Pazar turu

Merhaba 😊
Anlık bir kararla Batmandan yola çıktık. İlk durağımız Hasankeyf oldu. Tarihi atmosferi gezip biraz vakit geçirdikten sonra tekrar yola koyulduk ve rotayı Midyat tarafına çevirdik. Aslında plan yemek yemekti ama yine tamamen anlık bir kararla fikir değiştirip Ayrancı Geçidi’ne gittik. Orada güzel bir gözleme + ayran molası yaptık 😄

Toplamda ortalama 180-190 km civarı yol yaptık. Dönüşte motor bir anda arıza ışığı yaktı. En yakın müsait yerde durup kontrol ettim, büyük ihtimalle servis zamanı uyarısıymış. Bugün yine de cihaza bağlatacağım içim rahat etsin diye.

Bu arada motorla daha önce hiç bu kadar uzun yol yapmamıştım 😅 Eve vardığımda ne totomu hissedebiliyordum ne de belimi… Ama tüm yorgunluğa rağmen gerçekten güzel ve unutulmayacak bir gündü. Geriye de bu güzel fotoğraflar kaldı 📸

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok uzun sayılmaz ama yine de güzel manzaralar eşliğinde bir tur olmuş.
Fırsat bulup gezip yol yapanlara seviniyorum. Gezin, bir daha mı genç olacaksınız.

Benim için de ilk oldu, daha önce bu kadar uzun kilometreli bir sürüş yapmamıştım. Haftada sadece 1 gün iznim olduğu için böyle fırsatlar pek sık olmuyor 🙂

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Güzel bir gezi olmuş. Oraları görmeyi istiyorum gerçekten. Öğrenciyken tvs apache rtr150 ile titreye titreye günübirlik 1100km izmir tokat - istanbul tokat yapardım vay be. sen o zaman görecektin totoyu. 3 gün yüzüstü yatardım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim için de ilk oldu, daha önce bu kadar uzun kilometreli bir sürüş yapmamıştım. Haftada sadece 1 gün iznim olduğu için böyle fırsatlar pek sık olmuyor 🙂
gezdikçe, tecrübe arttıkça uzar.
Ben de ilk başlarda Kadıköy - Büyükçekmece arası 50-55km yolu uzun yolda sayıp yarı yolda Merter'de mola veriyodum, bir gün tomygun Yalova tarafında gezicez sen de gel dedi, o gün akşam eve döndüğümde tam 500km olmuştu, o günden sonra uzun yol kavramım değişti.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim de ilk uzun yolum Kadıköy-Pendik arası 30-35 km'lik sahil yoluydu :)

Güzel gezi olmuş, hadi bakalım kazasız belasız bol km'li etkinlikler dilerim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Guzel rota. Turkiye turu esnasinda gezmistim. Van tarafindan gelmistim sanirim Batman'a. Hasankeyf'te Muzesi vardi. Mankenler ve ilustrasyonlari falan cok etkileyiciydi. Komple turistik bir yatirim yapilmis, evleri falan ona gore dizayn etmisler, Mardin tasindan yapilar gayet fazlaydi. Devam edilince Kafro köyünde pizza yemenizi oneririm. Bi tik fiyati olsa da Italyan pizzasina en yakin lezzeti orada almistim ben.

Golgede +42C ustu derecede kullanacaksiniz, susuzluk ve gunes gecmesine cok dikkat edin, kendinizi yola kaptirip(fena tutuyor asfalt o bolgede) sıkıştırmayın fazla makinalari. Selametler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar