Dünyada iki tür motorsiklet kullanımı vardır. Birincisi ticaret amaçlı ikincisi zevk amaçlı. Üretici ticaret amaçlı olanları maliyet ekseninde fiyatlandırırken zevk amaçlı olanı malum ne tutturursamla
hesaplıyor. Birinci kategorideki motorların kar marjları ikinci kategoriye göre düşük olmakla beraber iki türde de karlılık esas tabi ki.
Satış pazarlama olayına gelince o ülke bu ülke, dövizler, vergiler vb. malum kriterlerin yanında o ülkedeki müşteri kesiminin psikolojisine, kültürüne kadar gidiyor iş.
Konumuz Yamaha ya gelince 13.500 TL benim gibi SS sevmeyen ama güzel motor binilir diyen biri için diğer markalara bakarak normal. Daha üstüne çıkarsa o zaman 16.000 verir Z300 e giderim.
Bu motor 15.000 olsa alan olur mu? Evet. Hemde seve seve.
Yamaha yada başka marka, ne kadar iyi de olsa motoru altın tepside de sunsa, Müşteri yani bizler Teveccüh göstermezsek inşaat demiri kadar değeri yoktur.
Hepimizin tekeri düz bassın dicem ama viraja nasıl gircez bilemedim
Satış pazarlama olayına gelince o ülke bu ülke, dövizler, vergiler vb. malum kriterlerin yanında o ülkedeki müşteri kesiminin psikolojisine, kültürüne kadar gidiyor iş.
Konumuz Yamaha ya gelince 13.500 TL benim gibi SS sevmeyen ama güzel motor binilir diyen biri için diğer markalara bakarak normal. Daha üstüne çıkarsa o zaman 16.000 verir Z300 e giderim.
Bu motor 15.000 olsa alan olur mu? Evet. Hemde seve seve.
Yamaha yada başka marka, ne kadar iyi de olsa motoru altın tepside de sunsa, Müşteri yani bizler Teveccüh göstermezsek inşaat demiri kadar değeri yoktur.
Hepimizin tekeri düz bassın dicem ama viraja nasıl gircez bilemedim