Selamlar Flame...ben hem sanayi ustalığı, hemde mühendislik anlamında bu işi iyi bilen birisiyim...sen her ne kadar bizlere ısrarla mühendist dediysen de cahilliğine veriyorum...el yapımı egsozlara lafım yok gerçekten kötüdür ve motorun tüm subap ayarlarını bozarlar(doğru salyangozlama yapılmaz ise(sanayici dili ile)...Motorsikletlerinizde elde ettiğimiz o ses düzensiz bir sıkıştırma sayesinde elde edilir bunu da unutmayalım, yani o çıkan sesler doğru iletim ile çıkmıyor... Bir zamanlar, yaklaşık 17 sene önce senin gibi çok ateşliyken Kawasaki'nin yapmış olduğu bir oturuma katılmıştım...kendimi de çok iyi biliyor sanıyordum, o zamanlar yeni mühendislik fakültesi öğrencisiydim vs...ve kalkıp adama sordum peki dedim çok kadar pahallı egsozlar var nedir bunların olayı..? Adamcağız sağolsun çok nazik bir dil ile açıkladı ; Öncelikle biz bu üç parça ile 7,5 hp kazandırabiliyoruz eğer sen bir egsoz ile bizim motorlarımıza gerçekten yüksek bir standart modifikasyon uygulayabileceğine inanıyorsan lütfen bizimle çalış, müteşekkir oluruz dedi. Bu arada çizdiği parçalar dereceli egzantrik milini oluşturuyordu...Bir de şunu ilave etti eğer lisansınız var ise çok yüksek fiyatlara(13 sene önce yaklaşık 4500-5000 dollar demişti) motogp vb. yarışlarda kullanılan egsozları satın alıp kullanırsan 1,5-2 hp arası alabilirsin demişti..
Senin bahsettiğin markanın egsozları ile bunları alamayız...buji değiştirebilirsin ateşlemeyi düzenlersin ki motorsikletin her zaman bu kondüsyonda olmalıdır... Ekstra bişey yapmış olmazsın varolan motorsikletinin kabiliyetini korumuş olursun...Hava filitresi ile çok cüzi bir kazanç sağlayabilirsin ama bu 2 hp'yi geçmez ve bununla beraber bazı riskleri de alırsın...standarttan daha fazla hava alacağı için süzme daha az oranda olacaktır ve silindire girebilecek yabancı madde riskini arttırmış olacaksın tabii bununla beraber silindirinde aşınma, deformasyon,yıpranma dolayısıyla daha fazla yağ yakma ve kompresyon düşmesine, üfürmeye sebebiyet verebilirsin...
Bunları söylerken avcom markasına itafen söylemiyorum fakat sende bunları bunları yapabildim diyemezsin çünki yapamazsın...yok öyle bir dünya...Kimseyi de bu sebep ile akrep yada muzzy sevdalısı yapmayın...evet var bu işi çok iyi yapan firmalar fakat onlar sen ben gibi hobi amaçlı motorsiklet kullanıcılarına yönelik ürünler üretmiyor...
Uzun zamandır girmediğim şu forumda bana da konu yazdırdın...Helal olsun, insanlara doğru bilgiler iletin...Bu yazdıkların doğru değil gidip 10.000 tl verip boğazdan egsoz almakmış falan bunların 1'i de bir 1, 1000'i de bir...Kötü değildir kalitelidir ama içeride işler değişmez...Akrepomvic yada diğer şirketler çok mühendislik işi ile bu günlere gelmediler...Bugün beğenmediğin Tigerdan, Avcom'dan farkları yoktu...98 zx6 için seneler önce hayallerini kurup aldığım yoshimura egsozumun bir satır önce bahsettiğim, beğenilmeyen firmalardan farkı yoktu...
Bunları kulaklarına iyi küpe et, gerçekten ihtiyacın olur hatırlarsın...
Selametle