Baştan sona konuyu okudum. Hiç siyasete girmeden (çünkü çooookk uzun yazmam gerekir) bir iki laf da ben etmek istiyorum.
1. Hepimiz önce insanız. Milliyeti, cinsiyeti, dini, sosyal ve kültürel düzeyi ne olursa olsun terör nedeniyle hayatını kaybeden her insan için üzülmeliyiz.
2. Kim, hangi örgüt, hangi etnik yapı, hangi dini/siyasi organizasyon terör eylemi yapıyorsa yapsın kınanmalıdır. Allah belalarını versin.
3. Terör bir insanlık suçudur. Masum insanları hedef alır. Hep masumlar hayatını kaybeder.
4. Terörü engellemek birinci derece de devletlerin, dolayısıyla devleti yönetin iktidarların görevidir. Tüm insanlar bu konuda duyarlı olmalı ve devletlerine yardımcı olmalıdırlar.
5. Bir birey olarak hepimiz, üzerimize düşen görevleri ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeliyiz. Ailemiz, akrabalarımız, sosyal çevremiz de sapkın düşüncelere sahip olanlar konusunda dikkatli olmalıyız.
Allah hepimizi, ailelerimizi, sevdiklerimizi, ülkemizi ve tüm insanları her türlü kötülükten, teröristten korusun.