PCX yan ayaklık müşürü iptal etme

Herkese merhaba. Motoru genelde yan ayakta bırakıyorum. Sabahları çalıştırdıktan sonra biraz ısınmasını bekliyorum. Her defasında orta ayaklığa almak istemiyorum. İnternette de bir bilgi bulamadım. Pcx i yan ayaklıkta nasıl çalıştırabilirim. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Konu başlığı ne yapmamanız gerektiğini güzelce anlatmış zaten :

PCX yan ayaklık müşürü iptal etme. :)

Bu işlemi yaptırınca sizi bir anlık angaryadan kurtaracağını düşünüyorsunuz ama bu işlemi yaptırırsanız 3 vakte kadar o yan ayağı kapatmadan yola çıkacağınızı ve motor hareket halindeyken o yan ayak bir yere çarpınca o motorun sizi doru bir at gibi üstünden atacağının neredeyse garanti olacağını da hiç ama hiç unutmayın.

Siz motoru çalıştırdıktan sonra kaskınızı ve eldivenlerinizi takıp öyle hareket etseniz zaten 20-30 saniye geçecektir.

İlk birkaç yüz metreyi de çok gaz vermeden giderseniz zaten motorun ısınma derdi ortadan kalkacaktır.

Kolay gelsin.

Motosikleti
Ns200 15"
Yan ayaklık müşürü sanırsam ayaklığa bağlı, bunun iptali için bir uğraş gerektirmez.

Yan ayaklık müşürü sandığım tipteyse ayaklığın üstünde ve ortasında bir adet civata ile sabitlemiştir, civatayı söküp müşürün arka kısmında döner kısımdan ayaklığın kapalı olduğu konuma çevirip motosikletin altına cırtlayarak müşürü kandırmış olursunuz ve yan ayaklık açıkken çalışır. Kendi skuterimde aynı şekil iptal ettim.

Güvenlik kısmı aynen denildiği gibi fakat şimdiye kadar unutma gibi bir durumum olmadı şükürler olsun, nasıl yapılcağını anlattım gerisi size kalmış. :)

Motosikleti
Voge 250RR
Valla hiç tavsiye etmem :D Bende Drift L var, normalda yan ayaklık açıkken motor çalışmıyor, bi ara müşürü çıkmıştı sizin gibi düşündüm orta ayağa çekmiyim dedim. Daha iyi oluyo falan diye düşündüm fakat bikaç defa ayaklığı açık unutunca ilk işim servise uğramak oldu :)

Motosikleti
Triumph Trident 660
Benim iptal etme sebebim yıkandığı zaman çalışmıyordu ve yağmurda dörtlü yakma sorunları oluyordu.
Yan ayaklık açık olunca unuttuğum oluyor hafif dönerken o sürtme sesi güzel altına sıçıttırıyor

Cevaplar için teşekkür ederim. Unutmam diye düşünüyorum. Yine de iptal etmek istiyorum. Ayaklığın hemen orda tırnaklı bir kablo var. Onu söktüm bu sefer motor hiç çalışmadı :):)
Sonra tekrar taktım. Ama bulamadum tam olarak nasıl yapacağımı

Motosikleti
Ns200 15"
Cevaplar için teşekkür ederim. Unutmam diye düşünüyorum. Yine de iptal etmek istiyorum. Ayaklığın hemen orda tırnaklı bir kablo var. Onu söktüm bu sefer motor hiç çalışmadı :):)
Sonra tekrar taktım. Ama bulamadum tam olarak nasıl yapacağımı
Anlattığımı yapın olur. :)

Naçizane ben de müşürün iptal edilmemesini tavsiye edeceğim. Kullanımda dediğiniz zorlukları ben de yaşıyorum. Motora binip yan ayağı kaldırıp kendim tutarken ısınmasını bekliyorum. Yan ayağı açık unutmakla ilgili (Kuba twister 50 de müşür yoktu) 2 kez yere sürtüp tehlikeyi farkettikten sonra (Allah tan düşmedim) bunun güvenlik için önemli olduğuna kanaat ettim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Hero dash kullanıyorum ve bunda sensör yok diye çok rahatsızım. Keşke olsaydı. Sırf unutmamak için her yerde orta ayağa alıyorum. Yan ayağı hiç kullanmıyorum

Ben bir keresinde yan ayaklıktan sebep yere yapışıyordum tavsiye etmem , yokuşta yan ayağı açtım sonra çalıştırmadan yokuş aşağı ilerlemeye başladım , sola doğru hafif yattığımda küüüt diye bir sesle motor sarsıldı , şase ķırıldı sandım yeminle 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar