PCX titreme?

Merhaba, Motorum daha 200km'de. Aldığımdan beri düşük hızlara düşünce 15km-20km titreme yapıyor fakat bu bir sorun mu yoksa motorlarda normal mi bilmiyorum :D örnek veriyorum 40 km'den 15-20 arasına düştüm titreme yapıyor daha sonrasında iyice yavaşlayınca titreme gidiyor. Genelde yokuş aşağı oluyor belkide arka freni sıkarak indiğim içindir. Ayrıca yokuş aşağında az gaz verince gitmiyor motor, yokuş aşağında daha fazla mı gaz vermek gerekir? sanırım öyle ama emin olayım :D Tecrübem olmadığı için rödajını çok iyi yapamadığımı düşünüyorum, önerileriniz var mı? Ayrıca işe gidip gelmek için kullanıyorum, motorum - ehliyetim var git gel 3 saat yapmak istemiyorum otobüsle o yüzden rödajdayken motorumla gidiyorum. Kendimi level 1 noob gibi görüyorum sorular fena :) eğitim almak şart sanırım.

Hocam rodajını zaten daha bitirmemişsiniz, karar vermek için erken.

İkincisi öncelikle cvt şanzımanın calışma prensibine bi göz atın youtubeda. Nissan juke alıp bağırıyo ama gitmiyo diye şikayet edenlere dönmüş sizin iş. Pcxte titreşim yoktur, hadi çok azdır diyeyim. Ha illa titretmek isterseniz cvt şanzımanı titretirsiniz uğraşırsanız.

Yokuşa aşağı arka freni sıkmayın, öyle bişey yok, abs de yok zaten arkada, lastiği kitlemeniz an meselesi ve şanzımanı kavrayıp kavramama konusunda kararsız bırakıyosunuz. Ayrıca kavramayı hiç kaybetmeyin yokuş aşağı inerken hep kavramada olsun motor, ön freni kullanın.

Geri kalan yazdıklarınıza diyecek hiçbişey bulamadım. Tamam trafik veya motorlu araç tecrübeniz hiç yoktur olabilir ama biraz tecrübe kazanın, sonra çözemediğiniz konular olursa sorun cevaplayalım. Gaza basınca motor niye gidiyo, debriyaja basınca motor niye duruyo falan böyle sorular olmaz gözünüzü seveyim ya.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
sorunun ne bilmiyorum, kalkışlarda daha güçlü olsun istiyorsan sana güzel bir bilgi vereceğim... fakat bu sürüş konforunu biraz kötü yapacak ve yakıt sarfiyatını arttıracak..

bak şu videoda cvt şanzımanı gösteriyor animasyon olarak... sen öndeki parçanın içerisindeki silindirleri yani bagaları daha hafifleri ile değiştirirsen motorun normalden daha yüksek devirlerde kavramayı büyültür yani normale göre daha yüksek devirlerde vites yükseltir ve motorun kuvvetli olur, ama unutma bu motorun ömrünü de azaltır.

kısa ömürlü ama daha güçlü olsun istiyorsan bu işi biraz araştır, bende 125cc çin malı bir scooter vardı ama neredeyse ön kaldırıyordu.. aslında fazla bağırması da hoşuma gidiyordu, motor sesini sevenlerdenim ben, sinek vızıltısı gibi sesi vardı zaten bağırsa ne olur ki? hoşuma gidiyordu ama.

Motosikleti
Ns200 15"
15-20 kilometre hızlarda ses yapmaması lazım, bu olay 50-10 kilometre hızlarda gerçekleşseydi varyatörün hareketli kısımlarının kontrol edilmesi sağlıklı olurdu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sorunun ne bilmiyorum, kalkışlarda daha güçlü olsun istiyorsan sana güzel bir bilgi vereceğim... fakat bu sürüş konforunu biraz kötü yapacak ve yakıt sarfiyatını arttıracak..

bak şu videoda cvt şanzımanı gösteriyor animasyon olarak... sen öndeki parçanın içerisindeki silindirleri yani bagaları daha hafifleri ile değiştirirsen motorun normalden daha yüksek devirlerde kavramayı büyültür yani normale göre daha yüksek devirlerde vites yükseltir ve motorun kuvvetli olur, ama unutma bu motorun ömrünü de azaltır.

kısa ömürlü ama daha güçlü olsun istiyorsan bu işi biraz araştır, bende 125cc çin malı bir scooter vardı ama neredeyse ön kaldırıyordu.. aslında fazla bağırması da hoşuma gidiyordu, motor sesini sevenlerdenim ben, sinek vızıltısı gibi sesi vardı zaten bağırsa ne olur ki? hoşuma gidiyordu ama.

Ağır baga denemiştim açıkçası son hızı %10 civarı artmıştı fakat şanzıman dişlilerinden ses geliyordu kısacası limitim bu değil diye bağırıyordu motosiklet. Orijinal ağırlıktaki bagalar bence en ideali.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar