performans egzost yakıt tüketimini etkiler mi?

arkadaşlar selamlar

1400 km deki 2011 cbf 150 imde performans egzost tabir edilen egzostlardan var.
egzost motora 0 km iken takıldı.
motor km de 0,16 - 0,17 tl civarı yakıyor.
acaba yakıt tüketiminin fazla olmasının sebebi üzerindeki performans egzosttan olabilir mi? yoksa benim sürüş stilimi gözden geçirmem mi gerekir.

şimdiden herkese sonsuz teşekkürler

motor km de 0,16 - 0,17 tl civarı yakıyor.

acaba yakıt tüketiminin fazla olmasının sebebi üzerindeki performans egzosttan olabilir mi? yoksa benim sürüş stilimi gözden geçirmem mi gerekir.

şimdiden herkese sonsuz teşekkürler

performans egzostu olmayan sıradan bir cbf 150 ne yakıyor merak ettim.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Performans egzoz derken?
Ne var egzoz olarak?

Performans egzoz derken?
Ne var egzoz olarak?

abi cok zor sorular soruyosunuz ya bilmiom ki, motorun siparişini verirken anese coskun abi soruyodu onu motor koruma demiri ister misin, tak baba, aa bak far koruma da var, aman mutlaka olsun, depo kılıfı? şart, xenon ister misin? illaki lazım, touring cam cok iyi durur? koy onu da koy abi. peki performans egzost, aman hatrı kalmasın hesabı ne varsa taktırdık motora, baya iyi duruyor ama bilmem ne menem bişidir :queen:

Markası adı sanı yok mu şu egzozun?
En azından bir resim koysaydınız.

Adı sanı bilinen hatrı sayılır bir markanın özel olarak o modele yönelik üretilmiş eksozu dışında herhangi bir eksoz kullanmamakta fayda var. BAzı el yapımı markalar kompresyon , debi , basınç gibi bazı hesaplamaları yaptıklarını söyleselerde bana pek inandırıcı gelmiyor. Yada güven vermiyor. Yakıtı ne şekilde ne kadar etkileyecegi gücü ve torku nasıl değiştireceği pek belli olmuyor sonra.

illa ki yakıtı - yönde etkileyecektir egsoz el yapımı duruyor sırf ses olması amaçla takılmış bişey motorun performansını + yönde etkileyeceğinide düşünmüyorum zaten 150ccde egsoz ne kadar fark hissettirir ki!memnunsan çıkartma kalsın derim zaten yakıtı etkilese etkilse ne kadar etkileyecek ki

performans egzosu die die bişi yok arkadaşlar hala herkez aynı şeyleri soruyor ve cevap bekliyor. ayrıca performans egzosla bitmiyor (piston ,krank ,segman ,emme ve egzoz manifoltu ,buji, egzoz manyeto ,katalizör iptali , bobin , beyin proglama (chip tuning) ve daha bir sürü şey ki bunların hepsini yaptığınızda 15 bg lik bi motorda en fazla alabileceğiniz güç 2 bg dir hadi 3 olsun. performans egzoz ları dedikleri şey hani bi ton dyno testlerinde adam 200 gb lik motorunda 3-5 bg güç daha el ediyoya hıh işte bu noktada bir çok kullanıcı yanılıyor nedeni uero 2-3 dedikleri standartlardan doalyı orjinal gabrika çıkışlı egzoslarda perdeler den tutun susturucuya içindeki elyaja kadar bir ton ince ayrıntı düşünülüp karbonmonoksit gaz çıkışını en aza düşürmeye çalışıyor bir çoğu fabrika bunu egzozla uğraşmaktansa katalizör denen parçayı kullanıyor ve haliyle motor güçten azda olsa bir kayıp veriyor.olay bundan ibaret. özellikle bi egzoz a 1000 euro verenler... kimse kendini kandırmasın.

(egzoz ve bazı yazım hatalarını dikkate alamayınız !)

performans egzosu die die bişi yok arkadaşlar hala herkez aynı şeyleri soruyor ve cevap bekliyor. ayrıca performans egzosla bitmiyor (piston ,krank ,segman ,emme ve egzoz manifoltu ,buji, egzoz manyeto ,katalizör iptali , bobin , beyin proglama (chip tuning) ve daha bir sürü şey ki bunların hepsini yaptığınızda 15 bg lik bi motorda en fazla alabileceğiniz güç 2 bg dir hadi 3 olsun. performans egzoz ları dedikleri şey hani bi ton dyno testlerinde adam 200 gb lik motorunda 3-5 bg güç daha el ediyoya hıh işte bu noktada bir çok kullanıcı yanılıyor nedeni uero 2-3 dedikleri standartlardan doalyı orjinal gabrika çıkışlı egzoslarda perdeler den tutun susturucuya içindeki elyaja kadar bir ton ince ayrıntı düşünülüp karbonmonoksit gaz çıkışını en aza düşürmeye çalışıyor bir çoğu fabrika bunu egzozla uğraşmaktansa katalizör denen parçayı kullanıyor ve haliyle motor güçten azda olsa bir kayıp veriyor.olay bundan ibaret. özellikle bi egzoz a 1000 euro verenler... kimse kendini kandırmasın.

(egzoz ve bazı yazım hatalarını dikkate alamayınız !)

Egzozdan çıkan sesin performansı o yoksa motosikletin performansı değil :) Ayrıca ben sessiz seviyorum. Benimde cbf150 var kaskı takınca motorun sesini bile zor duyuyorum. Gerek de yok zaten.

benim külüstürü gençten aldım üstünde king die bir egsoz vardı orjinalini de verdi:))) aldığım hafta orjinaline döndüm...ging ide 50 tl den sahibindende sattım . hiç pişman değilim. gs 500 ün performans egsozu vace hines mesela diğerlerinin hiçbiir performan vermiyor kaybettiriyor..motor için özel egsoz değilse takmanın faydası yok ne yazıkkki...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar