"Performans düşüşü" BMW

bmw motosikletlerinin özelliklerinde belirtilen bu ifade ne demek oluyor:silent: nasıl oluyor neden oluyor:silent:

http://www.bmw-motosiklet.com/2986.aspx

teşekkürler​

ayrıca bmw'yi motosikletleri hakkında diğer tüm markalardan daha fazla bilgi verdiği için tebrik ediyorum:rendeer:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
motorun beygir gücü ve torkunu belirten yerdeki performans düşüşü ifadelerini soruyor kardeşimiz.Burada en fazla ve normal seyir devirindeki güçleri yazmışlar.İngilizce'sine bakınca da "azaltılmış çıkış"ifadesi kullanılıyor.Neden bu bilgiyi vermek ihtiyacı duyulmuş.Ya bu motorun iki versiyonu var ya da bu devirde bile bu kadar güç üretir demek istiyor.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
BMW Turkiye yanlis çeviri yapmis.
Oradaki tam ifade,
"5000 devir de 34 beygire dusurmek mumkun "
olmasi gerekiyor.

Turkiye'de ehliyet sistemi henuz Allah korusun sistemine gore isledigi için baglanti kuramamaniz normal.
Avrupa'nin bir çok ulkesinde 34 beygire kadar motosikletler, yetersiz ehliyet ile kullanilabiliyor.

BMW bu durumu isaret ediyor.

Turkiye'de ehliyet sistemi henuz Allah korusun sistemine gore isledigi için baglanti kuramamaniz normal.
Avrupa'nin bir çok ulkesinde 34 beygire kadar motosikletler, yetersiz ehliyet ile kullanilabiliyor.

BMW bu durumu isaret ediyor.

Türkiye'de tek sistem olduğuna göre fazladan yazılmış o zaman, yada direk siteyi türkçeye çevirmişler. Yani şimdi yetersiz ehliyeti olan 5000 devri geçemeyecek mi:silent: anlamadım

Eski 650 Gs serilerinde de performans düşürücü setler vardı. Bazı ülkelerde geçerli olan ehliyet sistemine göre direk olarak yüksek beygirli motosikletleri kullanmanıza izin vermedikleri için kullanıcılar ehliyeti yükseltince yeni motor alma derdinden kurtuluyorlar.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Türkiye'de tek sistem olduğuna göre fazladan yazılmış o zaman, yada direk siteyi türkçeye çevirmişler. Yani şimdi yetersiz ehliyeti olan 5000 devri geçemeyecek mi:silent: anlamadım

Tam olarak oyle degil.
Kaiser yazmis.
Surekli tavsiye ettigimiz ve Turkiye'de bir an once uygulamanmaya baslamasini diledigimiz, kademeli ehliyet sistemi ile ilgili bir konu.
Tabii baslangiç için de dusunulebilir.

Ornegin burada olan sistem için bir ornek vereyim.
B ehliyetinizle 25kw ye kadar olan motosikletleri kullanabiliyorsunuz.
Aslinda bir çok motosiklet dusuk guç ve devire ayarlanabiliyor.
Motosiklet ehliyetini yeni almis adam da 2 yil bu guce kadar olan motosikletleri kullanabiliyor.
Oyle ehliyeti cebine koyup, yarin Hayabusa almana izin vermiyorlar.
Alirsan da gucunu kanunen izin verilen seviyeye indirip, oyle kullaniyorsun.
Aslinda bu konuyu daha detayli olarak, Devlete dusen gorevler basliginda tartismistik.
Orada sistem hakkinda daha detayli bir anlatimim mevcut.

Tam olarak oyle degil.
Kaiser yazmis.
Surekli tavsiye ettigimiz ve Turkiye'de bir an once uygulamanmaya baslamasini diledigimiz, kademeli ehliyet sistemi ile ilgili bir konu.
Tabii baslangiç için de dusunulebilir.

Ornegin burada olan sistem için bir ornek vereyim.
B ehliyetinizle 25kw ye kadar olan motosikletleri kullanabiliyorsunuz.
Aslinda bir çok motosiklet dusuk guç ve devire ayarlanabiliyor.
Motosiklet ehliyetini yeni almis adam da 2 yil bu guce kadar olan motosikletleri kullanabiliyor.
Oyle ehliyeti cebine koyup, yarin Hayabusa almana izin vermiyorlar.
Alirsan da gucunu kanunen izin verilen seviyeye indirip, oyle kullaniyorsun.
Aslinda bu konuyu daha detayli olarak, Devlete dusen gorevler basliginda tartismistik.
Orada sistem hakkinda daha detayli bir anlatimim mevcut.

evet otomobillerde de buna benzer uygulama söz konusu avrupa için.
mesela eskiden 100kw sınırlaması vardı vergi dilimi için.

96 mondeo. 96 vectra , 96 primera hep 136 hp yani 100 Kw idi. avrupada motor hacmi yerine hp üzerinden vergi alınıyordu. yunanistan Türkiye ve sanırım hollandada motor hacmi ne göre vergi alınıyordu. mercedes bu ülkeler için e 200 kompresörü çıkartmıştı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu olay Almanyada var arkadaslar...
A1=34 beygire kadar
A= Sinirsiz
Burada 18 yasinda A1 motor ehliyeti alan kisi 34 beygire kadar kullanabilr..
iki sene tecrübeden sonra otamatikman A ya gecer.
Yada 25 yasindan büyükseniz direk A ehliyetini yapabilirsiniz..
Benim motorun aynisi 34 beygiride var. 600 cc ama sadece 34 beygir..
Motorun hp ya mekanik ya elektronik olarak düsürülüyor..
Olay bu..

Bu kanun sunun icin..
istatistiklere göre trafikta en cok kaza yapan yas gurubu 18-25 yas arasi.

ilginç, yani bmw'nin türkiye'ye gelen modellerindede güç kesicisi var mı demek oluyor, yoksa performan düşüşü ibaresi niye yazılsın:silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilginç, yani bmw'nin türkiye'ye gelen modellerindede güç kesicisi var mı demek oluyor, yoksa performan düşüşü ibaresi niye yazılsın:silent:

Hayir denmiyor.. Istenirse güc düsürebilir anlamina geliyor...
Ama sizin icin gecerli degil yani kafana takma.
Almanya icin gecerli.. Baska ülkeleri bilemiycem..
Beyinsiz adamlar türkiyede bunu neden yazmislar anlamadim..
Yani sizler icin hic bir anlami yok. :cat:

:) çevirmenlere almanyadaki siteyi gösterip, bunu türkçe yapın demişlerdir.

teşekkürler bilgiler için

Türkiye'de bu kanun olsa hemen her konuda olduğu gibi burda da denetim boşluğu olur ve ufacık çocuklar ilk gördükleri ustada bu setleri motordan çıkartır, gazlayıp giderler malesef

yurdum insanı bi açığını yakalar, burada 17 yaşına giren herkes triumph rocket III kullanabiliyor, ne güzel. diğer ülkelerdeki uygulamayı öğrenince o kadarda güzel değil. hele ehliyetin nasıl alındığı konusu ayrı bi konu, ben gerçekten bakkaldan alı gibi aldım :) gülsem mi :salut: ağlasam mı

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Türkiye'de bu kanun olsa hemen her konuda olduğu gibi burda da denetim boşluğu olur ve ufacık çocuklar ilk gördükleri ustada bu setleri motordan çıkartır, gazlayıp giderler malesef

yurdum insanı bi açığını yakalar, burada 17 yaşına giren herkes triumph rocket III kullanabiliyor, ne güzel. diğer ülkelerdeki uygulamayı öğrenince o kadarda güzel değil. hele ehliyetin nasıl alındığı konusu ayrı bi konu, ben gerçekten bakkaldan alı gibi aldım :) gülsem mi :salut: ağlasam mı

Bu sistemin Turkiye'de uygulanabilmesi için, burada bulunan sartlarin da olusturulmasi gerekir.
Ancak o zaman sistem isler.

Simdi bu tur ihlallerde siz para cezasi keser yollarsaniz, basa çikamazsiniz.
Ama sicil tutar, ornegin ileride uzun sure ehliyetsiz kalmak,hatta ehliyeti yeniden almak zorunda kalmak gibi cezalar uygularsaniz, isler degisir.

Buna bir de sigorta sistemini ekleyin.
Bakin bakalim kimse, oyle uçkagitçilik yapabiliyormu?

Yani Turkiye'deki insanlar uçkagitçida, avrupada yokmu boyle insanlar?
Var tabii.
Ama devletle basini belaya sokmak akilli isi degil.
Tabi önce devlet devlet olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar