PCX 125 - Motosikleti Çalıştırırken Frene Çok Sıkı Basmak Gerekiyor

Merhaba saygıdeğer arkadaşlarım. Öncelikle bu benim ilk mesajım herkese selamlar. 2023 model PCX 125 kullanıcısıyım. Motosikletim yaklaşık 5250 km civarında. Ancak bu kadar yeni bir makine olmasına rağmen, çalıştırırken arka freni çok fazla sıkmam gerekiyor yoksa çalışmıyor. Motosikleti ilk satın aldığımda arka freni hafif sıkardım, sonra ateşlemeye bastığımda direk çalışırdı. Ama özellikle bu sabah işe gelirken arka freni neredeyse sol elim acıyacak kadar sıkmam gerekti çalışması için. Yetkili servise götürdüğümde arka freni sıkıp sorun yok diyerek gönderdiler ancak ben kesinlikle bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sizce bu sorun neyden kaynaklıdır? Bir sensör falan mı arızalandı acaba? Veya aküsü mü azaldı?

Motosikleti
Forza 250
Honda’da öyle,Xmaxte manete parmağı koysam çalışacak neredeyse ama adv350de utanmasa elciğe kadar çekmem gerekiyor çalıştırmak için,sh125de aynı şekilde bitek activa ve dioda o tarz bişey yaşamadım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Manetin ittiği bir siviç var hem fren lambasına hemde marş elektrik devresine akım sağlar , eğer siviç gevşemiş yada oksitlenmişse maneti sonuna kadar çekmen gerekir , fren lambasıda hafif dokunduğunda yanmıyorsa arıza siviçte..
Benim xmax'de öyle olmuştu, arka fren manetinde bir switch var oraya kontakt sprey sıktım düzelmişti.

Değerli hocalarım fikirleriniz için her birinize teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bugün motosiklete bindiğimde arka freni kontrol ettim, frene basınca fren lambası yanıyor ancak biraz basmak gerekiyor. Tabii normali nedir bilmiyorum ama sanırım switch kaynaklı gibi geldi bana da. Pazartesi gününe tekrardan yetkili servis randevusu aldım. Switch konusunu da kendilerine belirteceğim. Umarım sorun çözülür. Tekrardan her birinize teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar