisi olarak gozukuyor. En buyuk iki eksigi ise on cam (demirleri hep bukuk/kirik) ve sol on sinyal. 80'le giderken suruklenen bir motora gore hayli saglam 😄. Tekrar ekipman dizmem gerektiginden motoru da daha suremedim, oncelik ekipman dizmekte.

Motosikleti
İki Teker Havada
Parcalar olsa 1 gunde toplarim dedi usta. Hasarlar oldukca yuzeysel. Son fotografini cekmedim ama disaridan bakilinca cidden bir seyi yok gibi. Motor da bir yere vurmadigindan icim sasi yamuldu mu vs. konularinda rahat.

Motoru da dun servisten aldim fakat sigorta durumu hala sonuclanmadi. Degisecek parca listesinde ABS ile alakali seyler vardi. Fakat yagmur, kedi sidigi ve kullanilmamasi sebebi ile olusan yuzey paslarini goz ardi edersek hata kodlari sifirlaninca bir daha ayni hatalari vermedi. Saniyorum ki servisin motora mudahele etmesi yasak oldugundan ABS hatasini gorunce mecburiyetten on fren diski ve ABS ile alakali seyler listeye eklenmis. Motoru da inceleyince on kafa ve sol grenaj disinda bir hasar da zaten gozukmuyor. ABS merkezi de sag fren diskinde ve motor sola dusup suruklenmisti. Tahminimce on tekerlek kaza boyunca havadaydi. Bunlar dusunulunce durum daha ic acici. Diskleri de balata spreyi ile temizledim. Biraz surunce de buyuk oranda paslarin azalacagini umuyorum.

Motoru bu sekilde parca bekleyene kadar kullanmayi dusunuyorum (en azindan ise getirip goturur). Sigorta ile de agir hasar kayitli olmayacak sekilde arabulucu ile anlasacagiz gibi duruyor. Degismeden de kullanabilecegim cizikli parcalari listemden cikarinca ucuza durumu cozecegim gibi. Tabi bu motoru bu hali ile satmam cok zor olacak ama satmayi da dusunmedigimden bu sekilde surmek en mantiklisi olarak gozukuyor. En buyuk iki eksigi ise on cam (demirleri hep bukuk/kirik) ve sol on sinyal. 80'le giderken suruklenen bir motora gore hayli saglam 😄. Tekrar ekipman dizmem gerektiginden motoru da daha suremedim, oncelik ekipman dizmekte.
Baya sizin süreç sancılı
Tiger 900 gibi motor alıp full koruma demirli motor olsaydı kaza anında daha az hasar alırdı

Motosikleti
Baya sizin süreç sancılı
Tiger 900 gibi motor alıp full koruma demirli motor olsaydı kaza anında daha az hasar alırdı
Pek sanmiyorum.

Kesin bir sey soylemek zor ama hasarli yerleri inceleyince su kaniya vardim: Ayagim motorun altinda kaldigindan motorun bir kismini -ozellikle arka tarafini- ben kaldirdim. Durum boyle olunca arka taraf biraz yuksek kaldi ve on tarafa agirlik bindi. Camim cok uzun oldugundan (deflektorle ~70 cm) yere takilip cami tutan demirleri buktu. Cam kirilip dagilana kadar o pahali grenaj/demirler coktan hasar almis olmali.

Motorun lastiginde, jantinda, fren disklerinde ve suspansiyonunda hasar yok. Yukari dogru ciktigimizda grenajlar catlamis durumda. Bu hasarlardan yukaridaki dusunceme ulastim.

Koruma demiri olsa bazi grenajlar kurtulur muydu? Belki. Ancak grenaj kirilarak enerjiyi de sonumledi. O enerjiyi sasiye aktarmayi da pek ummazdim. Adventure motorlarda arazide dusuk hizlarda motor yatirma belki normal karsilandigindan koruma demirleri is goruyor olabilir. Fakat spor tur motorunun yana yatmasi demek, motora kesin hasar gelmesi demek. Cunku normal kullanimlarda saga sola yatiralacak pozisyonlarda bu tarz motorlari bulmuyorsunuz.

Orijinal aksesuar olarak kaydirici bir parca var sadece. O da ayagim motora takildigindan ise yaramazdi yuksek ihtimal.

b2qhtai.jpg

l2qx77m.jpg

Demin de benzin almaya gittim, hicbir seyi yok motorun.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Çok geçmiş olsun umarım sağlığınız yerindedir, kazanın büyüğü küçüğü olmadığına inanırım. Kendi çapımda ufak bir arama yaptım nacizane buradan da fikir beyan edeyim. Muhtelen siz çoktan bu süreçleri görüp karar vermişsinizdir bile ki okuduklarım bunu gösterdi.

Sizin yerinizde olsaydım ne kadar Bu işlerden soğumuş olacak olsam da motosikleti yaptırır, planladığımdan daha uzun süre kullanırdım. Ufak bi masraf kalemine baktım, 377K liralık birşey değil bu hasarlar. Allah Korlas'ın eline düşürmesin açıkçası.

Ebay sitesinde ufak bi parça fiyatları ve stok araması. Ana kalemlerde tutarlı olacak hasar alan parçalar bunlar diyelim. Sonuç aşağıda.

ta2qqs5.png

Bir de Triumph kendi sitesindeki bir parça kısmı mevcut. Oradan da sipariş verilmesi durumunda, bir takım parçaların hem şematik hem de parça kodu halinde bulunması mümkün olacaktır. İlerleyen süreçte maliyet ne kadar çıkar bilmiyorum ama yüzde yüz bile olsa 377.000 TL etmeyecektir yani. Hatta imkanınız olduğunda İngiltere'ye giderek kendiniz dahi alarak çok çok daha uyguna karşılayabilirsiniz bu durumu.

mqox8uf.png

Burada mesela vergiler, bekleme masrafları gibi masraflarınız oluşur. Yurtiçinde de bazı çıkmacılardan alabilirsiniz bazı parçaları, plastikler mesela tamir edilebiliyor rahatlıkla ve göz aykırı durumlar oluşmuyor. Bazı 3D Printer'ciler parça taratıp baskı alabiliyor, alıp taratıp iade edilebilir mesela bilemiyorum, 377K TL teklif eden bir ticari yapıya pek "etik duruş" sergilemezdim açıkçası.

Şaside, furş altında, maşa çatalında, salıncak burç ve yataklarında, göbek bağlantı millerinde, blok kulakları ve bağlantı saplamalarında problem yoksa mutlaka yaptırın. Bunun için bir ekspertize sokmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sigorta eksperi, cepten çıkacak paraya karar verecek kişi o yüzden bazı şeyleri "görmeyebilir"...

Motosikleti
Çok geçmiş olsun umarım sağlığınız yerindedir, kazanın büyüğü küçüğü olmadığına inanırım. Kendi çapımda ufak bir arama yaptım nacizane buradan da fikir beyan edeyim. Muhtelen siz çoktan bu süreçleri görüp karar vermişsinizdir bile ki okuduklarım bunu gösterdi.

Sizin yerinizde olsaydım ne kadar Bu işlerden soğumuş olacak olsam da motosikleti yaptırır, planladığımdan daha uzun süre kullanırdım. Ufak bi masraf kalemine baktım, 377K liralık birşey değil bu hasarlar. Allah Korlas'ın eline düşürmesin açıkçası.

Ebay sitesinde ufak bi parça fiyatları ve stok araması. Ana kalemlerde tutarlı olacak hasar alan parçalar bunlar diyelim. Sonuç aşağıda.

ta2qqs5.png

Bir de Triumph kendi sitesindeki bir parça kısmı mevcut. Oradan da sipariş verilmesi durumunda, bir takım parçaların hem şematik hem de parça kodu halinde bulunması mümkün olacaktır. İlerleyen süreçte maliyet ne kadar çıkar bilmiyorum ama yüzde yüz bile olsa 377.000 TL etmeyecektir yani. Hatta imkanınız olduğunda İngiltere'ye giderek kendiniz dahi alarak çok çok daha uyguna karşılayabilirsiniz bu durumu.

mqox8uf.png

Burada mesela vergiler, bekleme masrafları gibi masraflarınız oluşur. Yurtiçinde de bazı çıkmacılardan alabilirsiniz bazı parçaları, plastikler mesela tamir edilebiliyor rahatlıkla ve göz aykırı durumlar oluşmuyor. Bazı 3D Printer'ciler parça taratıp baskı alabiliyor, alıp taratıp iade edilebilir mesela bilemiyorum, 377K TL teklif eden bir ticari yapıya pek "etik duruş" sergilemezdim açıkçası.

Şaside, furş altında, maşa çatalında, salıncak burç ve yataklarında, göbek bağlantı millerinde, blok kulakları ve bağlantı saplamalarında problem yoksa mutlaka yaptırın. Bunun için bir ekspertize sokmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sigorta eksperi, cepten çıkacak paraya karar verecek kişi o yüzden bazı şeyleri "görmeyebilir"...
Tesekkurler, ben iyiyim. Motor da daha bir tamir isi olmamasina ragmen surulmeye musait oldugundan kullanmaya karar verdim. Yavas yavas gelen parcalari takacagim.

Korlas'ta tamir ettirmiyorum, baska bir yetkili servisteyim. Onceki konularda biraz fiyat karsilastirmasi yapmistik. Servisime durumu sordugumda parcalar Turkiye'ye girdiginde gumruk vergisi ve OTV gibi kalemlerin de eklendigini soyledi. Kendimin gidip getirmesi de diger masraflar yuzunden pahaliya patlar cunku vizem bile yok.

Yukarida yazmistim yine: ABS hatasi ekranda ciktigindan ABS ile alakali (disk dahil) seyler masraf olarak yazilmis. Ancak ne diskte ne de ABS merkezinde cizik dahi yok. Degisecek cogu sey plastik aksam ve cami tutan demirle alakali seyler. Bunlari dusunce masrafim da ciddi dusecek.

Triumph plastik parcalarda cok buyuk geciriyor, ona yapacak bir sey yok. Mesela farin ustundeki buyuk grenaj 325 Euro (yurt disi 150 Euro'ya kadar bulunabiliyor). Bildiginiz plastik yahu. Bir de icerideki kucuk parcalar da degisecek. Onlar da 10'ardan 100'den son toplama ekleniyor. Say say bitmezler. O yuzden sizin yaptiginiz gibi bir alisverisle durum kurtarilamiyor maalesef cunku onlari tutacak kisimlar da yok.

Bazi parcalari da cizik olarak kullanmayi dusunuyorum. Masrafim 377k olmayacak kisaca.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. Görünürde büyük bir hasar göremiyorum, plastik kaynak ile çoğu şeyi tamir ettirebilirsiniz bence.

Şase motor aksamı hariç servise gittiğiniz sürece öpecek rakamlar çıkarıp sinirinizi hoplatacaklardır. Yukarıda bir arkadaş daha bahsetmiş plastik parçaları tarayıp üreten yerler var. Sağ granajlar sağlam ise söküp taratıp perspektif ile sol tarafa uyumlu şekilde yapabilirler. Bu bağlamda servisler yerine bu tür işleri yapacak insanları araştırsanız iyi olur gibi.

Motosikleti
İki Teker Havada

ta2qqs5.png

mqox8uf.png

Üşenmemiş baya uğraşmışsın
Eline sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar