öncelikle herkese teşekkürler hidroklorik asit tuz ruhu herhalde onu denedim ama 2 tane tuz ruhu aldım üzerine su ekledim malum depo 16 litre en az 8 tane tuz ruhu almam lazım yarısı dıolması için 2 tane vardı bende 2 tane ekledim sonra içine bilgisayar kasa anakrt vidalarıundan attım 1 2 avuç salladım falan ama nafile herhalde su eklemem olayı bozdu wd 40 sıksam işe yararmı o benzin filtresi de karbüratöre benzin akışını yavaşlatıyormuş öyle duydum bu nedenle yüksek devirde tekleme yapıyormuş bu forumdan biri yazmıştı ama bende düşündüm takmayı
Teo 23 benim için temizlemek sıkıntı değil temizlerim her h afta ama silindire falan zarar verirmi endişem o
Bide bu halde olmasının sebebi aldığım sahibinin motoru yatırması depoyuda full bırakmayınca bu hale geldi
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------
mesela depoya su koyuyorum musluktan akan su pas rengine dönüyor aynı şeyi benzinede yapsa karbüratör silindir biter.
Hidroklorik asit tuz ruhunda var lakin çok düşük seviyede normalde,
ben depoyu temizlerken jawanın şansıma hidroklorik asit seviyesi yüksek mahalli bir tuz ruhu denk gelmişti 5ltlik 2-3 tane almıştım,
gayette güzel iş görmüştü yanız karışımın zaten belirli bir yüzdesi vardı ben o yüzdeyi ayarlamıştım su ve hidroklorik asit ile
fotolarıda bunlar,
Son fotoğrafın ilk hali olması lazım...
sonrada karbonata çalkalamıştım depoyu,
ama en son geçen memlekete gittiğimde baktım yer yer paslanmalar mevcuttu muhtemelen galvanizide söktüm o yüzden paslanma yaptı depoyu boş tutmamak lazım sanırsam, jawa-MZ topiğinde paylaşmıştım depoda kulandığım karışımın yüzdesini araştırınca bulunabilir.