Paslı krank ve rotor temizliği nasıl yapılabilir

scuil0.jpg

5v0g1s.jpg

rbf5fm.jpg

Selamun aleyküm.
Uzun yıllar sonrası motosiklete dönüş yaptım ve ilk işim hurda bir motosikleti yeniden canlandırmaya başlamak oldu. Sifir motor almak mantikliydi elbette lakin proje olarak baslayip butun parcalari guzumle gorur tanir ve parcalarin calisma mantigini anlarsam daha anlamli olacagini dusundum. Bi nevi onu haketmek... Tartışmaların çoğunu inceledim cok iyi seyler paylasilmis tesekkur ediyorum. 250cc ramzey cift silindir motoru dagittim ve parcalarin durumu resimlerde goruluyor. Toplarken gozden kacan bisey olmasin diye fikirlerinizi paylasirsaniz memnun olurum. Paslı krank zımpara yapılırmı çizikler olacağı için sordum veya pas giderici işi çözer mi. Aynı şey rotor ve birkac parca için de geçerli. Mıknatıs zarar görür mü. Değiştirmek yerine kurtarmaya çalıştığım için soruyorum. Hadi bismillah

Aleyküm selam. Kolay gelsin. Aşamaları videoya alırsan bir çok kişiye faydası olacağını düşünüyorum.

Dağıtırken yapmamıştım fotoğraflar çektim ama toplamaya başladığımda detaylı video kaydederim inşallah.

Hiç uğraşmayın, bir taş motoruna tel fırçayı takıp onunla temizleyin, krank mili, piston başları supaplar ve silindir kapağı için en iyisi bu olacaktır. Alüminyum yüzeyleri bastırmayın ve aynı moktada uzun süre tutmayın, böylece yüzeylerini bozmamış olursunuz. Silindir içinde yanma odası kısmında (pistonun Üst Ölü Noktası üzerindeki kısım) ise ince bir zımpara işinizi görür :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar