Pazarlık

Arkadaşlar 25-30 bin TL'lik "0" motor alırken ne kadar indirim yaptırılabilir ? Bayi 300-500 TL iniyor son bu olur zaten biz bu işten para kazanmıyoruz diyor ? Pazarlık yapanlar, deneyimli olanlar yazarsa daha iyi olur ? Yani liste fiyatı 30000 olan bir motor iyi bir pazarlıkla ne kadara alınabilir ?

Son düzenleme:
Bizim bayi sahiplerine sorsan hepsi aç geziyor.:)Para kazanıyorlar.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
30.000 TL bir motosiklete peşin parayı basarsan rahat 1000-1500 TL inmeleri lazım.Olmazsa aynı motoru satan bir kaç farklı bayiiye git pazarlık yap.Hangisi daha fazla indirim yapıyorsa onu tercih et.Ama genelde en çok indirimi yıl sonunda yapıyorlar ellerindeki motosikletlerin model yılı geçmesin diye...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben 22200 tllik motoru 22000 nakite zor almistim.

Yukarıda bir arkadaş söylemiş, bayi gezip zorlamak lazım. Elinde motor olan bayi sıkışıksa sağlam indirimler yapabilir. Sonuçta adam ticaret yapıyor, tok satıcı tabi ki taviz vermez..

yamaha 25 kuruş indirim yapmaz,tecrübeyle sabittir,istanbuldaki bütün bayileri gezdim,50 tl bile indirim yaptıramadım,ama kevlar pantolon veya disk kilidi gibi hediye veriyolar okadar

0 Motorda pazarlık payı zayıf olur. Genelde servis ve yedek parçadan para kazanırlar.2.El piyasada benim hesabım alırken de satarken de %10 pazarlık payıdır.

0 km motorda pazarlık pek olmaz. 30 binlik motorda maksimum 3 bin lira kar paylari vardir. Marka ve modele göre %5 ila 10 arasında bir kar payı ile satıyorlar. Ancak yıl sonu kota tuturmak için ve model yılından dolayı indirimli alabilirsiniz.

KDV ve ÖTV oranı düşünce %6-7 kar mevcut.
Zaten motor az, onuda pek inmezler

0 Motorda pazarlık payı zayıf olur. Genelde servis ve yedek parçadan para kazanırlar.2.El piyasada benim hesabım alırken de satarken de %10 pazarlık payıdır.

Bana da satıştan değil de yedek parça ve servisten kazandıklarını söylemişlerdi tabi bayi söyleyince inandırıcı gelmiyordu ama doğruymuş demek ki.

Bir kayserili olarak pazarlık yapmak yüksek empati içerir, sen(yada o) kafanda bi rakam koyduysan onu aşağı indirmek çok zordur ki sabit satışta pazarlık oranı ciddi derecede azdır,az olan kisimi gerceklestirdikten sonra,kalem üstünde değil başka şekilde vuracaksin,hemen gözüne bi ürün kestirip zaten azicik indirim yaptin diyerek karsi tarafi suclu hissettireceksin ki sana yaptığı ufak indirim onun gözünde kaybolacak,unutacak,beyni onu silecek..Sonraki kısım iyi o zaman su montu (yada kaskı)şu paraya ver bari diyeceksin oradan kirpacaksin yanında bide disk kilidi alacaksın ve hemen nakiti vereceksin eline,o parayı sayarken sesli bi şekilde oo geçen incelediğim kask(yada mont) bunun fiyatı ne diyerek yarıda biraktiracaksin sayım işini,tamam ayır bana ayın 5 inde gelip alıyorum L beden diyeceksin.Beyni sinyal gönderecek ona "yine gelecek,yine gelecek"..Bu sefer o seninle pazarlık yapmaya başlayacak 100 daha ver diye param yok diyeceksin bak kaskı almaya geldiğimde direk liste fiyatından alicam diyeceksin, kandiracaksin.Neyse kasktan yerleştiririz diyecek ama sen geri dönmeyeceksin..
Şaka bi yana işin kaşarı olmuşlar yemezler hiç bi şekilde tanıdık şart :D

Pazarlık konusunu açmamın sebebi bir arkadaşım evleniyor ve ev eşyası alıyorlar bu aralar 6-7 bin tl'lik beyaz eşyada 1-2 bin tl indirim yaptırıyorlar, hani dedim bu kadarlık üründe bile indirim oluyorsa motosikletlerde niye olmuyor ? Beyaz eşya olunca işler farklı mı oluyor ?

Bir kayserili olarak pazarlık yapmak yüksek empati içerir, sen(yada o) kafanda bi rakam koyduysan onu aşağı indirmek çok zordur ki sabit satışta pazarlık oranı ciddi derecede azdır,az olan kisimi gerceklestirdikten sonra,kalem üstünde değil başka şekilde vuracaksin,hemen gözüne bi ürün kestirip zaten azicik indirim yaptin diyerek karsi tarafi suclu hissettireceksin ki sana yaptığı ufak indirim onun gözünde kaybolacak,unutacak,beyni onu silecek..Sonraki kısım iyi o zaman su montu (yada kaskı)şu paraya ver bari diyeceksin oradan kirpacaksin yanında bide disk kilidi alacaksın ve hemen nakiti vereceksin eline,o parayı sayarken sesli bi şekilde oo geçen incelediğim kask(yada mont) bunun fiyatı ne diyerek yarıda biraktiracaksin sayım işini,tamam ayır bana ayın 5 inde gelip alıyorum L beden diyeceksin.Beyni sinyal gönderecek ona "yine gelecek,yine gelecek"..Bu sefer o seninle pazarlık yapmaya başlayacak 100 daha ver diye param yok diyeceksin bak kaskı almaya geldiğimde direk liste fiyatından alicam diyeceksin, kandiracaksin.Neyse kasktan yerleştiririz diyecek ama sen geri dönmeyeceksin..

Bosuna demiyolarmis Kayseriliden uzak dur diye masallah valla motor alcagimizda siz yardimci olun :D

25 yıllık Kayseriliyim böyle pazarlık görmedim:mrgreen:
Ben pazarlık yapmayı hiç beceremem. Sanırım bende bi yabancılık var bburalara ait değilim ben:santa:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar